Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

At Cinemas:An Education(Μία Κάποια Εκπαίδευση)***

Στο Λονδίνο του 1961,η δεκαεξάχρονη άριστη μαθήτρια Τζένη θα γνωρίσει τον Ντέηβιντ,έναν bon viveur γοητευτικό άντρα που θα της υποσχεθεί μια πλούσια,μακριά απο τον μικροαστισμό,και ανέμελη ζωή.Και τότε θα βρεθεί ανάμεσα στην δίψα για μια dolce vita και τις σπουδές της στην Οξφόρδη.
Ακούγεται μια κοινότυπη ιστορία με διδακτικές ανησυχίες.Είναι όμως μια γνήσια κινηματογραφική απόλαυση και μια ταινία επιτυχία που έχει γοητεύσει πολλούς και τελικά όχι άδικα.
Η σκηνοθέτης Lone Scherfig επιστρατεύει όλο της το ταλέντο και σκηνοθετεί με απίστευτη ευχαρίστηση κλείνοντας το μάτι στον θεατή για τα ηθικά διλήματα που θέτει το σενάριο του Nick Hornby.Η Carey Mulligan είναι η δεκαεξάχρονη της δεκαετίας του 60 ,έξυπνη,ταλαντούχα νέα που θα κάνει το λάθος.Σίγουρη παρουσία στην πεντάδα των oscar,έχει σαρώσει οτι βραβείο έχει δωθεί μέχρι τώρα και αποτελεί το μέχρι τώρα φαβορί.
Ρομαντισμός,κοινωνικοί προβληματισμοί,feelgood διάθεση,όμορφα τραγούδια,και β ρόλοι(Alfred Molina,Olivia Williams,Peter Sarsgaard,Emma Thompson)λιχουδιές ερμηνείων,σκηνοθετική ευρηματικότητα και σεναριακή τελειότητα χαρακτηρίζουν αυτή την Μία Κάποια Εκπαίδευση.Να έλειπε και το σχηματικό φινάλε θα πέρναγε την τάξη.....με άριστα!


2 σχόλια:

Kika είπε...

Μου άρεσε πολύ η ταινία πολύ feelgood με ωραίο soundtruck, σίγουρα θα το αγοράσω, και πολύ συμπαθητικούς χαρακτήρες ιδιαίτερα της μικρής αλλά ώριμης ερμηνευτικά Τζένης. Ιδιαίτερες οι περιπλανήσεις από τα καμπαρέ της εποχής στο μαγικό Παρίσι.

academy είπε...

Χαίρομαι!