Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Cult ή Trash?Time to Vote!!''Even Cowgirls Get The Blues''.


1993.Πόσο κακή μπορεί να είναι μια ταινία που σκηνοθετεί ο Gus Van Sant?Και μάλιστα οταν είναι η μεταφορά του βιβλίου του Tom Robbins ''Ακόμα και οι καουμπόισες μαλαγχολούν''?Η απάντηση βρίσκεται σε αυτή την ταινία που αποτελεί τον ορισμό του κίτς και του λεσβιακού μανιφέστου και με την K.D Lang στο soundtrack!Απίστευτο mis-cating(Uma Thurman σε άλλη μια ατάλαντη ερμηνεία της,John Hurt σε ρόλο....δούκισας,o Pat Morita του Karate Kid,ακόμα και η Lorraine Bracco αλλά και ο Keanu Reeves).H Εθνική δεύτερων είναι εδώ.
Η Ιστορία της Sissy Hankshaw,με το ιδιαίτερο ''χάρισμα''των μεγάλων αντίχειρων και το road trip της στην Αμερικανική ενδοχώρα οπου θα αντιμετωπίσει τον ελέυθερο έρωτα,τα δικαιώματα των ζώων και της ανεξιθρησκείας!Come Again??
Το θυμάμαι σαν εχθές...Η Ταινία στην Ελλάδα κυκλοφόρησε πρώτα σε VHS και ένα μήνα μετά κυκλοφόρησε και στους κινηματογράφους!!Ψηφίζω......

12 σχόλια:

academy είπε...

Trash!!Και ντροπή του Gus Van Sant!!Μάλιστα αφιέρωσε και την ταινία στον River Phoenix!!Trash!!

mahler76 είπε...

AAAAAAAAx δεν το έχω δεί. πάλι με βάζεις να κατεβάζω ταινία!

argiris-cinefil είπε...

Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ο Gus Van Sant και τον θεωρώ υπερτιμημένο σκηνοθέτη. Φαντάσου να δω και αυτήν την ταινία!

side13 είπε...

aparadekto

King Ink είπε...

Είναι του ύψους ή του βάθους ο Gus. Έχει κάνει κάποιες πάρα πολύ ωραίες ταινίες και κάποιες πραγματικά απαίσιες. Πως τα καταφέρνει δεν ξέρω. Να θυμίσω το αδιανόητο Psycho! Δεν το έχω δει αλλά από ότι καταλαβαίνω μάλλον είναι από τις απαίσιες ταινίες του.
"ιδιαίτερο ''χάρισμα''των μεγάλων αντίχειρων" Αυτό με προβληματίζει ιδιαίτερα. Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Μια σου φράση με προκαλεί πάντως να χάσω δύο ώρες από τη ζωή μου. Θα συγκρατηθώ προς το παρόν. Δεν υπόσχομαι τίποτα για το μέλλον.

lt.aldo raine είπε...

entakei kai to will hunting den einai kai polu kalutero.

academy είπε...

Mahler μπορεί και να σου αρέσει...

academy είπε...

Argiris συμφωνώ απόλυτα οτι είναι λίγο υπερτιμημένος αλλά και πολύ promoταρισμένος σαν σκηνοθέτης!!Η ταινία απλά δεν βλέπεται...

academy είπε...

Αφέσου King στο trash του Van Sant!!Μην αντιστέκεσαι....come and see!

academy είπε...

Aldo που ήσουν??Εντάξει,δεν συγκρίνονται σαν ταινίες!o Will hunting ήταν αξιοπρεπέστατο,αυτό ήταν....

fvasileiou είπε...

Trash χωρίς δεύτερη κουβέντα. Θα συμφωνήσω με τον argyris-cinefil: Υπερεκτιμημένος σκηνοθέτης -έκανε και το αξιολησμόνητο remake του Ψυχώ.

Ένα ταινιάκι του, βέβαια, το αγαπώ ιδιαίτερα: My Own Private Idaho. Σήμαινε κάτι για την δική μου γενιά -την δική μας, γιατί, αν κατάλαβα καλά, Ακαδημία, της ίδιας κλάσης είσαι κι εσύ (Τζιώτζιος κτλ).

academy είπε...

Οπως τα λές ακριβώς Φώτη...My Own Private Idaho σημείο της σινεφιλικής μου ιστορίας