Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Cannes Film Festival Reviews.


Διθυραμβικές ήταν οι κριτικές για την πολυαναμενόμενη ταινία του Terrence Mallick ''The Tree Of Life''.Μίλησαν για μία εποποιία συναισθημάτων και μια ταινία σπουδή πάνω στην ιστορία της ανθρωπότητας ,της αγάπης,της επιβίωσης ακόμα και της απώλειας.''Ο Mallick περνάει απο όλα τα στάδια της ανθρωπότητας ακόμα και της δημιουργίας του πλάνήτη με σκηνές παρελθόντος που θυμίζουν Κιούμπρικ ...''έγραψε η Guardian για να καταλήξει πως πρόκειται για σινεμά με όραμα που σκέφτεται σπουδαία,αλλά δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά κάνει όλους τους υπόλοιπους σκηνοθέτες να φαίνονται πολύ ''λίγοι''μπροστά του΄.Λέτε να τα καταφέρει ο Mallick φέτος?



Επίσης,οι δύο φορές βραβευμένοι με Φοίνικα αδελφοί Dardenne,παρουσίασαν το ''Le gamin au velo''.Για πρώτη φορά οι Dardenne εμπεριέχουν στο cast γαλλίδα στάρ(η Cecile de France της Υπερέντασης και του Hereafter)σε άλλη μια ρεαλιστική δραματική απεικόνιση σχέσης πατέρα και γιού κάτω απο την επίβλεψη της συμπαθέστατης μαμάς.Μία απο τα ίδια έγραψαν όλοι και επίσης συμφώνησαν πως οι Dardenne πλέον επαναλαμβάνονται τόσο επικίνδυνα και τόσο ενοχλητικά ''...σαν ο Monet να ζωγράφιζε συνέχεια τα νούφαρα του...''.Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί τους και ας μήν έχω δεί την ταινία-έχουμε όμως το trailer...!!!

4 σχόλια:

Philip Winter είπε...

Malick: Ναι, απ'ότι φαίνεται εδώ θα πάει ο Φοίνικας. Την Πέμπτη δεν έρχεται στην Ελλάδα;
Πάντως, δε μπορώ να δεχτώ πως μια τόσο αναμενόμενη ταινία με Πιτ και Πεν στο καστ δεν είναι για ευρύ κοινό. Ο Μάλικ μου φαίνεται, πως θα θριαμβεύσει και στα Όσκαρς.

Dardenne: Είμαι κατά της μανιέρας, αλλά οι Νταρντέν με την τελευταία τους ταινία ("Η Σιωπή της Λόρνα") πήγαν ένα βήμα παραπέρα θεματικά αλλά το σκηνοθετικό τους στυλ ήταν ίδιο γιατί από αυτό ξεχωρίζουν ως μεγάλοι δημιουργοί. Κάπου άκουσα και καλές κριτικές για την τελευταία τους ταινία. Τα τρέιλερς δε μου λένε πολλά - υπάρχουν ταινίες που τις λατρεύω, αλλά το τρέιλερ τους να μη μου λέει πολλά. Για την ιστορία, το τρέιλερ του "Le gamin au velo" φαίνεται καλό και θυμίζει λίγο την "Υπόσχεση" (1996). Ωραία και η αφίσα.

fvasileiou είπε...

Είμαι επιφυλακτικός γιατί το Red thin line και το New World παραήταν άνισες για τα γούστα μου. Όμως ο Malick είναι σημαντικός σκηνοθέτης, οπότε μπορεί να μην τρέξω, αλλά θα πάω να δω την ταινία του. Και μακάρι αυτή τη φορά να γύρισε ένα πραγματικό αριστούργημα!

academy είπε...

Hulot δλεν ξέρω τι θα γίνει με τον φοίνικα ακόμα.Εφαγε και γιούχα ο Mallick αλλά απο την άλλη μήν ξεχνάμε και τον Πρόεδρο...
Εμένα μου άρεσε το Trailer των Dardenne(εκπληξη)και μακάρι να είναι καλό.Δηλαδή τι περίμεναν απο τους Dardenne ταινία τρόμου?

academy είπε...

fotis το Thin Red Line είναι μια πολύ καλή ταινία αλλά μέχρι εκεί.Τον έχουν πολύ υπερεκτιμήσει μου φαίνεται τον άνθρωπο σε σημείο που και ο ίδιος να συνθλίβεται απο αυτό το αδικαιολόγητο βάρος που του έχουν προσθέσει!