Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Trailer From The Past...This Is Classic!!!



1981.O Ζulawski μετά το ''Σημασία Εχει να Αγαπάς''.Η Isabelle Adjani σε μια ερμηνεία που για να την αντέξεις πρέπει να προετοιμαστείς ψυχολογικά.Το Βερολίνο κινηματογραφημένο όπως δεν το έχεις ξαναδεί.''Possesion''η αλλιώς ''Μια Γυναίκα Δαιμονισμένη''.Το αριστούργημα που πρέπει να έχεις δεί για να κρίνεις οποιοδήποτε ψυχολογικό θρίλλερ και για να χάσεις τον μυαλό σου.....Απόλυτα προτεινόμενο και αγαπημένο του Cine Academy.

6 σχόλια:

Mike είπε...

Μεγαλη ταινια οπωσδηποτε, δυνατο ψυχολογικο θριλερ. Η ερμηνεια της Adjani σηκωνει μεγαλη κουβεντα, για το αν ειναι «δυνατη», «ψυχασθενικη», «ανισορροπη», «εξαιρετικη» η δεν ξερω 'γω τι αλλο...

Επισης θελει γερο στομαχι και αντοχες...

Σιγουρα προτεινεται στο σινεφιλ κοινο, αλλα θα ενθουσιασει μονο τους απαιτητικους θεατες.

Καλο βραδυ!

Ανώνυμος είπε...

Είχα δει την ταινία γύρω στο '86-'87 στο video, χωρίς να ξέρω καλά-καλά τι θα παρακολουθήσω. Απλά τότε έβλεπα οτιδήποτε από "θρίλερ" και το videoclub το είχε σε αυτά. Αντιλαμβάνεσαι τι έπαθα με την ταινία, μου έχει μείνει αξέχαστη! Η ερμηνεία της Adjani δύσκολο να περιγραφεί...Μετά έψαξα τον Zulawski,
είδα το "Σημασία έχει ν' αγαπάς" (από τα αγαπημένα μου) και έπαθα και πλάκα εκεί με τον Klaus Kinski και φυσικά την Romy Schneider.
Στα επόμενά του βέβαια ο Zulawski, συνεργάστηκε κυρίως με την Sophie Marceau, πιστεύω όμως ότι η Adjani έδωσε ρεσιτάλ και έγραψε ιστορία με το παίξιμό της στο Possession.

hazopoulis είπε...

παρόλο που δεν είμαι fun, θα δοκιμάσω.

academy είπε...

Mike συμφωνώ απόλυτα είναι ταινία για απαιτητικούς σινεφίλ και όντως η ερμηνεία της Adjani σηκώνει πολύ ανάλυση.

Aki οπότε το γνώρισες απο πρώτο χέρι και την βίωσες την ταινία για να την έχεις δεί τόσο παλιά.Κάποια στιγμη θα πρέπει να αναφερθούμε και στο θέμα video club που ευθύνεται για την σινεφιλική μας ιδιότητα και την ροπή στα θρίλλερ!!!

Hazopouli πρέπει να το δείς για να καταλάβεις τι εστί zulawski!!

King Ink είπε...

Από τότε που την είδα θαυμάζω απεριόριστα την Adjani.
Αχ... η χρυσή εποχή της "Χρυσής οθόνης" του Δερμετζόγλου στην ΕΤ3 και του Μπακογιαννόπουλου στην ΕΤ1 (πριν ξεφτιλιστεί το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης και περιορίσει τις "καλές" ταινίες που βάζει στο ελάχιστο).

academy είπε...

Χρυσή εποχή του σινεμά ιδιαίτερα!