Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Mon amour,mon...Cheri

Η αλλιώς ο Stephen Frears και η ομάδα του Dangerous Liaisons σε μεγάλη φόρμα.
Βασισμένο σε μυθιστόρημα της Collete,ο Frears ντύνει για δεύτερη φορά την Michelle Pfeiffer με κοστούμια εποχής και παραδίδει την ωραιότερη ταινία του μετά την Μary Reilly.
Ενα Παρίσι που φλέγεται απο τον εγωκεντρισμό των πλουσίων αριστοκρατών-courtesans είναι το σκηνικό στο οποίο θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι έρωτα,αποπλάνησης και ηθικής ανάμεσα σε δύο ανθρώπους τόσο ταιριαστούς αλλά και τόσο κοινωνικά αναίσθητους.Ολα αυτά δοσμένα με μια ανάλαφρη ,άλλοτε κωμική και άλλοτε δραματική διάθεση,ο Frears κρατάει απόλυτα τον έλεγχο της ταινίας αποδεικνύοντας πόσο μεγάλος σκηνοθέτης είναι.
Γκρό-πλάν στα πρόσωπα των ηθοποιών αλλά και σκηνές απόλυτης κινηματογραφικής έμπνευσης(το ταξίδι της Michelle Pfeiffer).Η Michelle Pfeiffer γίνεται ένα με την ηρωίδα της που βλέπει τον χρόνο να περνά,είναι πανέμορφη και πολύ καλή στο δραματικό φινάλε.Ο Rupert Friend είναι ο νέος ωραιός Cheri και η Kathy Bates πετάει τις φονικές ατάκες με απίστευτη ευκολία.
Τέλος θα θέλαμε επιτέλους να δούμε τον Alexandre Desplat να πέρνει φέτος το oscar εφόσον συνέθεσε ένα απο τα καλύτερα soundtracks της χρονιάς.
Στην Ελλάδα η ταινία Cheri αρχές Δεκεμβρίου ενώ στο εξωτερικό κυκλοφόρησε ήδη σε DVD.Ουδέν σχόλιο.....

Δείτε μία απο τις ωραιότερες σκηνές της ταινίας εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=aDj2AHItwm8

4 σχόλια:

CineTV-world είπε...

Δεν ήξερα πως έχει ήδη κυκλοφορήσει στο εξωτερικό! Βασικά είχα ξεχάσει τη συγκεκριμένη ταινία... μόνο 1-2 αφίσες είχα δει πριν από μήνες... Για να είμαι ειλικρινής πάντως, δεν τρελαίνομαι για ταινίες εποχής με αριστοκράτες να φορούν τις γελοίες περούκες τους... και το trailer είναι κάπως... χαρωπό. :/ :)

academy είπε...

Εχεις δίκιο το trailer είναι πολύ χαρούμενο για την ταινία.Η ταινία είναι άψογη στο είδος της.

Κika είπε...

Την είδα την ταινία και πραγματικά μου άρεσε και θα την έβλεπα πάλι.
Πιστεύω ότι ο Deplat έγραψε την καλύτερη μουσική και του αξίζει φέτος το Oscar! H ταινία για μένα δεν είναι Dangerous Liaisons αλλά πιστεύω ότι θα αρέσει στους λάτρεις των ταινιών εποχής.

academy είπε...

Kika ασε τον Malkovich στην ησυχία του....