Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Home Cinema:Dvd Review ''Another Happy Day'' (Αλλη Μια Χαρούμενη Μέρα).****




Δυσλειτουργική οικογένεια απο παππού έτοιμο να αποδοιμήσει μέχρι εγγονή που αυτοχαρακώνεται συγκεντρώνονται στο πατρικό σπίτι για τον γάμο του μεγάλου αδελφού.Ατομική βόμβα ή θα είναι άλλη μια χαρούμενη ημέρα?


Με σκηνοθέτη τον Sam Levinson(υιό του μεγάλου Barry Levinson),με το βραβείο σεναρίου απο το τελευταίο Φεστιβάλ του Sundance και με την Ellen Barkin στον ρόλο πρωταγωνίστριας αλλά και παραγωγού,η ταινία αυτή όχι απλά μας ενθουσίασε αλλά μας έδωσε και ένα κίνητρο απο την αρχή να θυμηθούμε πως ανεξάρτητη ταινία δεν σημαίνει αναγκαστικά και ταινία καλή μέν αλλά δεν θα θυμάται κανείς σε 2 έτη δέ.


Σκηνοθεσία δυναμίτης σε διαλογικές σκηνές,ερμηνείες επιπέδου απο-μετρήστε-Ellen Barkin,Ellen Burstyn,Kate Bosworth,Demi Moore,Ezra Miller,George Kennedy,και σενάριο δουλεμένο για να σου αποδώσει την τραγωδία μίας οικογένειας μέσα απο τις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος.


Ενας γάμος και μια κηδεία θα φέρουν τους χαρακτήρες στο συναισθηματικό τέλμα για να μπορέσουν να γεννηθούν ξανά.


Αναζήτησε το,κυκλοφορεί ήδη σε DVD γιατί αποτελεί μία απο τις καλύτερες κοινωνικές ταινίες της χρονιάς που πέρασε.Οτι δεν κατάφεραν οι ''Απόγονοι''( ατμόσφαιρα,ερμηνείες και πειστικό ιδεολογικό υπόβαθρο) θα τα βρείς εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: