Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

At Cinemas:''Mother and Child''***,''Splice''*,''Io sono Amore'',''Piranhas ''.


Πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα,έχουμε και λέμε:
''SPLICE''.
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο σκηνοθέτης Vincezo Natali που είχε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα με μια πολύ καλή ταινία ονόματι ''Κύβος''.Και ένας ηθοποιός που πήρε oscar ονόματι A drien Brody για τον ''Πιανίστα''.Ξεχάστε τα όλα.Το SPLICE απο μόνο του ένα υβρίδιο ταινίας επιστημονικής φαντασίας,θρίλλερ και επιστημονικού ενδιαφέροντος που παίρνει τόσο σοβαρά τον εαυτό του ενώ δεν θα έπρεπε.Ενδιαφέρον μόνο στο πρώτο τέταρτο και απογειώνεται γελειωδώς στο τελευταίο μισάωρο.Κοινώς βαρεθήκαμε.Σε αντίθεση με το ''PIRANHAS 3D''ένα αιματοβαμένο camp cult trash movie του Alejander Aja.Και θα φρικάρεις αλλα και θα διασκεδάσεις!!!



Το ''Mother and Child''(Μέχρι να σε βρώ)είναι ένα σπονδυλωτό δράμα με τρείς ιστορίες πάνω στην έννοια της μητρότητας.Λίγο υποτονικό αλλά με πολύ καλές ερμηνείες απο Anette Bening,Naomi Watts και σε σκηνοθεσία του Rodrigo Garcia.Μπορεί να πάει στις Χρυσές Σφαίρες αλλά στα Oscar δύσκολα.
Ταινία της εβδομάδας το ''Ιo Sono L'Amore''(Είμαι ο έρωτας)του Ιταλού Luca Guandanino.Tilda Swinton σε μελόδραμα επικών διαστάσεων επηρεασμένο απο Visconti.Δεν το είδαμε ακόμα αλλά οι κριτικές είναι διθυραμβικές.

13 σχόλια:

Philip Winter είπε...

Θελω παρα πολυ να δω το ''Ιo Sono L'Amore''.Ειδικα αν ειναι επηρρεασμενο απο Visconti οπωσδηποτε!!
Το ''Mother and Child'' ετσι κι ετσι.
Το ''Piranhas'' για χαβαλε καλο πρεπει να' ναι..

academy είπε...

Κάθε ένα στο είδος του ωραιότατο!!

King Ink είπε...

Tilda Swinton δαγκωτό!

Το Splice όπως τα λες. Γελοίο υβρίδιο

Καλά το PIRANHAS 3D είναι του Alejander Aja; Και εγώ γιατί το σνόμπαρα τόσο καιρό; Μ'αρέσει ο Aja!

To άλλο μου προξενεί μια ανία από την υπόθεση

Tilda Swinton δαγκωτό!

Annie_Hall είπε...

Το Io Sono L'Amore είναι υπέροχο! Να μην το χάσει κανείς όμως.

mahler76 είπε...

το Splice ήταν καλό μέχρι το πολύ την μέση. Στο τέλος ήταν αθλιότητα. όσο για τα πιράνχας επειδή είχα δεί τις παλιές ταινίες είναι σίγουρο πως θα γουστάρω κι αυτήν όταν την δώ.

argiris-cinefil είπε...

Academy καταρχάς συγχαρητήρια για το μπλογκ σου.

Το ''SPLICE'' θα το δω γιατί είναι από τα είδη όπου μου αρέσουν, αν και δεν έχει πάρει καλές κριτικές.

Το ''PIRANHAS 3D'' επειδή είναι του Alexandre Aja, όπου είναι ένας σκηνοθέτης που ξέρει να κάνει ταινίες τρόμου (αν και την τελευταία του ταινία, στο “Mirrors” με ψιλο-απογοήτευσε) μα πάνω απ’ όλα επειδή είναι b-movie, τα οποία και λατρεύω. Όμως θα κάτσω να δω πρώτα την πρωτότυπη ταινία όπως και την συνέχειά (του Κάμερον παρακαλώ), έτσι για να πάρω λίγο άρωμα από αυτά τα b-movies των ‘70ς και ‘80ς.

Το “Ιo Sono L'Amore'' μάλλον θα το δω, λόγω της εκπληκτικής Tilda Swinton. Άμα πάρει και καλές κριτικές τότε σίγουρα.

''Mother and Child'' – Δεν καίγομαι αλλά σίγουρα θα το έχω στα υπόψην.

Υ.Γ: Επειδή απ’ ότι έχω καταλάβει πρέπει να είσαι μεγάλος φαν του Stephen Frears, πριν από λίγες ημέρες είδα το “Cheri” και μου άρεσε πολύ. Εσένα;

academy είπε...

Τελικά παιδιά το θέμα είναι Tilda εναντίον Πιράνχας αυτή την εβδομάδα έτσι???

@Argiris-cinefil η Ακαδημία σε καλωσορίζει!!!We ve been expecting u!!!
To Cheri μου άρεσε πολύ ήταν μία ωραιότατη ταινία που μίλαγε στις αισθήσεις,τι κρίμα όμως που εδώ στο Ελλάδα δεν προβληθηκε κάν!!!

jeune premier είπε...

με τόσα που έχω ακούσει για το"Ιo Sono L'Amore" και επειδή είμαι φαν της Ιταλίας γενικά θα τρέξω...!!

Ghost είπε...

ωραια η ταινια με την τιλντα, να πατε να τη δειτε, εγω τουλαχιστον την ευχαριστηθηκα... αν και δεν εμεινα 100% ικανοποιημενος...

Kika είπε...

Τα Piranhas ήταν super τα βλέπει κανείς άνετα με αντιμετώπιση pop corn και αναψυκτικό.
Το Ιο Sono L'Amore δεν το έχω δει αλλά θέλω σίγουρα να το δω!!

Philip Winter είπε...

Ειδα προσφατα αυτες τις δυο ταινιες:

Piranha **
Διασκεδαστικες σκηνες, χαβαλες και σκοπιμη προχειροτητα (οπως τα περισσοτερα b-movies).Μερικες φορες παντως ηταν πολυ κακογουστη (η σκηνη με το υποβρυχιο πεος).Οι υποβρυχιες σκηνες με τα πιρανχας παρα πολυ καλες και σκηνοθεσια καλη, μπορω να πω.Το φιναλε ξεκαρδιστικο.Αλλα, οπως ειπα, παραηταν καλτ και κιτς μερικες φορες.


Io sono l'amore **½
Πριν δω αυτη την ταινια ειχα ακουσει θριαμβευτικες κριτικες και περιμενα μια πολυ καλη ταινια, αλλα τελικα ψιλο-απογοητευση.
Το μεγαλο πλεονεκτημα για μενα ειναι η σκηνοθεσια.Τι εξαιρετικα πλανα, τι υπεροχα κοντινα, τι προσοχη στη λεπτομερεια!Λιτοτητα, καιριες ληψεις, κομψοτητα και ομορφα πλανα/σε αρχοντικα μεγαρα και σε φυση κυριως,/ που προσπαθει να αναπληρωσει το καπως συνηθισμενο σεναριο.
Ερμηνειες ικανοποιητικες.Η Σουιντον καλη, αλλα οχι εξαιρετικη.
Η ταινια παρουσιαζει την πληξη που νιωθει η κεντρικη ηρωιδα, η οποια τα φτιαχνει με το μαγειρα (μετριος ο ηθοποιος που τον ερμηνευε) του φιλου του.Δυο διαφορετικοι κοσμοι λοιπον.Η ιστορια καθολου πρωτοτυπη.Σαν σαπουνοπερα ηταν.Μερικες φορες θυμιζε μεχρι και τη "Λαμψη" του Φωσκολου!!
Η ερωτικη σκηνη στη φυση ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!Αψογα σκηνοθετημενη!Το φιναλε δεν με εθουσιασε, γενικα πιστευω πως ποτε δεν κορυφωθηκε αυτη η ιστορια.
Οσο για τις συγκρισεις με Αντονιονι και Βισκοντι ας μη μιλησω καλυτερα...

Philip Winter είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Philip Winter είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.