Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

At Cinemas:''Harry Potter and the Deathly Hallows.Part 1'' ****

O Xάρρυ Πότερ μαζί με την Ερμιόνη και τον Ρόν,μακριά πλέον απο το Χόγκουαρντς και κυνηγημένοι απο τον Βόλντερμορτ και τις σκοτεινές δυνάμεις ,αναζητούν για να καταστρέψουν τους Πεμπντουσιωτές που κρύβουν το μυστικό της αθανασίας του Λόρδου Βόλντερμορτ.
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη μας επαφή με τον κινηματογραφικό Χάρρυ Πότερ ήρθε η ώρα να μετρήσουμε...ανάποδα και να καταλαβούμε πως το τέλος πλησιάζει.Επειτα απο έξι ταινίες(καμμία δεν έφτανε την πρώτη),ο σκηνοθέτης David Yates και ο σεναριογράφος Steve Cloves φέρνουν τα πάνω κάτω,και μας παρουσιάζουν την πιο σκοτεινή,ενδιαφέρουσα και συγκινητική ταινία της σειράς εώς τώρα.Ο Χάρρυ είναι πλέον ώριμος,αγαπητός και συμπαθής μαζί με τους φίλους του.Είναι ανθρώπινος και αυτό το εκμεταλλεύεται και ο σεναριογράφος για να μας δώσει μια απο τις πιο ωραίες σκηνές του Χάρρυ Πόττερ,την σκηνή του χορού με την Ερμιόνη υπο την απουσία του Ρόν.
Η δράση είναι εδώ με μια σκοτεινή ατμόσφαιρα και με εξαιρετική δουλειά στην καλλιτεχνική διεύθυνση και στην φωτογραφία.Η έμπνευση θα απογειωθεί με μια απίστευτη σεκάνς ανθολογίας ,η ιστορία των κλήρων του θανάτου που παρουσιάζεται σε μορφή εικαστικού κινουμένου σχεδίου.Ακόμα και ο John Williams και ο Nicholas Hooper είναι πλέον παρελθόν στο soundtrack.Ο Alexander Desplat είναι εδώ για να αφήσει και εδώ το στίγμα του.

Η συγκίνηση στο φινάλε είναι κάτι παραπάνω απο δεδομένη με μία απώλεια άκρως συγκινητική.Ολα τελικά δείχνουν πως στους Κλήρους του Θανάτου η παραγωγή,οι ηθοποιοί και όλοι οι συντελεστές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να δώσουν στον Χάρρυ Πότερ το φινάλε και την θέση στο σινεμά που του αξίζει. ****

14 σχόλια:

Leviathan είπε...

exo kiolas vgalei ta eisitiria gia ti Triti...den i8ela na to do sti premiera mias kai ti proigoumeni fora to skilometaniosa :) xairomai pou sarese! to perimeno pos kai pos! to vivlio pados einai super! kalo weekend!

Philip Winter είπε...

Απο Harry Potter εχω δει μεχρι το 3-4 και επειδη απογοητευτηκα σταματησα.Μαλιστα για το 6 ακουσα τα χειροτερα!Γι' αυτο εχω ωακουσει τα καλυτερα!Αλλα, εχω πολλες επιφυλαξεις.Ειναι και αυτη η διαρκεια ρε συ ;)
Να τη δω σιγουρα; :ρ :)

academy είπε...

@Levi θα το δείς και θα το ευχαριστηθείς είμαι σίγουρος!!

academy είπε...

Mr Hulot μήν ξεχνάς πως είμαι απόλυτος Fan Harry Potter.
Ομως και αντικειμενικά σου λέω πως πρόκειται για μια πολύ καλή,σκοτεινή και ωραία ταινία.Το 4,5 και το 6 μπροστά σε αυτό είναι απολύτως αδιάφορα.
Να το δείς στο προτείνω.

argiris-cinefil είπε...

Είμαι φαν του μαγικού κόσμου του Harry Potter και ανυπομονώ να την δω γιατί εκτός του ότι έχω ακούσει καλά λόγια, θέλω να δω και πως θα τελειώσει η ιστορία. Για μένα το καλύτερο Harry Potter ήταν το τρίτο μέρος και αμέσως μετά το πρώτο. Τα δύο τελευταία ήταν κάπως αδύναμα.

academy είπε...

Ωραίος και ο Αζκαμπάν αλλα πιστευω αυτό το μέρος είναι το πιο ωραίο.Κάθε σεκάνς είχε το δικό της νόημα και επίσης έπεσε πολύ δουλειά και στο σενάριο...

King Ink είπε...

Εμένα μου άρεσαν και τα 5 πρώτα. Στο 6ο λίγο τσίνισα αλλά ok. Ήταν Harry Potter. Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία και ουτε πρόκειται φαντάζομαι, οπότε την ταινία αυτή αλλά και το τέλος της ιστορίας τα περιμένω με αγωνία. Αφού αρέσει κιόλας η ταινία, τέλεια.

academy είπε...

Α πολυ χαίρομαι King που βλέπεις Harry!Πιστεψε με εδώ πλέον μιλάμε για πολύ καλή δουλειά!!

fvasileiou είπε...

Ανυπομονώ και δυστυχώς εδώ στην Κύπρο δεν παίζεται ακόμα. Φοβάμαι ότι θα έρθει λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν εγώ θα είμαι στην Ελλάδα, οπότε δεν θα το προλάβω ούτε εκεί. Κάπως έτσι την πάτησα με το Social Network :(

academy είπε...

fvasileiou χαίρομαι που σε ακούω!Εννοείται οτι θα παίζεται ακόμα και τα Χριστούγεννα εδώ οπότε θα σε περιμένει.

King Ink είπε...

Το είδα χθες βράδυ και έχω να πω: ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ;
ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ;
Πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα.
Και θα πρόσθετα όχι και τόσο παιδικό...
Πάνω στο καλύτερο μας έκοψε. Σε ένα χρόνο δεν θα θυμάμαι τι έχω δει ρε Yates. Καλύτερο θα ήταν αν το έκανε ολοκληρωμένη ταινία με ένα τέλος έστω χωρίς κλείσιμο και όχι part 1. Κόβεται απότομα. Ούτε τηλεοπτική σειρά να ήταν. Πάντως με ικανοποίησε πλήρως. Δίκιο είχες academy.

academy είπε...

Να την ακούς την Ακαδημία,βασιλιά!!!

Kika είπε...

Καλύτερος από ποτέ ο Harry και εγώ συμφωνώ θα ήθελα να ήταν ολοκληρωμένη η ταινία και να μην μας αφήσει με τέτοια αγωνία! Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι τι να κάνουμε!

academy είπε...

Υπομονή Kika αυτό θα κάνουμε.Ασε που δεν θέλουμε να τελειώσει...