Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Cannes Film Festival Movie reviews.


Μετά την blockbuster(απο όλες τις απόψεις)πρεμιέρα του Terence Mallick,σειρά πήρε ο all time classic Aki Kaurismaki με την νέα ταινία''Le Havre''.Μαύρη κωμωδία στο γνωστό ύφος του σκηνοθέτη,με απίστευτους διαλόγους και τρομερή ευαισθησία πάνω στο θέμα της μετανάστευσης,ο Kaurismaki καταχειροκροτήθηκε και μέχρι στιγμής πολλοί μίλησαν για front runner του φεστιβάλ εώς τώρα.Ο Φινλανδός σκηνοθέτης έκανε τα γυρίσματα σε γαλλική παραθαλάσια πόλη και κατάφερε να κερδίσει για άλλη μια φορά τον κύκλο των κριτικών.Θα καταφέρει να κερδίσει άραγε τον DeNiro ή η Uma θα ασκήσει βέτο..¨...?










Γνωστός παλαίμαχος της κρουαζέτ και ο Andre Techine.Παρουσίασε το ''Impardonnable''(Unforgivable)εκτός συναγωνισμού,μια ιστορία μυστηρίου που όμως δεν κέρδισε και τόσο τους κριτικούς εφόσον όλοι συμφώνησαν πως ο Andre Techine έχει δώσει υτά που μπορούσε στην 7η τέχνη και απλά γυρίζει ταινίες!Τα ίδια είχαν πεί και για τον Claude Lelouch το 2002 για το ''And now...Ladies and gentlemen''.







Εκεί που όλοι λύγισαν ήταν στο ''L'apollonide.Souvenirs de la maison close''του Bertrand Bonello.Γελοίο και γραφικό σε σχέση με την εμονή του σκηνοθέτη με το sex(βλέπε Πορνογράφο)η ταινία αναφέρεται σε έναν οίκο ανοχής την εποχή της Μπέλ Επόκ και στις γυναίκες που εργάζονται σε αυτό με ιδιαίτερη σημασία στην κακομεταχείριση τους απο τους πελάτες και στις συνθήκες εργασίας.Ακραίες σκηνές και καταστάσεις που δυστυχώς δεν έπεισαν κανέναν!!





2 σχόλια:

Philip Winter είπε...

Φίλε μου, πρώτα απ'όλα σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση και συγχαρητήρια για τη δουλειά σου!

1) Χαίρομαι πολύ που κατενθουσίασε τόσο ο Καουρισμάκι, γιατί ο Φοίνικας θέλω να πάει σε αυτόν. Αλλά, φαίνεται κάπως κωμικοτραγικό ο Ντε Νίρο και η Ούμα να βραβεύουν τον Καουρισμάκι! Ας ελπίσουμε, όμως.

2) Συμφωνώ. Τέλος για τον Techine. Απλά προβάλουν τις ταινίες του από σεβασμό στο γενικότερο έργο του.

3) Σε στυλ "Μη Ανστρέψιμος"; Άσε καλύτερα...!

academy είπε...

Ευχαριστώ Hulot!
Μπορεί να ήρθε η ώρα του Καουρισμάκι δεν ξέρουμε....Είναι απο τους παλιούς θαμώνες και συνήθως κάποια στιγμή βραβεύονται...