Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

At Cinemas:''The Iron Lady'' by Phillida Lloyd.**1/2

Η πολιτική σταδιοδρομία της πρώτης Ευρωπαίας Πρωθυπουργού Margaret Thatcher,η άνοδος,το κόστος στην προσωπική της ζωή,η πτώση και η μοναχική της ζωή μένοντας με τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Είναι σαν να ξέρεις τι θα παρακολουθήσεις.''Η Σιδηρά Κυρία''. Μία απλή ακίνδυνη ταινία με ένα θέμα που καίει όμως απ'όποια πλευρά και αν το πιάσεις.Συμπαθητικός χαρακτήρας η Thatcher?Ποτέ.Τα κίνητρα της? Άκρως εγωιστικά.
Γιατί να δω λοιπόν την ταινία?Ιδίως σε μια τέτοια περίοδο ποιος έχει ανάγκη να παρακολουθήσει την ζωή μίας πολιτικού?Κανείς.Οφείλεις όμως να δεις μια σπουδαία ερμηνεία της καλύτερης εν ζωή ηθοποιού.Της Meryl Streep.

'Έχοντας την ατυχία-τύχη να θυμάμαι απο μικρός την Thatcher εν ενεργεία(έστω στην παρακμή της) απο την ασπρόμαυρη τηλεόραση,τολμώ να πω πως η Meryl έκανε το ακατόρθωτο.Ερμήνευσε τον άνθρωπο και την πολιτικό με τέτοια ακρίβεια που σε διάφορες στιγμές της ταινίας,πείστηκα πως έχω απέναντι μου την αντιπαθητική πολιτικό.Με άριστο το δέκα η Meryl παίρνει είκοσι.
Όσο για την ταινία μετράει μια σχεδόν τηλεοπτική σκηνοθεσία,ένα όμορφο μουσικό θέμα απο τον Thomas Newman και ένα έξυπνο σεναριακό παιχνιδάκι με την Thatcher εγκλωβισμένη στο σπίτι της πλέον με το φάντασμα του συζύγου της Ντένις.
Να το δεις γιατί:Meryl Streep.
Μην το δεις γιατί:Κάποτε είχες μαθητεύσει στον IRA,αδιαφορείς για την Meryl και φυσικά οι πολιτικές σου πεποιθήσεις δεν σου αφήνουν περιθώριο να δεις ταινία με θέμα την ζωή της πρώην-μισητής-πρωθυπουργού της Αγγλίας.

Παρακάτω ένα απο τα ωραιότερα σημεία της ταινίας.



7 σχόλια:

Leviathan είπε...

mono gia ti Meryl Streep 8a to do fisika!!! kali evdomada!!

mahler76 είπε...

να το δείς επίσης αν γουστάρεις τις ντομινατρίξ αφέντρες γυναίκες. Η Θάτσερ ήταν μαζί με τον Τσόρτσιλ οι μόνοι 2 πολιτικοί με αρχιδάρες. Φυσικά λαομίσητη αλλά πραγματικά λατρεμένη. Θεά και Είδωλο!!!

Α και η Μέριλ καλή είναι χιχιχι

Hulot είπε...

Ακριβώς! Μόνο για την καλύτερη εν ζωή ηθοποιό, τη Μέριλ.
Φάντασου αν δεν ήταν αυτή....
Όσο για την ταινία, άκουσα πως είναι επιπέδου Mamma Mia! και ούτε!
Άρα, παέι και για τρίτο (καλά τα λέω;) όσκαρ η Μέριλ, λογικά. (αν και ο ανταγωνισμός είναι δυσκολος)

cinePANikOS είπε...

Τι να λέμε τώρα!! Η γυναίκα είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!! Μπράβο της που βυθίστηκε τόσο πολυ΄στο ρόλο της και του έδωσε την απαραίτητη τραγικότητα!! Καλά η σκηνοθεσία πέρα βρέχει!!

argiris-cinefil είπε...

Κι εγώ για την Μέριλ (τι πρωτότυπο! :p)

mahler76 είπε...

τελικά μόνο εγώ είμαι Θατσερικός ακόμα?

Kika είπε...

Σίγουρο Όσκαρ για την Μέριλ πραγματικά συγκλονιστική ερμηνεία σε σημείο που δεν ήξερες σε πολλές σκηνές αν δεν παίζει η ίδια η Θάτσερ!
Αυτή η γυναίκα τελικά μπορεί να παίξει τα πάντα!