Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Be The First:Fresh Images for Walter Salles's ''On The Road''.


Αποτελεί αναμφίσβήτητα πολυαναμενόμενη ταινία των απανταχού σινεφίλ αλλά και βιβλιοφάγων.Ο λόγος για το ''On The Road'' του Walter Salles βασισμένο στο ομώνυμο αριστούργημα του Jack Kerouac.
Μυθιστόρημα ''σταθμός'' σήμα κατατεθέν της beat generation και bigger than life στο πέρασμα του χρόνου αποδείχθηκαν ο Kerouac και το συγκεκριμένο βιβλίο μένει να δούμε εάν η ταινία καταφέρει να αποδώσει την ''τρέλλα'' και την ατμόσφαιρα του Kerouac.
Το όλο project μετράει ήδη δύο χρόνια απο την σύλληψη της ιδέας εώς τώρα και όλα δείχνουν πως είναι έτοιμο για το ερχόμενο Φεστιβάλ Καννών.

Kristen Stewart, Garrett Hedlund και Tom Sturridge το πρωταγωνιστικό τρίο πλαισιωμένο όμως και απο μεγαλύτερα ονόματα όπως αυτό της Amy Adams,του Viggo Mortensen και της Kirsten Dunst.
Ο Walter Salles είναι ενας σκηνοθέτης ικανός για τα καλύτερα(Central do Brazil,Abril despedacabo) για τα μέτρια(Motorcycle Diaries) αλλά και για τα χειρότερα(θυμήσου το remake του Dark Water) του αναγνωρίζουμε όμως πως ειναι ένας σκηνοθέτης με όραμα και προσώπικό στύλ.Ικανότατος για road movies ίσως εδώ βρεί την ταινία της καριέρας του.


Μέχρι να κυκλοφορήσει η ταινία προλαβαίνεις να διαβάσεις το βιβλίο(εάν δεν το έχεις κάνει ακόμα) κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Πλέθρον ''Στο Δρόμο''.Εκεί που βρίσκεται η αληθινή ζωή....

4 σχόλια:

Eskli είπε...

Ευχάριστη έκπληξη! Το βιβλίο το έχω στην αγγλική έκδοση και είναι ομολογουμένως συναρπαστικό! Τώρα αναμένουμε...

Υ.Γ: Γιατί Kristen Stewart? Γιατί μας το κάνουν αυτό? :p

academy είπε...

Που ξέρεις Eskli μπορεί ο σκηνοθέτης να κάνει θαύματα....

argiris-cinefil είπε...

Πολύ ωραία. Ο Walter Salles για μένα αποτελεί εγγύηση. Όντως τα καλύτερά του είναι αυτά που αναφέρεις. Πάντως εμένα μου άρεσαν και τα άλλα δύο (Motorcycle Diaries, Dark Water).

academy είπε...

Argiris ναί είναι καλός ο Salles μακάρι και εδώ να τα έχει καταφέρει όπως πρέπει...