Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

At Cinemas:''Blue Jasmine'' by Woody Allen ***

H Jasmine έπειτα από μια οικονομική καταστροφή και απάτες του συζύγου της αναγκάζεται να αφήσει τα πλούτη και τον πολυτελή τρόπο ζωής της και να συγκατοικήσει με την φτωχότερη αδελφή της μέχρι να ορθοποδήσει ξανά.Θα τα καταφέρει ή ο ναρκισσισμός της,τα zanax και οι κρίσεις πανικού θα την οδηγήσουν στην τρέλα?
Η νέα ταινία του Woody Allen που αφήνει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο έχει την πολυτέλεια να έχει για πρωταγωνίστρια την Cate Blanchett.Πόσο καιρό είχαμε να την θαυμάσουμε σε μία τόσο συγκλονιστική ερμηνεία...
Ο Woody την σκηνοθετεί κωμικοτραγικά αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια(ντυμένη συνέχεια στα άσπρα σαν μία άλλη virgin,που δεν εργάστηκε ποτέ και  που δεν γνώριζε τίποτα για τις ατασθαλίες του συζύγου)και η ίδια ταλαντεύεται μέσα στις συνεχόμενες ψυχολογικές της μεταπτώσεις με απίστευτη άνεση...Αυτή της μεγάλης ηθοποιού.Η καλύτερη σκηνή της είναι η στιγμή που κάνει ένα μοιραίο τηλεφώνημα στο FBI και που δεν ακούμε καν τι λέει,είναι όμως κομβικό σημείο για την εξέλιξη της ιστορίας και εκεί αποδεικνύεται και η μαεστρία του Woody.
Με λίγα λόγια όλη η ταινία είναι η Cate Blanchett,χωρίς να αφήνουμε εκτός την πολύ καλή Sally Hawkins στον ρόλο της λαϊκότερης αδελφής.Οχι πως δεν γνωρίζαμε το ταλέντο της Blanchett από πριν αλλά χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν δύο μεγάλα κινηματογραφικά ονόματα Woody και Blanchett ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Να το δεις γιατί:H Blanchett θα παίξει στα βραβεία,είναι μια καλή ταινία Woody Allen και λίγο επίκαιρη με την κρίση που εξαπλώνεται παντού.
Μην το δεις γιατί: Από Woody Allen δεν έχεις ιδέα και σου άρεσαν μόνο τα ''τουριστικά'' του,είσαι νευρωτική νεόπλουτη και μάλλον φοβάσαι πως θα δεις την κατάληξη σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: