Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

COEN..are back.A Serious Man.

Πάντα θα θυμόμαστε την μέρα που είδαμε το Βarton Fink εκείνο το σουρεαλιστικό παραμύθι με βάση το Hollywood που πήρε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1991 και τα δύο αδέλφια αν και ήδη είχαν γυρίσει δύο μεγάλες ταινίες(Miller's crossing και Blood Simple)έγιναν παγκοσμίως γνωστά φτάνοντας και στα oscar..Απο τότε και μετά η ιστορία των αδελφών Κοέν είναι γνωστή,και κάθε ταινία τους είναι και ένα σινεφιλικό παράδοξο.Το χιονισμένο-ματωμένο τοπίο του Fargo,το απέραντο κενό του Τhe big Lebowski,o super δολοφόνος(με cult κούπ)στο No Country For Old Men.Oλα ένας απίστευτα ελκυστικός κινηματογραφικός κόσμος που πλέον περιλαμβάνει και το νέο τους πόνημα το A SERIOUS MAN.Το trailer είναι εμπνευσμένο και μας προδιαθέτει για κάτι πολύ κοντά στο ύφος του Βarton Fink.Απλά τέλειο!!



9 σχόλια:

BunnyDee είπε...

Καλά, είναι γνωστό το πόσο αγαπάω τους Coen Bros (χθες μάλιστα ήπια το πρώτο white russian μου για το φετεινό χειμώνα, προς τιμήν του Dude απ' το Big Lebowski - μία συνήθεια που είχα στην εφηβεία μου και ξαναξύπνησα πριν 2 χρόνια πάλι).

Το A Serious Man το περιμένω κι αυτό πώς και πώς, κι ελπίζω ότι πλέον έχει αναγνωρίσει 'ο κόσμος' το μεγαλείο τους, χάρη στο Oscar, ώστε να παίρνουν και κανα λεφτό χάρη σ' αυτούς που θα πάνε να δουν τις ταινίες τους λόγω του 'from the makers of No Country For Old Men' που θα λέει εκεί... Κι ας μη τους άρεσε το Burn After Reading και πολύ, που ήταν good ol' Coen Bros all the way, δεν πειράζει, το αγνοούν στο promotion αυτό εύκολα.

Πάντως το A Serious Man το περιμένω με μανία...

academy είπε...

Ακριβώς.Πιστεύω οτι το SERIOUS MAN θα είναι classic coen και το Burn After Reading ήταν καλό αλλά δεν μπορώ να το συγκρίνω με τα υπόλοιπα...

W. είπε...

Κατά τη γνώμη μου, αν κι έχουν κάνει δυο τρεις πραγματικές ταινιάρες, είναι και λίγο υπερεκτιμημένοι... Δεν έχουν τη σεναριακή σπιρτάδα ενός Ταραντίνο ή την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων του Σκορσέζε για μερικά μόνο παραδείγματα... Τώρα θα δούμε για το τελευταίο τους πόνημα, το τρέιλερ πολύ καλό.

CineTV-world είπε...

Πάνω-κάτω συμφωνώ με τον Costello.

BunnyDee είπε...

Όπως το βλέπω εγώ, οι χαρακτήρες που μ' ενθουσιάζουν από δικούς τους, αξίζουν τόσο για 'μένα που δικαιολογούν όλους τους υπόλοιπους. Και, ενώ τρέφω άκρατο respect για το Marty, πέραν χαρακτήρων δηλαδή, καθαρά από σκηνοθεσία και 'χρήση κινηματογραφικής γλώσσας' στα έργα του, ο Tarantino δε με ενθουσιάζει και τόσο - όσο κι αν, κάποιες φορές, περνάω καλά βλέποντας τις ταινίες του, ένα μεγάλο movie geek είναι, και 'φίλος μου' δεν είναι, σε αντίθεση με τους Coen Bros που μιλάνε μια γλώσσα που... μου μιλάει. Αλλά όλα αυτά είναι προσωπική ιστορία, γούστο και άποψη, θεωρώ.

Απλά επέστρεψα για να μοιραστώ την άποψη του jobrien, ξερωγώ, με την οποία δε συμφωνώ καθόλου-μα-καθόλου, και δεν τον αγαπάω τον τύπο, αλλά είχε κάποια πλάκα.

academy είπε...

Εξυπνακίστικη κριτική θα την έλεγα την άποψη του jobrien,ήθελε να την δεί και 3 φορές την ταινία.

CineTV-world είπε...

Προς Mel:

Αυτό το "μεγάλο movie geek" ακούγεται πολύ υποτιμητικό κι ας είναι αλήθεια εν μέρει... Ο Tarantino είναι ένας απ΄τους καλύτερους σκηνοθέτες-σεναριογράφους εκτός από "μεγάλο movie geek"... και η γλώσσα που μιλάνε οι ταινίες είναι πολύ πιο περίπλοκη απ΄την αντίστοιχη των Coen. Τέλος πάντων, περί ορέξεως... Ο καθένας την προσωπική τους άποψη εκφράζει... όπως και γω άλλωστε... :)

academy είπε...

Οφείλω να ομολογήσω οτι ο Ταραντινο είναι πιό ΄΄κινηματογραφικός'' απο τους Coen,πιό παραμυθάς οι coen απο την άλλη είναι πιο σταθεροί στην δουλειά τους.

CineTV-world είπε...

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου πιο σταθεροί οι Coen...