Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Trailer From The Past...This is Classic!

2001.Το φεστιβάλ του Sundance δίνει το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στον Todd Field και το ''In The Bedroom''(Τα Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας).΄Μια ταινία βραδυφλεγής δυναμίτης που ξεκινάει σαν αισθηματική ταινία για να καταλήξει σε ένα αναπάντεχο κλειστοφοβικό δράμα χαρακτήρων,καταπίεσης και εκδίκησης.
Προσθέστε τις συγκλονιστικές ερμηνείες της Sisy Spacek,της Marisa Tomei και του Tom Wilkinson,ένα εξαιρετικό soundtrack του Thomas Newman,μία υπνωτιστική σκηνοθεσία στο δεύτερο μέρος της ταινίας(πανέξυπνο κόλπο του σκηνοθέτη για να τονίσει την ψυχολογική αλλαγή των χαρακτήρων αλλά και του θεατή),μία Χρυσή Σφαίρα για την Sisy Spacek και πέντε υποψηφιότητες στα Oscars(including Best Picture).
To ''ανάποδο χαστούκι'' απέκτησε νέα υπόσταση μετά απο αυτή την ταινία σε μια σκηνή ανθολογίας μεταξύ Tomei και Spacek.
Αναζήτησε το...για να μήν σε χαστουκίσει η Ακαδημία.

7 σχόλια:

cinePANikOS είπε...

Μην με χαστουκίσει η Ακαδημία, το έχω δει!! χιχιχι!!
Λαμπρή η παρουσίαση σου φίλε Academy όσο λαμπρή και η ταινία!! Την είχα δει πριν 4 χρόνια νομίζω...πολύ καλή ταινία και σίγουρα αξίζει!!

Νομίζω στα oscar τότε όλοι περίμεναν να το πάρει η Marisa το βραβείο αλλά δεν της το δώσαν!!

academy είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσε cinepanike.
Εκείνη την χρονιά το πήρε το oscar h Jennifer Connely(αίσχος)απο το Beautiful Mind(επίσης αίσχος).Και λέω αίσχος διότι ήταν συνυποψήφιες Maggie Smith και Hellen Mirren απο Gosford Park και η Kate Winslet απο το Iris.
Και επίσης η Connely πήρε το Oscar και εξαφανίστηκε(ασε που όταν παρέλαβε το oscar ήταν απαράδεκτα μουτρωμένη).

monsieur Hulot είπε...

Παιδιά, μην μου κακολογειτε την Τζένιφερ Κονελι! Είμαι ερωτευμένος μαζί της!!!!

academy είπε...

Σου την έφαγε ο ανεκδιήγητος Paul Bettany(ή μήπως χωρισαν εξαιτίας σου?).Την ταινία την έχεις δεί Hulot?

monsieur Hulot είπε...

Ναι, αυτός ο άσχετος!!!! Χαχαχαχα
Κρίμα, γιατί ταιριαζαμε με την Τζένιφερ.... :-(

Δυστυχώς, δεν εχω δει την ταινία .... οπότε τρώω χαστούκι (και μάλιστα διπλό λόγω της καλής μου Τζενιφερ). Αλλά, ως αξιόλογο μέλος της Ακαδημίας θα την ψάξω. :-) ;-)

Kika είπε...

Πολύ ωραία ταινία πραγματικά. Την είχα δει και θυμάμαι μου άρεσε ότι άγγιζε σεναριακά μια τόσο ωραία κοινωνική ιστορία για τους δεσμούς της οικογένειας.

Mike είπε...

Πολυ καλη!
Θυμαμαι οτι μου ειχε προκαλεσει αισθηση οταν την ειδα (πανε αρκετα χρονια) και συνυπολογιζοντας το κειμενο σου, μαλλον θα το ξαναδω συντομα!