Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

At Cinemas:''Cloud Atlas''by Tom Tykwer-Andy Watchowski-Lana Watchowski.***

To ''Cloud Atlas'' είναι η ταινία στην οποία θα δίναμε απλόχερα το βραβείο ''Καλύτερες Προθέσεις'' για την φετινή χρονιά...
Είχαμε χρόνια να δούμε απο το Hollywood μια ταινία τόσο φιλόδοξη,που να μην αποπνέει το αίσθημα ''Θέλω να μαζέψω χρήματα στο box office''.Εντυπωσιακή σε επίπεδο παραγωγής και σκηνοθεσίας χωρίς να αποτελεί ένα ακόμα ανιαρό προϊόν του Hollywood.
Βασισμένο στο ογκωδέστατο μυθιστόρημα του David Mitchell και με γνώμονα την new age φιλοσοφία του βιβλίου, το ''Cloud Atlas'' μας μίλησε για την πορεία της ψυχής στο πέρασμα των αιώνων(λέγε με και μετενσάρκωση),για την αέναη αναζήτηση της αλήθειας ,για την πάλη μεταξύ καλού και κακού,την αγάπη για την πατρίδα με την ευρύτερη έννοια(πλανήτης Γη) και το κυριότερο μας έδειξε πως μια καλή πράξη αγαθοεργίας μπορεί στο πέρασμα του χρόνου να εμπνεύσει μια ολόκληρη επανάσταση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα αυτά μέσα απο μια σκηνοθεσία γρήγορη,με επιτυχημένα περάσματα στις χρονικές περιόδους που κάνουν την τρίωρη διάρκεια να φαίνεται μισάωρο.
Εννιά ηθοποιοί,με αποκορύφωμα τον Jim Broadbent,ενσαρκώνουν όλους τους κεντρικούς  χαρακτήρες της ταινίας στο πέρασμα του χρόνου με ένα αξεπέραστο section της ταινίας σε μια φουτουριστική απάνθρωπη Κορέα που εύκολα κλέβει την παράσταση.
Να το δεις εάν:Γνωρίζεις για το βιβλίο,σου αρέσουν οι ακριβές παραγωγές,είσαι fan του Jim Sturgess,σου αρέσει το καλό Hollywood.
Μην το δεις εάν:Η τρίωρη διάρκεια σου φαίνεται Γολγοθάς,περιμένεις να δεις κάτι μεταξύ Matrix και Mad Max,εμπορεύεσαι κλώνους ήδη απο την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: