Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Venice Film Festival:Mostra with Soderbergh and Lanthimos.



Με Θρίλλερ Καταστροφής που θυμίζει ταινία της δεκαετίας του '70 παρομοίασαν οι κριτικοί την νέα ταινία του Steven Soserbergh ''Contagion''.All star cast και gore σκηνές εγχείρησης εγκεφάλου της Gwyneth Paltrow άρχισαν ήδη να συζητιούνται στους σινεφίλ κύκλους.

Ταινία που στοχεύει κατευθείαν στο entertain του κοινού αλλά με πολύ καλά στοιχεία και κλιμακώμενη ένταση ο Soderbergh αν και μακριά απο τα βραβεία ξέρει να κάνει ταινίες που κλέβουν την παράσταση.

Και απο την άλλη οι ''Αλπεις'' του Γιώργου Λάνθιμου που έριξαν σε κατάθλιψη όλη την Βενετία.Δίχασε τους κριτικούς(κάτι που δεν είχε γίνει στις Κάννες με τον Κυνόδοντα)αλλά όλοι μίλησαν για ταινία που προσπαθεί να εξερευνήσει την θλίψη για τον θάνατο,για μοντέρνο σινεμά που απευθύνεται σε νέους δημιουργούς αλλά επίσης μίλησαν και για ηθοποιούς που μιλάνε σαν να απαγγέλουν ποίημα και για υπερβολικά close ups στους πρωταγωνιστές και αυτό είναι κάτι που κατά την γνώμη μας πρέπει να προσέξει ο Λάνθιμος.




















8 σχόλια:

Leviathan είπε...

to contagion de to xano! kalisperaaaaaa! :)

academy είπε...

Ενώ τις ''αλπεις''σε βλέπω να προσπερνάς έτσι Levi?

CinePANikOS είπε...

Ήταν αναμενόμενο οι Άλπεις να διχάσουν και απολύτως φυσικό. Θα είναι σίγουρα δύσκολη ταινία και όπως και να έχει τέχνη είναι, πάλι καλά που υπάρχουν και διαοφρετικές γνώμες!!
Ο Κυνόδοντας δεν μου άρεσε η εκτέλεση αλλά λάτρεψα την ιδέα...Ανυπομονώ για τις "Άλπεις"...

Το Contagion σίγουρα θα το δω...all star cast και φυσικά Σόντερμπεργκ στην σκηνοθεσία που ξέρει πολύ καλά να δημιουργεί την αγωνία στον θεατή!!

Academy ευχαριστώώώώώώ για την έγκυρη, εγκαιρη και απολασυτική cine-ενημέρωση σου!!!

academy είπε...

Χαίρομαι πολύ cine panikέ, που σημαίνει πως έστω και δύο λεπτά κενό να έχω στην ημέρα θα κάνω ανάρτηση.Πραγματικά!Thank u my friend.

Philip Winter είπε...

Πάμε για Χρυσό Λέοντα ρε Γιώργαρε!!!
Είναι ο δεύτερος Έλληνας σκηνοθέτης που πήρε Χρυσό Λέοντα.
Μετά τον μέγιστο Θόδωρα, φυσικά!

Ο Σόντεμπεργκ τελειωμένος...

Ανώνυμος είπε...

to eida to contagion kai malista mou fanike poly epikairo kathws pri apo liges meres efkola tha mporoyse na symvei kati analogo kai stin athina me toso skoupidia. poly realisiki tainia

Ανώνυμος είπε...

Nomizw pws dn tithetai sygrisi twn dyo tainiwn. To Contagion einai mia tainia pio poly se styl ntokimanter pou parepiptontws eida kai einai arketa kalo

Ανώνυμος είπε...

Ωραιότατο ψυχολογικό θρίλερ. Παίζει το Contagion Να είναι και από τις μοναδικές ταινίες καταστροφής που θα μπορούσε να είναι αλήθεια σε κάθε λεπτομέρεια.