Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Νύχτες Πρεμιέρας 2010:DES HOMMES ET DES DIEUX(Ενώπιων Θεών και Ανθρώπων) ***

Το Μεγάλο Βραβείου του τελευταίου Φεστιβάλ Καννών.DES HOMMES ET DES DIEUX του Xavier Beauvois.Γνωστός μας απο το ''Ν'οublie pas que tu vas mourir''(Mήν Ξεχνάς πως θα πεθάνεις)το 1995 η νέα του ταινία εξιστορεί την αληθινή ιστορία μιάς μικρής ομάδας Γάλλων μοναχών στην Αλγερία του 1990 που αντιμετωπίζουν το δίλλημα να παραμείνουν ή να φύγουν απο την περιοχή όταν φανατικοί μουσουλμάνοι εξοντώνουν οτιδήποτε δεν ασπάζεται το κοράνι!
Μας άρεσε:To ηθικό δίλημα που μας παρουσίασε η ταινία,οι ερμηνείες των ηθοποιών,η σκηνή με το τραπέζι και το κρασί λίγο πρίν το φινάλε.
Δεν μας άρεσε:Ο αργός ρυθμός της ταινίας(σε σημείο εξόντωσης),η εμμονή του σκηνοθέτη στην λεπτομέρεια.
Πρόκειται αναμφίβολα για μία ωραία ταινία που σε κάνει νασκέφτεσαι χάθηκε όμως η ευκαιρία στα χέρια ενός Haneke ή ενός Patrice Cheraux θα μιλάγαμε για αριστούργημα!

4 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Και τώρα μπορούμε να το πούμε αριστούργημα απλά "μικρό αριστούργημα" :)

fvasileiou είπε...

Ίσως αργό, ακούγεται όμως ενδιαφέρον. Και σαν θέμα και σαν λογική.

Άσχετο, αλλά περνώντας έξω από το Αττικόν την Δευτέρα -έτρεχα για δουλειές- είδα στο ταμείο κόσμο στην ουρά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο χέρι. Όμορφο κόσμο. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω καμιά ταινία, αλλά η εικόνα με ζέστανε.

WCF είπε...

Σε αναμονή να δούμε και να κρίνουμε λοιπόν!!...καλή κινηματογραφική σαιζόν Ακάντεμυ!!

King Ink είπε...

Έχω διαβάσει τα καλύτερα για την ταινία. Ο αργός ρυθμός ποτέ δεν με πτόησε οπότε ελπίζω να μην βρω κανένα αρνητικό. Δεν τον ξέρω τον Xavier αλλά και πως να μην ωχριά μπροστά στον Haneke και τον Patrice;