Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Scenes From The Past...This is Classic!!!

1976.''H Προφητεία''.Μία απο τις τρομακτικότερες και πλέον ατμοσφαιρικές ταινίες που σου παγώνουν το αίμα ακόμα και σήμερα.Ο Grecory Peck και η Lee Remick ανακαλύπτουν το πιο τρομακτικό γεγονός που μπορεί να συμβεί στην ζωή τους,σχετικά με το αγγελούδι τους. Γνήσια ατμόσφαιρα τρόμου,σκηνοθεσία του Richard Donner,δεύτεροι χαρακτήρες που κρατάνε όλη την ταινία(Bille Whitelaw ως Mrs Baylock,η σατανική γκουβερνάντα)και φυσικά η μουσική του Jerry Goldsmith που απέσπασε και το oscar. Μια απο τις σκηνές τρόμου της ταινίας και all time classic είναι η σκηνή με τον πάτερ Brennan και με soundtrack το επίσης υποψήφιο για oscar τραγούδι του Jerry Goldsmith ''Ave Satani''. Την επόμενη φορά που θα σου χαμογελάσει τετράχρονο αγοράκι,κράτα μια επιφύλαξη....

7 σχόλια:

mahler76 είπε...

ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

academy είπε...

Ενοείται!!!

argiris-cinefil είπε...

Για μένα η τρομακτικότερη ταινία όλων των εποχών, με το πιο τρομαχτικό σάουντρακ όλων των εποχών και με ένα φινάλε αξέχαστο, πεσιμιστικότατο και πολύ τολμηρό θα έλεγα. Από τις πολυαγαπημένες μου ταινίες όπου το θεωρώ ανώτερο του “Εξορκιστή”.

5/5: Αριστούργημα

academy είπε...

Argiris όπως πάντα συμφωνούμε απόλυτα.Τώρα δεν ξέρω αλλά στον Εξορκιστή έχω ένα απωθημένο δεν μπορώ να το ξαναδώ γιατί με ταράζει πολύ ψυχολογικά αλλά την Προφητεία την βλέπω ξανά.Αριστουργήματα και τα δύο,αλήθεια πόσα χρόνια έχουμε να δούμε ένα πολύ καλό έργο τρόμου??

Kika είπε...

Σίγουρα αυτή και ο Εξορκιστής είναι από τις κορυφαίες ταινίες τρόμου που δεν νομίζω να υπάρξουν άλλες που θα μπορέσουν με ολοκληρωμένο τρόπο (σενάριο σκηνοθεσία και μουσική) να τις πλησιάσουν!

argiris-cinefil είπε...

Ναι πράγματι το είδος τρόμου βρίσκεται σε παρακμή εδώ και αρκετά χρόνια.
Αριστούργημα και ο “Εξορκιστής”, απλά πιστεύω ότι όλη την δόξα την έχει κλέψει αυτός με την τόση υπερπροβολή του, σε αντίθεση με την "Προφητεία" που κινείται πάντα στην σκιά του. Κάτι που θεωρώ ότι είναι μεγάλη αδικία.

Chris Karpis είπε...

Απίστευτη ταινία, υποβλητική ατμόσφαιρα !
Την είχα δεί αρκετά μικρός (την πρώτη φορά) και είχα συγκλονιστεί. Απο τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών όντως.