Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Butter,ambition....Julie and Julia.

Νύχτες Πρεμιέρας μέρα 2η.
Η σκηνοθέτιδα Νora Ephron μας έχει αποδείξει οτι είναι ικανή για τα καλύτερα(When Harry met Sally,Sleepless in Seattle)αλλά και για τα χειρότερα(Hanging Up,Lucky Numbers).Ευτυχώς στο Julie and Julia η Εphron έχει θυμηθεί κάτι απο τον παλιό της εαυτό και με ένα καλοδουλεμένο σενάριο(βασισμένο σε 2 βιβλία)κατάφερε να φτιάξει μια ΄΄γλυκιά και νόστιμη΄΄κωμωδία .Απόλυτα επίκαιρη με την Amy Adams στον ρόλο μιας bloger που προσπαθεί να ζωντανέψει το έργο της διάσημης συνταγολόγου Julia Child μέσα απο τις συνταγές της ,η ταινία κινείται σε δύο χρονικά επίπεδα με απόλυτη επιτυχία.
Με την Meryl Streep να κρατάει σχεδόν όλη την ταινία πάνω της(και άλλη υποψηφιότητα?)και να προσφέρει τις πιο κωμικές σεκάνς στην προσπάθεια της να σπουδάσει την γαλλική κουζίνα,θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα instant hit,όμως η ταινία ποτέ δεν απογειώνεται και ταυτόχρονα πάσχει και απο ένα χλιαρό φινάλε.
Μήπως να το ξαναζεστάνουμε???
Βαθμολογία:**και μισό.
Meryl Streep:*****(μα φυσικά).

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω καθημερινή παρουσία στο φεστιβάλ ε; άραγε θα συμπέσουμε σε καμία ταινία;

academy είπε...

Για να δούμε!Εκανες την έκπληξη με το Moon!!!

CineTV-world είπε...

Η Meryl Streep είναι η αγαπημένη μου γυναίκα ηθοποιός όλων των εποχών, αλλά από τη συγκεκριμένη ταινία δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θα τη δω σε dvd (λέμε τώρα... ;)) μόνο και μόνο λόγω πρωταγωνίστριας...

academy είπε...

Και πολύ καλά θα πράξεις.

Kika είπε...

Tην είδα την ταινία και διασκέδασα πραγματικά. Η Μeryl Streep αγαπημένη, το Παρίσι επίσης αγαπημένο άρα δεν έχω να πω κάτι αρνητικό μου άρεσε πραγματικά.

academy είπε...

Χαιρόμαστε που διασκέδασες η Νορα και η Μέρυλ σε ευχαριστούνε!!!Σιγά μην δεν σου άρεσε εσύ τρελαίνεσαι για κάτι τέτοια(Σάββατο μεσημέρι).