Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Γαλλία-Γερμανία...best foreign language film.

Αφού προβλήθηκαν και διαγωνίστηκαν στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισαν τα δύο μεγάλα βραβεία είναι καιρός να διαγωνιστούν και στο τερέν της Ακαδημίας.
Ο 'Προφήτης' του Jacques Audiard και η 'Λευκή κορδέλα'του Michael Haneke είναι οι επίσημες προτάσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας αντίστοιχα στα φετινά Oscar στην κατηγορία της ξενόγλωσης ταινίας.
Ο Προφήτης του Audiard ένα δράμα φυλακής μέ έντονες σκηνές έφυγε απο τις Κάννες με το μεγάλο βραβείο της επιτροπής εφόσον η Ιsabelle Huppert έδωσε τον Χρυσό Φοίνικα στην Λευκή Κορδέλα του Haneke για ευνόητους λόγους,κάτι που βέβαια δεν αναιρεί την σινεφιλική αξία της ταινίας.
Με την Ελλάδα άραγε?Ευκαιρία με τον 'Κυνόδοντα' αλλά ποιός να ασχοληθεί με αυτά τώρα.....
Δείτε τα trailer

7 σχόλια:

CineTV-world είπε...

Έχει να γίνει μεγάλος χαμός και στην κατηγορία των ξενόγλωσσων ταινιών...

academy είπε...

Σίγουρα αρκεί να τις δούμε τις ταινίες απο όλες τις χώρες που θα είναι υποψήφιες.Πως σου φάνηκε το un prophete?

CineTV-world είπε...

Απ΄το trailer φαίνεται πάρα πολύ καλό.

Kika είπε...

Μπορεί να είμαι fan του Αμερικάνικου Σινεμά αλλά βλέποντας τα trailer πίστευω ότι και Ο Προφήτης αλλά και η Λευκή Κορδέλα είναι ταινίες που αξίζει να δούμε.
Για την δική μας τον Κυνόδοντα τι να πει κανείς εμείς στην Ελλάδα πάντα τελευταίοι τα ανακαλύπτουμε!

academy είπε...

Ειναι συγκλονιστικό!Στο εξωτερικό έχουν τρελλαθεί με τον Kυνόδοντα του Λάνθιμου,εδώ μια ταινία ελληνική της προκοπής δεν μπορεί να στεριώσει(πόσο μάλλον να την υποβάλουμε στην Ακαδημία).Στην ελλάδα μόνο όταν πρωταγωνιστεί Ρουβάς και Μακρυπούλια προωθείται...αα τώρα και η Κάτια Ζυγούλη!!!Εις το όνομα του....που λέει και η Ε.Τ μπάς και μας αφήσουν ήσυχους(και εμας και το cinema).

W. είπε...

Έχω ανεβάσει πολύ τις προσδοκίες μου για τον Χάνεκε...

academy είπε...

Για να δούμε!!Απο το trailer δεν πολυπιάνουμε το concept...και εγώ έχω μεγάλες προσδοκίες απλά είπαν πως είναι υπερβολικά ακαδημαικό.