Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

At Cinemas:Avatar ****


Παραπληγικός πεζοναύτης, αποστέλλεται στον πλανήτη Πανδώρα, στον οποίο κατοικούν οι Νάβι, ανθρωποειδή με τρία μέτρα ύψος, γαλάζιο δέρμα κι έναν ιδιαίτερο πολιτισμό. Θα βρεθεί ανάμεσά τους ως κατάσκοπος των γήινων, όταν όμως γνωρίσει την εξωτική Νεϊτίρι, θα πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο στην αναπόφευκτη τελική σύγκρουση που δεν θ' αργήσει να ξεσπάσει.

Η νέα ταινία του τρομερού παιδιού James Cameron είναι εδώ.Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην υπηρεσία του cinema ο Cameron σκηνοθέτησε ένα τρισδιάστατο υπερθέαμα που ναί μας άφησε με ανοιχτό το στόμα!Πρωτοποριακό και με οικολογικές ανησυχίες το Avatar σε ταξιδευει για δυόμιση περίπου ώρες χωρίς να σε αφήσει να βαρεθείς ούτε δευτερόλεπτο.Δράση,θέαμα(το 3d είναι το πιο επιτυχημένο που έχουμε δεί εως τώρα),συγκίνηση που ο Cameron ξέρει να τα συνδυάζει με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο.

Ο Sam Worthington είναι o νέος action-hero,η Zoe Saltana χάρμα οφθαλμών ως Νειτίρι,ο Steven Lang απόλυτα πειστικός ως κακός στρατιωτικός κατακτητης ενώ λατρεύουμε να βλέπουμε την Sigourney Weaver ως επιστήμονα-ανθρωπολόγο.

Η δουλειά στα εφέ και στον ήχο είναι κάτι που δεν μπορεί να σχολιαστεί(η γνωριμία του Jake με την φύση του πλανήτη Πανδόρα και η μάχη στο φινάλε περιέχουν συγκλονιστικές σκηνές) και η μουσική του James Horner με τις τρομπέτες του ντύνει αυτή την απόλυτα επιτυχημένη ταινία στην οποία δεν μπορείς να βρείς ψεγάδι.Μας κέρδισε απο το πρώτο 15λεπτο...σαν τον πλάνήτη Πανδόρα.
Προτείνουμε την 3d προβολή της ταινίας ανεπιφύλακτα!!

13 σχόλια:

CineTV-world είπε...

Το παράξενο δεν είναι που σου άρεσε, αλλά το ότι του έβαλες 4/5 (στα 5 δε βαθμολογείς;)... τι ήταν αυτό που του αφαίρεσε το 1;

Kika είπε...

Πολύ ωραιά εμπειρία του 3d, για την ταινία τι να πούμε ήταν απίστευτη. Μου αρέσει που ήμουν και επιφυλακτική!!!
O Κάμερον πάλι ανέβασε τα standards.

academy είπε...

E δεν μπορώ να το ΄πώ και αριστούργημα γι αυτό δεν βάζω 5 αστεράκια.Πολύ καλό.

academy είπε...

Η Κίκα τώρα και τρισδιάστατη...:)

BunnyDee είπε...

(Kika, LOL, BTW! τι κιβώτιο, τι Pandora...)
Δε βλέπω την ώρα μέχρι το Σάββατο που θα το δούμε (σε 3D, φυσικά).

academy είπε...

mel Θα πάθεις ένα σοκ με το 3d ιδίως στην αρχή...

Leviathan είπε...

apisteuto to avatar!!!!!! mi to xasei kaneis!!! kalo vradi!

academy είπε...

Τελικά αρεσε σε όλους?Μπράβο!Ο Cameron ενώνει τους cinephils!!!

fvasileiou είπε...

Στο δικό μου μπλογκ ύμνησα το Avatar, εδώ θα γκρινιάξω: Νά 'ταν και η ιστορία κάπως πιο δυνατή, ρε παιδιά...

4/5 κι εγώ

mahler76 είπε...

σόρι αλλά εγώ την βρήκα πατάτα 3D την ταινιούλα. Εγώ βαρέθηκα από το πρώτο 15λεπτο...

academy είπε...

Σκάνδαλο!!

mahler76 είπε...

σκάνδαλο 12 ευρώ. άσε το ξέρω.

Philip Winter είπε...

Avatar *
Πολυ φασαρια για το τιποτα!Εδω βαθμολογουμε ταινιες και οχι εφε.Μπορει τα εφε να ηταν εντυπωσιακα και να σε ταξιδευαν με τη ζωντανια τους,αλλα αυτο δεν ειναι σοβαρος λογος για να βαθμολογεις με 5* η 4* μια ταινια και να τη χαρακτηριζεις αριστουργημα!!
Επαναλαμβανομενο, κοινοτοπο σεναριο, απαισια κλισε.Ιστορια που μιαζει με παρωδια γουεστερν και πολλες φορες ενω θελει να προκαλεσει συγκινηση προκαλει γελιο.Μπορει η σκηνοθεσια του Καμερον να ειναι ρυθμικη και δεξιοτεχνικη, αλλα δεν μπορει να σωσει το απαραδεκτο αποτελεσμα.