Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Review:''Fruitvale Station'' by Ryan Coogler.***1/2

Η αληθινή και σοκαριστική ιστορία του εικοσιδυάχρονου Όσκαρ Γκραντ είναι ολόκληρη η τελευταία ημέρα του 2008 και το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς του 2009.
Αφού σάρωσε το ''Ενα κάποιο βλέμμα'' στις Κάννες και τα βραβεία κοινού και επιτροπής στο Sundance,to ''Fruitvale Station''είχε δημιουργήσει ήδη μεγάλο hype γύρω από το όνομα του και πολλοί μάλιστα-υπερβολικά κατά την γνώμη μου-παρομοίωσαν την ταινία με το ''Boyz in The Hood'' του John Singleton.
Η δύναμη της ταινίας όμως είναι αλλού.88 λεπτά αρκούν για τον Coogler(άθλος) για να γνωρίσουμε τον Όσκαρ τις αγάπες του,τα προβλήματα του,τον αγώνα του,την μητέρα του-Octavia Spenser σε εξαιρετική φόρμα μετά το Oscar- μέχρι και το τελειωτικό κρεσέντο βίας που θα σφραγίσει την κινηματογραφική μνήμη και θα καταστήσει την ταινία άλλο ένα must see της χρονιάς.
Ταινία που θα πρέπει να πας όσο πιο απληροφόρητος γίνεται για να καταλάβεις το νόημα της και μεγάλο outsider για τα φετινά Oscars.
Να την δεις γιατί:Είναι ταινία ερμηνειών και βραδυφλεγής δυναμίτης,είναι άκρως επίκαιρη και θα λατρέψεις την ερμηνεία του Michael B.Jordan.
Μή την δεις γιατί:Είσαι ρατσιστής,είσαι brain dead ''όργανο της τάξης'',συνηθίζεις να δημιουργείς φασαρίες στο μετρό.

Αχιλλέας Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: