Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

At cinemas:The Limits of Control(Στα όρια του Ελέγχου)*1/2

Ενας σιωπηλός άντρας ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της Ισπανίας προκειμένου να ολοκληρώσει ένα συμβόλαιο.Στο ταξίδι του θα περιπλανηθεί σε καφετέριες,μουσεία,ξενοδοχεία και θα συναντήσει παράξενους χαρακτήρες με τους οποίους θα ανταλλάξει πληροφορίες που ποτέ δεν θα μάθουμε.
Ο Jim Jarmusch είναι απο τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες και μας έχει δώσει ταινίες που αγαπήσαμε(Broken Flowers,Dead man kai Night on earth)αλλά και ταινίες που βαρεθήκαμε(Coffee and cigarettes).Το limits of control ανήκει στην δεύτερη κατηγορία και όσο...ζέν αισθητική προσπαθούν να αποδώσουν στο νέο αυτό πόνημα του Jarmuch,εμάς δεν μας έπεισε.
Σενάριο σχεδόν ανύπαρκτο και ατελείωτα λεπτά σιγής χωρίς ουσιαστικό νόημα,ο Jarmusch μάταια προσπαθεί να μας πείσει οτι παρακολουθούμε ένα road movie με τις δικές του εμμονές στο τέλος όμως δέν αποκομίσαμε τίποτα.Τα περάσματα των γνωστών(Tilda Swinton,John Hurt,Gael Garcia Bernal,Bill Murray)δίνουν μια ανάσα ζωής που όμως γρήγορα σε προδίδει.Χάσαμε τον έλεγχο........




3 σχόλια:

hazopoulis είπε...

Ποιος βαρέθηκε στο coffee and cigarettes ρε παιδιά;;; τσουκ, τα 'σπαγε, ίσως με επηρρέασε και το cast αλλά όλες οι ιστορίες μου είχαν φανεί τέλειες. καλά γούστα είναι αυτά... (άρα μπορεί να μ'αρέσει και το Limits of control : D)

hazopoulis είπε...

ps: τα χιόνια σου θα μου κάψουν την cpu!

academy είπε...

Εγώ βαρέθηκα πολύ και στα δύο!Μπορεί και να σου αρέσει λοιπόν!Εννοείται να το δείς και να μου πείς την γνώμη σου!
p.s Αφού χιονίζει τι να κάνουμε...???