Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Scenes From The Past...This is Classic!!!



Οι ταινίες του Ken Russel έχουν πάντα κάτι μοναδικό και ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε πάντα το ταλέντο να γοητεύει το σινεφίλ κοινό με το ιδιαίτερο στύλ του.Το 1969 o Russell διασκευάζει τις ''Ερωτευμένες Γυναίκες'' απο το βιβλίο του D.H.Lawrence και καταφέρνει το ακατόρθωτο.Μετουσιώνει ένα βιβλίο που μιλά για την αιώνια πάλη των δύο φύλων και τις ερωτικές σχέσεις ενός intelligent κουαρτέτου σε μιά σατανικά παγανιστική και ταυτόχρονα ερωτική ταινία.Alan Bates,Oliver Reed και Glenda Jackson στις δόξες τους με την τελευταία να κερδίζει και το Oscar best Actress με μια ερμηνεία χείμαρρο.
Αναζήτησε τις ''Ερωτευμένες Γυναίκες''(Women In Love)για να δείς μια ταινία που ο χρόνος δεν φαίνεται να αγγίζει,μια ταινία εντελώς sophisticated και για πολλές κλασσικές σκηνές όπως το video παρακάτω αλλά και την δεκάλεπτη σκηνή πάλης μεταξύ του Alan Bates και του Oliver Reed.Απλά ζήσε την εμπειρία....

3 σχόλια:

Simply Burgman είπε...

Γεια σου, φίλε μου. Χρόνια και ζαμάνια:)

Την ταινία αυτήν δεν την έχω δει, αλλά μπήκα να σου πω ότι μόλις είδα το "The Cook..." του Greenaway και το απόλαυσα ιδιαιτέρως. Σχεδόν ενθουσιάστηκα!

academy είπε...

Ti έκπληξη Simply Burgman...
Ε βέβαια ''Ο Μάγειρας...''είναι ένα απόλυτο classic και γενικότερα μια σινεφίλ εμπειρία.
Τσέκαρε και το ''women in love''.

Leviathan είπε...

de to exo dei (oute kai auto) :) kali evdomada omos euxomai! :)