Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Trailer From The Past...This is Classic!!!



1990.Δεν μπορεί θα θυμάσαι την ''Ατίθαση Καρδιά''(Wild At Heart)και άκουγες και το ''Wicked Game''απο το soundtrack.O τρελλός έρωτας του Sailor και της Loula και η καταδίωξη τους απο την επίσης τρελή μητέρα της δεύτερης,μαζί με μία ντουζίνα lynchεικούς χαρακτήρες σε ένα road movie χωρίς επιστροφή.


Nicolas Cage και Laura Dern σε ρόλους screen icons,Dianne Ladd(υποψήφια για oscar best supporting actress),Rosselinni,Dafoe,Harry Dean Standon,Grace Zabriskie,Sherilyn Fenn(τι απέγινε?) στον Χρυσό Φοίνικα του 1990 που δικαίως βράβευσε τότε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Bernardo Bertolucci.


Μαύρο,βίαιο,sexy,υπνωτιστικό δηλαδή ο David Lynch που αγαπάμε,άνοιγε τον δρόμο σιγά σιγά για το ''Mullholand Drive''.......Ούρλιαξε άφοβα μαζί με την Laura Dern ή τραγούδα μαζί τον Cage το ''Love me Tender''.



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mexri kai ayto phre foinika..eleos

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Αν και προτιμώ "Βlue velvet" και "Mullholland drive", το "Ατίθαση καρδιά" μόνο ο Lynch θα μπορούσε να το φέρει εις πέρας. Από τις καλύτερες ταινίες που έχει παίξει ο σαβουράκος ο Cage.

navarino-s είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση και είναι όπως το λες: "άνοιγε τον δρόμο σιγά σιγά για το Mullholand Drive''.."

Philip Winter είπε...

Αρκετά καλή ταινία, αλλά σε καμία περίπτωση μεγάλη ή η καλύτερη του (εκπληκτικού) σκηνοθέτη. Από τις ελάχιστες καλές εμφανίσεις του Κέιτζ.
Είχαμε καλύτερες ταινίες στο τότε Φεστιβάλ των Καννών, όπως το "Nouvelle Vaque" του Godard ή το "Stanno tutti bene" του Tornatore.

argiris-cinefil είπε...

Πολύ καλή ταινία που αποτελεί ένα από τα πιο ιδιόμορφα road movies που είδαμε ποτέ. Θεός ο Lynch!

4/5: Πολύ καλή

academy είπε...

@Argiris ναί είναι ίσως το πιό παρανοικό road movie που έχουμε δεί.

@Hulot το ''ολα πάνε καλά''του Τορνατόρε το βρήκα μέτριο,όσο για τον Godard εντάξει αλλά τα είχε πεί ήδη όλα πρίν.

@navarino thanks my friend.

@moody να πούμε οτι είναι 2-3 οι καλές ταινίες του Cage θα είμαστε υπερβολικοί?

King Ink είπε...

Δεν σας βλέπω ενθουσιασμένους και πολύ στενοχωριέμαι. θα συνταχθώ με τον ενθουσιασμό του academy και του Αργύρη. Από τις ταινίες που σημάδεψαν το κινηματογραφικό μου μέλλον σαν θεατής. Λάτρεψα τον Λιντς με την ταινία αυτή και ακόμα τον λατρεύω
You got me hotter than Georgia asphalt. χεχε Θεός!

academy είπε...

Τι να πώ King...και εγώ σαν μικρός σινεφίλ που ΄τότε εκπαιδευόμουν έμαθα τον Lynch απο την ''Ατίθαση Καρδιά''και απο τότε δεν σταμάτησα να τον θαυμάζω.

Chris Karpis είπε...

Πολύ πολύ καλή ταινία, και όντως απο τις ελάχιστες φορές που αντέχεται ο αντιπαθέστατος ο Νικολάκης ο κλουβής.

Μου άρεσε επίσης και στο Bringing up the dead του Scorsese, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Lynch, οκ, τί να λέμε ? Σκηνοθετάρα. Σίγουρα δεν είναι αυτή η καλύτερή του (προσωπικά ψηφίζω Blue Velvet), αλλά ... είναι ατίθαση !

fvasileiou είπε...

Όχι απλώς τη θυμάμαι, αλλά είναι απο τις ταινίες που εγγράφηκαν στο κινηματογραφικό μου DΝΑ εκείνη την εποχή που ανακάλυπτα τον κόσμο. Ταινία που έκανε μεγάλο θόρυβο σε μικρούς κύκλους και λειτούργησε -λειτουργεί ίσως- υπόγεια. Μαζί με το "Βελούδο" η καλλίτερη του Λιντς.

Mike είπε...

Πολυ καλη, αλλα απεχει απο τα μεγαλα αριστουργηματα του Λιντς.
Μου αρεσει και ο Cage εδω, τον οποιο γενικα δεν συμπαθω.