Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Cannes 2012:''On The Road'' by Walter Salles,''Holy Motors'' by Leos Carax and ''Io e te'' by Bernando Bertolucci.Photocalls and trailers.

Με ένα απο τα μεγάλα ΄΄χαρτιά΄΄ του φεστιβάλ συνεχίστηκε η κινηματογραφική φιέστα στις Κάννες.Και φυσικά ήταν η ώρα του πολυαναμενόμενου ''On The Road'' του Walter Salles (Κεντρικός Σταθμός,Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας,Σπασμένος Απρίλης).Πολλοί μίλησαν και επέμειναν πώς το ομώνυμο βιβλίο σταθμός του Jack Kerouac δύσκολα μεταφέρεται στην οθόνη.Μίλησαν για μια πολύ καλή Kristen Stewart και για ένα road movie ύμνο στην ελευθερία που όμως δύσκολα αποτυπώνει την beat ατμόσφαιρα του βιβλίου.Σε γενικές γραμμές άρεσε.




Η ταινία που αντιπροσωπεύει την κατηγορία ''Τι ήταν και αυτό τώρα που είδαμε?'' στο φετινό φεστιβάλ είναι η νέα ταινία του Leos Carax (Εραστές της Γέφυρας,Pola X) ''Holly Motors''.Σινεφίλ πειραματισμός,ετερόκλητο cast-απο Kylie Minogue μέχρι Eva Mendes και Picolli) ο προκλητικός Carax παρουσίασε μια ταινία ''όνειρο'' ,ερωτική και με σκηνές ανθολογίας.Γυρισμένη στο Παρίσι με τους μόνιμους συνεργάτες του, ο Carax βάζει πλώρη ίσως και για μεγάλο βραβείο.To trailer θα σε κατατοπίσει....κάπως.



Και τέλος εκτός συναγωνισμού προβλήθηκε και η ταινία του καθηλωμένου πλέον σε αναπηρικό καροτσάκι Bernando Bertolucci ''Io e te''.O Bertolucci (Τσάι στην Σαχάρα,Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας) επιστρέφει στο ύφος του ''The dreamers''και εξερευνά για άλλη μια φορά παράδοξους εφηβικούς έρωτες ανάμεσα σε δύο ξαδέλφια το καθένα με τα δικά του ψυχολογικά αλλά και σωματικά προβλήματα. Όλοι αναγνώρισαν πως ο Bertolucci στα 72 του μπορεί ακόμα να κάνει δυνατές ταινίες,ενδιαφέρουσες που μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμα και ωδή στον Francois Tryffaut.
 
Io e Te (Me and You) by Bernando Bertolucci clip από Flixgr

2 σχόλια:

Pansofix είπε...

Θα συμφωνήσω με όσους πιστεύουν οτι το βιβλίο του Κέρουακ σύσκολα μεταφέρεται στη μικρή οθόνη αλλά και γενικά ό Κέρουακ το ύφος του σε όλα τα βιβλία του δύσκολα αποτυπώνεται...

academy είπε...

Συμφωνώ...τέτοιοι χαρακτήρες δύσκολα ερμηνεύονται στο σελιλόιντ χωρίς να βγαίνουν γραφικοί.Ενώ στο βιβλίο έχουν άλλο κύρος.