Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

''Titanic'' back in theaters in 3D.

''Τιτανικός''.Η ταινία των 11 oscar του 1998 ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2012 σε 3D επεξεργασμένη κόπια.Ο James Cameron αποφάσισε να κυκλοφορήσει στο internet το νέο trailer.15 χρόνια μετά ο Jack και η Rose θα ζήσουν ξανά τον έρωτα τους αλλά και την τραγική νύχτα εκείνου του Απρίλη.Εσύ?

23 σχόλια:

Philip Winter είπε...

Eγώ εκείνη την τραγική προβολή τη νύχτα που είχα πρωτοδεί την ταινία δεν θα ήθελα να την ξαναζήσω. ;-)
Πόσο μάλλον σε 3D.
Τα έχει κονομήσει μια καλά ο Τζέιμς:
Μέχρι να κάνω το Άβαταρ 2 και να ξανακερδίσω εκατομμύρια, ας κάνω και 3Δ την παλιά τεράστια εμπορική μου επιτυχία μιας και το 3Δ πουλάει καλά και η ταινία αρέσε.
Δεν νομίζω οτι θα ξαναδώ ταινία του συγκεκριμένου σκηνοθέτη (=απατεώνα).

http://www.youtube.com/watch?v=TKZ4RolQxec

mahler76 είπε...

δεν την έχει βγάλει ακόμα σε high def το 3D τον μάρανε...

Eskli είπε...

Κι εδώ ξεσκεπάζονται όπως λέει και ο Υλώ οι σκοπιμότητες και τα εμπορικά συμφέροντα! Να τα βράσω τα οράματα!

argiris-cinefil είπε...

Μια μεγάλη ταινία από τον σπουδαιότερο εκπρόσωπο της επιστημονικής φαντασίας (μαζί πάντα με τον Σπίλμπεργκ).

academy είπε...

Ο ''Τιτανικός'' είναι μια ωραιότατη ταινία και είναι ο ορισμός του Hollywood.Είναι υπερθέαμα είναι εφέ είναι η Kate Winslet είναι η ίδια η ιστορία απο μόνη της ενδιαφέρουσα.
Ηulot εγώ ακόμα θυμάμαι την πρεμιέρα στο Αττικόν και θα ήθελα να την ξαναζήσω.
Σκηνοθέτης Χόλυγουντ είναι φίλε Hulot ο Cameron σκέφτεται το κέρδος.Ποιός δεν το σκέφτεται στη σημερινή κινηματογραφική περίοδο?Ο Kieslowski δεν ζεί πιά κρίμα...ούτε ο Tarkowsky.
Εγώ πάλι που έτσι σκέφτομαι για τους Κοέν(απατεώνες πλέον)η τσέπη φουσκώνει απο δηθενιές.

academy είπε...

Ελα Mahler που δεν σου αρέσει τo 3d....

academy είπε...

Eskli εγώ πάλι γνωρίζω συμφέροντα και marketing και promotion αλλά όταν πρόκειται για τον Τιτανικό δεν μπορώ να σκεφτώ έτσι μόνο.

academy είπε...

Argiris επιτέλους υποστήριξε με...ότι και να κρύβεται ο Τιτανικός είναι ο Τιτανικός.
Και το Ben Hur ταινία έπος ήταν και promotion και marketing έπεσε,και ο Charlton Heston super αχώνευτος ήταν και εκμετάλλευση των κομπάρσων έγινε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ταινία δεν είναι αυτό ακριβώς που είναι!!Ετσι δεν είναι?

argiris-cinefil είπε...

Μα σε μένα μου τα λες αυτά βρε academy! Στον φίλο σου τον Hulot να τα πεις, που το ΜΟΝΟ πράγμα που ξέρει να κάνει είναι να πουλάει μια δήθεν κουλτούρα και το πόσο κουλτουριάρης είναι, και να σας αραδιάζει με εκατοντάδες ψέματα. Η υποκρισία του σε όλο το μεγαλείο. Αλλά που να τα γνωρίζεις εσύ όλα αυτά διότι δεν ξέρεις τι έχει γίνει με τον εν λόγω κύριο.

Ο κινηματογράφος δεν είναι μόνο οι κουλτουριάρικες ταινίες αλλά είναι και πολλά άλλα πράγματα. Εγώ είμαι 28 χρονών κι έχω δει τόσες μα τόσες πολλές ταινίες, έχω διαβάσει αρκετά βιβλία για τον κινηματογράφο, έχω ασχοληθεί με όλα τα είδη του, ωστόσο αισθάνομαι ότι είμαι ακόμα αρχάριος. Θα κάτσω λοιπόν να ασχοληθώ σοβαρά με ένα 16άχρονο (που σας το παίζει όλο αυτό τον καιρό μεγάλος) ο οποίος έχοντας δει ταινίες του Μπουνιουέλ, Φελίνι, Γκοντάρ, Ταρκόφσκι κτλ, νομίζει ότι τα έχει δει όλα!

Όσο για το Μπεν Χουρ και το σκεπτικό σου γύρω από αυτήν την ταινία, δεν έχω παρά να συμφωνήσω, σκηνοθετημένη από έναν πολύ μεγάλο δάσκαλο του κλασικού Χόλιγουντ (και όχι μόνο), τον πολυαγαπημένο μου Γουίλιαμ Γουάιλερ. Μήπως να κατηγορήσουμε κι αυτόν ως απατεώνα!

mahler76 είπε...

ε τι να κάνουμε δεν αρέσουν σε όλους μας οι πορδές χαχαχα

Eskli είπε...

Academy έχω γράψει και στο blog μου ότι (κι εγώ) μεγάλωσα με τον Τιτανικό και ότι όσα λένε για την ταινία ότι είναι δήθεν εμπορικούρα και τέτοια, πρόσεξε αυτή καθαυτή την ταινία, διαφωνώ. Με δένουν συναισθηματικοί λόγοι τέλος πάντων...
Αυτό που είπα εγώ αφορά στον Κάμερον. Επέτρεψέ μου να διαχωρίσω ταινία και σκηνοθέτη σε αυτή την περίπτωση: Όταν έβγαλε το Άβαταρ εντάξει μπράβο του που εισήγαγε νέα τεχνολογία και πραγματοποιήσε το όραμα τόσων χρόνων αλλά με βασάνισε η σκέψη ότι από δω και στο εξής ίσως το 3D απειλήσει την ποιότητα. Ε φαίνεται ξεκάθαρα νομίζω γιατί ξαναβγάζει τον Τιτανικό στις αίθουσες με 3D. Και όχι για να "ακουμπήσουν" με τα πλαστικά γυαλάκια τους τα κοριτσούδια (εννοείται κι εγώ είμαι μία από αυτά χαχαχα) τον Leonardo DiCaprio.

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Εγώ προτείνω να την κάνουνε 4D και να σου πετάνε και νερά στην αίθουσα.

mahler76 είπε...

παγάκια πρέπει να σου πετάνε χαχαχαχα. Μη σου πω στο τέλος να αρχίσει να μπατάρει η αίθουσα σαν να βυθίζεται χαχαχα

Philip Winter είπε...

"Θα κάτσω λοιπόν να ασχοληθώ σοβαρά με ένα 16άχρονο (που σας το παίζει όλο αυτό τον καιρό μεγάλος) ο οποίος έχοντας δει ταινίες του Μπουνιουέλ, Φελίνι, Γκοντάρ, Ταρκόφσκι κτλ, νομίζει ότι τα έχει δει όλα!"

Δεν έχει σημασία η ηλικία. Έχω καταλάβει πλέον πως δεν πρέπει να βλέπουμε τους ανθρώπους ηλικιακά, αλλά να εμβαθύνουμε σε αυτούς. Μπορεί ένας έφηβος να είναι πιο έξυπνος από έναν μεσήλικα. Τι σημασία έχει η ηλικία του; Καμία, μην τον κοιτάμε εξωτερικά. Ας κοιτάξουμε μέσα του, ας βυθιστούμε στον παγωμένο εσωτερικό του ωκεανό. Και ίσως αποκαλύψουμε έναν ενδιαφέρον άτομο που ίσως και να σκέφτεται. Ας ακούσουμε τη σκέψη του. Μην τον απορρίψουμε μόνο και μόνο λόγω ηλικίας. Θα ήταν άδικο και βιαστικό. Κολλάμε παντού ταμπέλες. Μην μιλάτε ΓΙΑ τα πράγματα, αλλά μιλήστε ΜΕ αυτά.

Και, φυσικά, δεν τα έχω δει όλα - μάλλον κανένας δεν τα έχει δει όλα ακόμα και οι πιο "διαβασμένοι". Δεν ξέρω αν δίνω σε όλους την εικόνα του ψευτοκουλτουριάρη (αν και δεν μ'αρέσει αυτή η λέξη όπως δεν μου αρέσουν και οι λέξεις "κουλτούρα" ή "ψάχνομαι")ή κάποιου ναρκισσισμού ή δηθενίας. Δεν επιδιώκω πάντως τίποτα, όλοι αρχάριοι είμαστε όσα βιβλία και αν έχουμε διαβάσει (δεν έχω διαβάσει και πολλά επίσης), όσες ταινίες και αν έχουμε δει. Δεν θέλω να δώσω την αίσθηση ενός "πολύ διαβασμένου σινεφίλ" (μπρρρρ).
Απλά δημιουργοί όπως οι Φελίνι, Γκοντάρ, Λιντς κλπ μου δημιουργούν περισσότερες σκέψεις, συναισθήματα. Με γοητεύουν περισσότερο, αφήνομαι στην ατμόσφαιρα τους, τους αφήνω να με πιάσουν από το χέρι και να με ταξιδέψουν στον δικό τους κόσμο. Αισθάνομαι περισσότερο με αυτούς. Η αίσθηση μας φέρνει πιο κοντά στη ζωή.
Έτσι νιώθω με αυτούς τους σκηνοθέτες. Νιώθω. Αισθάνομαι. Δεν επιδιώκω τίποτα. Απλά Ν ι ώ θ ω πως αυτοί μου ταιριάζουν περισσότερο. Και τους θεωρώ πιο γνήσιους, πιο αφοισωμένους στην Τέχνη τους και όχι στην αναγνώριση ή τα εισιτήρια.
Ένας σκηνοθέτης όπως ο Κάμερον ή ο Σπίλμπεργκ σίγουρα με διασκεδάζει, απλά δεν με τεξιδεύει. Ενώ με τον Φελίνι τεξιδεύω. Και στον κόσμο του, αλλά και μέσα μου.
Αν θέλετε, διαβάστε και αυτό το σχόλιό μου όπου αναλύω καλύτερα τις παραπάνω απόψεις:

http://greatdirectorsgreatmovies.blogspot.com/2011/09/santa-sangre-alejandro-jodorowsky-1989.html?showComment=1321356677143#comment-c7759603667315339903

Ο Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι ένας καλός τεχνίτης, αλλά δεν είναι ποιητής. Αυτή είναι η διαφορά.
Απατεώνας με τίποτα γιατί πέρα από τα εμπορικά έπη έχει τολμήσει στην καριέρα του (ο λόγος για τους έξοχους "Ψίθυρους").

Αργύρη, δεν σε κατηγορώ για τα σχόλια.
Όταν πρωτοέγραφα στο μπλογκ σου ήμουν μικρός (και παραμένω φυσικά) και ενδιαφερόμουν για τον Κινηματογράφο. Σκέφτηκα πως η διαδικτυακή επικοινωνία θα με διεύρηνε. Έτσι μέσω μιας αναζήτησης έπεσα πάνω στο blog σου. Και είπα να γράψω.
Απλά με πέτυχες σε αυτήν την φάση της ζωής μου. Στην αρχή. Αλλά, κάπως έπρεπε να αρχίσω.
Μέχρι που έκανα και εγώ ένα μπλογκ και λέω απλά την άποψή μου για κάποιες ταινίες. Τώρα, αν κάποιος με θεωρεί ψευτοκουλτουριάρη /δήθεν /νάρκισσο ας μην γράψει. Όποιος δεν γουστάρει να μιλάει με έναν έφηβο, ας μην μιλήσει. Ας παραμείνει στα στερεότυπα: ένα μαλακισμένο 16 χρονών εθισμένο στον αυνανισμό και στην χαβαλέ ήρθε να μας κάνει τον έξυπνο και τον διαβασμένο.
Ας μη γράψει. Ας γράψει όποιος με πιστέψει.
Αργύρη, θερμή παράκληση (χωρίς καμία πρόθεση ειρωνίας):
Αφού, όπως λες δεν θες να ξανασχοληθείς μαζί μου, ε, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Σε παρακαλώ, άφησε τον academy και τον καθένα ανεπηρρέαστο, άστον να κρίνει μόνος του.
Έλπίζω να είναι η τελευταία φορά στη ζωή μου που μιλάω μαζί σου.

argiris-cinefil είπε...

Άλλο ένα από τα γνωστά παραμυθάκια σου που όταν σε στριμώχνουν το ρίχνεις στο μελόδραμα. Το έχω δει πολλές φορές το έργο αυτό από εσένα. Και με αυτό μπορείς να ξεγελάς τους άλλους αλλά εμένα ποτέ. Κι επειδή μου βάζεις και λινκ για να δείξεις στους άλλους τι ενάρετος είσαι θέλοντας να πουλήσεις και κινηματογραφική κουλτούρα και ήθος από πάνω, ορίστε ένα λινκ κι από εμένα για να καταλάβουν τι πραγματικά είσαι (διότι ο αληθινός εαυτός σου είναι αυτός που έδειξες στις αρχές και όχι τώρα που προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από ένα προσωπείο μετανοημένου ανθρώπου):

http://cinema-paradis143.blogspot.com/2011/06/blog-post_21.html

Μεγιά σου και χαρά σου που σου αρέσουν αυτοί οι σκηνοθέτες, που όπως λες κι εσύ, σε εκφράζουν και σε κάνουν να νιώθεις πολύ ωραία. Όμως εσύ το ΜΟΝΟ που κάνεις είναι να σνομπάρεις με προκλητικό κι εριστικό τρόπο οτιδήποτε δεν είναι κουλτουριάρικο μειώνοντας έτσι πολλές φορές με απαξιωτικό τρόπο σκηνοθέτες και ταινίες, επειδή μόνο και μόνο δεν ταιριάζουν στα γούστα σου.

Και η διαφορά μας είναι η εξής:
- Εσύ δεν θέλεις να μου ξαναμιλήσεις επειδή σε ξεσκεπάζω.
- Εγώ δεν θέλω να σου ξαναμιλήσω επειδή είσαι από τα πιο σκάρτα άτομα που έχω γνωρίσει στο ίντερνετ.

academy είπε...

Τιτανικός...βυθίστηκε το blog μου απο τις αποκαλύψεις.
Φίλοι μου..ας κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα,να μιλάμε για το σινεμά...

Philip Winter είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
academy είπε...

To Θέμα κλείνει και δεν θα επιτρέψω γλώσσα υβριστική στο blog.ε mails έχετε λύστε τις διαφορές σας εκεί σας παρακαλώ.Εδώ μιλάμε μόνο για cinema και τέχνη,διαφωνούμε πάντα με τρόπο ανθρώπινο.Σεβαστείτε τον χώρο μου όπως κάνω και εγώ στα δικά σας blogs.

Ανώνυμος είπε...

pragmatika drepomai gia ton kinimatografiko xwro pou yparxoun tetia atoma....pragmatika pisteyw pws den exete oute mia dwsh sourealismou mesa sas kai kurios esu hulot...eisai enas pseytokoultouriarhs

mahler76 είπε...

καλέ τι καλιαρντοσίνες είναι αυτές??? Τρελή επιτυχία ο Τιτανικός τελικά χαχαχα

argiris-cinefil είπε...

Νομίζω ότι δικαιούμαι να πω κάτι ύστερα από τα άκρως προσβλητικά σχόλια προς το άτομό μου από τον εν λόγο “κύριο”, που μπορεί να τα απέσυρε όμως σημασία έχει ότι τα δημοσιοποίησε, ότι έδειξε ποιος πραγματικά είναι. Academy με συγχωρείς για την αναστάτωση αλλά δεν φταίω εγώ αν κάποιος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του. Αυτά. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω.

Ανώνυμος είπε...

epeidi etixe na diavasw t sxolia sas k skeftika na kata8esw k gw tin apopsi m....
arxika dn nomizw pos mporoume na krinoume kapoion apo kapoia sxolia (an k dn t exw diavasei...ap oti lete)efoson k o idios paradexete pos dn ton antiprwswpeuoun t sigkekrimena sxolia k dn sinadoun s kamia periptwsi me tin tin twra empeiria alla k eikona p exei ston kinimatografo.....epipleon,to na ton xaraktirizoume pseutoloultouriari epeidi vlepei kapoious skino8etes<>to 8ewrw episis anakriveia afou mporei oi sigkekrimenoi skino8etes ontws na ton taksideuoun.....telos,otan kapoios prospa8ei na ek8esei tis idees t k dn apodexetai tis katigories p t prosaptwntai dn simainei oti to rixneis sto melodrama......
Υ.Γ:opws k na einai t pragmata efoson iparxei koino endiaferon to opoio ap oti fenaitai t agapate arketa k oi dio....asxoli8eite m auto k oxi m mikrodiafwnies.....
sas euxaristw gia tin prosoxi sas !!!

Ανώνυμος είπε...

γαμιεσαι ρε αργυρακο..... :-)