Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

At Cinemas:''Potiche'' του Φρασουά Οζόν.**

Bourgois μεγαλοαστή(Catherine Deneuve)με κύρια ασχολία τα οικιακά,αναλαμβάνει την διεύθυνση της ομπρελοποιίας που ΄διοικούσε ο μπερμπάντης σύζυγος ύστερα απο μια μεγάλη απεργία που προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα υγείας στον τελευταίο,με θεαματικά αποτελέσματα.Με την επιστροφή του συζύγου και την ανάμιξη του συνδικαλιστή δημάρχου τα πράγματα θα γίνουν λίγο πολύπλοκα. Θα μπορούσε να είναι μια ελληνική ταινία του 1960 με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα ή καλύτερα με το δίδυμο Λογοθετίδη-Λιβυκού.Ο Οζόν(oscar άνισου ευρωπαίου σκηνοθέτη)με το άλλοθι της 70's αισθητικής σκηνοθετεί μια κωμωδία που απέχει μακράν απο το ''8 Femmes''που είχε κάνει το 2000. Το όλο εγχείρημα σώζεται απο το one woman show της Catherine Deneuve,το κωμικό ταλέντο του Fabrice Luchini και της Karin Viard αλλά και την στοιβαρή παρουσία του Gerard Depardieu. Να το δείς:Γιατί πρωταγωνιστεί η Catherine Deneuve και έχει super ατάκες σε όλη την ταινία,χορεύει με τον Gerard Depardieu. Μήν το δείς:Είναι μια μέτρια ταινία σε γενικές γραμμές,ξεκινάει υπέροχα αλλά μετά την πρώτη ώρα όλα καταρέουν.Δες τις ''8 Γυναίκες''.

3 σχόλια:

Philip Winter είπε...

Ανάλαφρη σάτιρα για την πάλη των 2 φύλων. O Ozon δεν εκμεταλλεύεται την υπόθεση με πιο αστείες καταστάσεις, σκηνοθετεί παλαιομοδίτικα και στεγνά. Αποτέλεσμα: μια διασκεδαστική ταινία (ειδικά στην αρχή), αλλά άνιση και ανέπνευστη. H Deneuve απόλαυση.

Προσωπική αξιολόγηση:
2/5


Υ.Γ.2: Οι Λιβυκού-Λογοθετίδης έκαναν πολύ πιο αστείες ταινίες!

Υ.Γ.1: Πάντως, ευτυχώς, που ο Ozon (πολύ άνισος, όντως) δεν συνέχισε να γυρίζει σκουπίδια. Το "Ricky" είναι μια από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει. "5x2" και "Le refuge" μετριότατες. Απ'ότι φαίνεται η τελευταία του αξιοπρεπής ταινία ήταν το συμπαθητικό "Swimming Pool".
Και η πιο αξιόλογη δουλειά του το "8 femmes".

academy είπε...

Ετσι είναι!
΄Να φτιάξω τοπ 5 Ozon?
5:Sous le sable
4:sitcom
3:Le temps gui reste
2:8 Femmes
1:Les amants criminels.

argiris-cinefil είπε...

Δεν την έχω δει και μάλλον δεν πρόκειται να την δω. Δεν θα τον χαρακτήριζα άνισο σκηνοθέτη γιατί πολύ απλά δεν έχει κάνει και κάτι το εξαιρετικό αλλά κυρίως από συμπαθητικές έως μέτριες ταινίες. Μόνο το "5x2" μου άρεσε αρκετά. Επίσης καλό βρήκα και το "Swimming Pool"

Το δικό μου Τοπ-5:
1. 5x2 (3,5/5)
2. Swimming Pool (3/5)
3. 8 femmes (2/5)
4. Les amants criminels (2/5)
5. Sous le sable (1,5/5)