Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

At Cinemas:''Melancholia''by Lars Von Trier.****


Η σεζόν ξεκίνησε με την ''Melancholia''του αγαπημένου Δανού Trier.Και ξεκίνησε με μία καταπληκτική ταινία.
Ενας γάμος που ξεκινάει στραβά για να καταλήξει σε όλεθρο.Μια οικογένεια που έχει παραδοθεί στην-παθολογική-μελαγχολία,το κάθε μέλος της με μία διαφορετική μορφή μελαγχολίας.Και ξαφνικά όλη αυτή η ενέργεια,που δημιουργεί έναν μπλέ πλανήτη φιλικό και θεαματικό στην αρχή,καταστροφικό όμως στο φινάλε.
Χωρίς πολλά λόγια,με απίστευτες εικόνες ομορφιάς-λίγο πιο στυλιζαρισμένες ίσως απ'οτι θα θέλαμε-και με χαρακτήρες που ζητούν την ανάλυση σου (Kirten Dunst) ακόμα και την συμπαράσταση σου στο φινάλε(Charlotte Gainsbourg).
Τρία κεφάλαια:Καταστροφή-Justine-Claire.Τρείς μορφές μελαγχολίας:ητοπάθειας,συνειδητοποίησης και φόβου για τον θάνατο.
Η μελαγχολική μουσική του Wagner ''Τριστάνος και Ιζόλδη''ντύνει την ταινία αυτού του μελαγχολικού αλλα τόσο ''μεγάλου''σκηνοθέτη.
To τελευταίο μισάωρο της ταινίας έχει μια απίστευτη κλιμάκωση που μόνο ο Trier ξέρει να δημιουργεί στις ταινίες του.
Να το δείς εάν:Είσαι φαν Τρίερ,αναρωτιέσαι που πάει η ανθρωπότητα καμμια φορά,θές να δείς μια ταινία που δεν θα μπορέσεις να σηκωθείς απο το κάθισμα σου μόλις τελειώσει.
Μήν το δείς εάν:Με τον όρο Μελαγχολία και καταστροφή απο διέλευση πλανήτη σε είχε καλύψει ο Bruce Willis με την Liv Tyler στο ''Αρμαγεδδών''με μουσική υπόκρουση Aerosmith.

5 σχόλια:

cinePANikOS είπε...

Την άλλη εβδομάδα θα παιχτεί Θεσσαλονίκη και το περιμένω πως και πως!! Ο Τριερ τον αγαπώ και τον απεχθάνομαι μαζί!! Ανυπομονώ για την νέα του ταινία, για το τι θα νιώσω αυτή την φορά...

academy είπε...

Θα νιώσεις οτι βλέπεις σινεμά στην καθαρή μορφή του cinepanik!

Philip Winter είπε...

Παίζεται και στα Village!
Λες να συμβιβαστηκε ο Τρίερ?
Θα το δω φίλε μου, αν και δεν είμαι φαν.

academy είπε...

Να το δείς Hulot,δέν γίνεται να μήν το δείς.
Το πού παίζεται η κάθε ταινία είναι θέμα εταιρείας διανομής.Το είδα και εγώ και ξαφνιάστηκα....:?Δεν θα πήγαινα ποτέ να δώ TRier στα Village για να μήν μελαγχολήσω απο την φασαρία στην αίθουσα απο τους άσχετους που θα έμπαιναν κατα λάθος στην ταινία.
Προτείνω ΙΝΤΕΑΛ που είναι και super κινηματογράφος!

Eskli είπε...

Κι άλλη μελαγχολία....; Πόσο ακόμα να μελαγχολήσουμε οι καψεροί; ;p