Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

At Cinemas:Haevnen(Ισως Αύριο).***


Ποιός μπορεί πλέον να αμφισβητήσει το ταλέντο της Δανής Susanne Bier?''Open Hearts'',''Efter Bryllupet'' και τώρα το ''Haevnen''με το οποίο κατέκτησε και το Oscar Ξενόγλωσσης ταινίας μπαίνοντας στο πάνθεον του ''Babbete's Feast'' και του ''Pelle erorberen''.
H ταινία της Bier μιλάει για την βία και κατεπέκτασην την απονομή της δικαιοσύνης με κάθε μέσο .Η βία σε μία τρικοσμική Κένυα σε παράθεση με την σχολική βία ανάμεσα σε 3 μαθητές και την βία ενός άξεστου τεχνικού απέναντι στον άνθρωπο-σωτήρα των θυμάτων της ''πολιτικής βίας ''στην Κένυα.Και κάπου ανάμεσα η προσπάθεια της αγάπης να θριαμβεύσει και να κυριεύσει τα πάντα.Μέσα σε οικογένεια,ανάμεσα στο χωρισμένο ζευγάρι ακόμα και στους μικρούς φίλους που στην προσπάθεια να αποδώσουν δικαιοσύνη και να φωνάξουν βοήθεια θα δημιουργήσουν την super τραγωδία.
Με σταθερούς συνεργάτες στο σενάριο και στο επιτελείο της η Bier ξέρει πλέον τι θέλει να κάνει,δημιουργεί εικόνες δυνατές, πάντα και με την βοήθεια των καλών ηθοποιών, και καταφέρνει να κρατήσει την ταινία σε απόσταση απο το τετριμένο μελό. Αυτό είναι ταλέντο.
Να το δείς γιατί:Είναι Δανία,πήρε το Oscar,δές και λίγο Ευρώπη,προτείνει στάσεις ζωής.Επίσης για το εξαιρετικό soundtrack του Johan Soderqvist.
Μήν το δείς γιατί:Ανήκεις στο κοινό του Star Channel,ανήκεις στην μερίδα ανθρώπων που δεν κατανοούν πλέον τις ηθικές αξίες ,θεωρείς το ΄''Η Ζωή της άλλης'' υπόδειγμα σεναρίου.

2 σχόλια:

Philip Winter είπε...

Αρνούμαι να δω αυτή τη μαλακία που πήρε το Όσκαρ από την ΕΛΛΑΔΆΡΑ μας!!! :Ρ
Αστειεύομαι, φυσικά, το Σάββατο θα την δω. Η Bier με μάγεψε με το "Efter brylluppet" (σχεδόν αριστούργημα). Και το "Brødre" μου άρεσε αρκετα.
Τούτο εδώ, φαίνεται στιβαρό ευρωπαϊκό δράμα.
Πολύ ωραίο κείμενο φίλε μου.

academy είπε...

thank u Hulot!