Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

At Cinemas:''Inception'' by Christopher Nolan. ****


Inception=H απαρχή(της ιδέας ακόμα πρίν την σύληψη).
Christopher Nolan=Ο ευρηματικότερος και μεγαλύτερος σκηνοθέτης ''οραματιστής''του Hollywood αυτή την στιγμή.Με μια σκηνοθετική πρόοδο που θα ζήλευε κάθε σκηνοθέτης-απο το cult Memento στο Insomnia και απο τον Batman Begins και το Prestige στον Dark Knight.Και τώρα το Inception.Αν αυτό δεν είναι μια κινηματογραφική δύναμη -διάνοια που ολοένα μεγαλώνει τότε τι είναι??
Πράκτορες collectors που εισβάλουν στον μυαλό και συλλέγουν πληροφορίες θα τολμήσουν να πραγματοποιήσουν το Inception.Μην ανησυχείς είσαι σε ταινία του Nolan,ο σκοπός είναι γόνος μεγιστάνα να αλλάξει μυαλά και να μήν συνεχίσει το καταστροφικό έργο του πατέρα του και της πολυεθνικής του.Ποτέ άλλοτε σε ταινία δεν είδαμε τόσο επιτυχημένα να υπάρχουν ισορροπίες ανάμεσα στους χαρακτήρες και να μήν πέφτουμε στην ευκολη παγίδα καλοί-κακοί.
Και κάπου ανάμεσα ο Leonardo Di Caprio,με το προσωπικό του δράμα και την Marrion Cotillard να τον στοιχειώνει.Απόλυτα επιτυχημένο!Βοηθός του ο Joseph Gordon Levitt(500 days of summer)που αψηφά άκρως θεαματικά τον νόμο της βαρύτητας στις cult σκηνές του.Αρχιτέκτονας ενός Παρισιού που διπλώνει στην μέση η αγαπημένη Ellen Page(Juno).Είδαμε τον Michael Caine ακόμα και τον Tom Berenger!Ακούσαμε επίσης πολλές φορές την Edith Piaf και το Je ne regrait de rien,το τραγούδι που μας θύμιζε πόσο υπέροχο ήταν αυτό που ζούσαμε αλλά(κρίμα?)ήταν μόνο μια ταινία.
Το τεχνικό μέρος της ταινίας είναι άρτιο,το σενάριο θυμίζει αναρίχηση,(απλά φαντάσου το),ο Hans Zimmer σε προετοιμάζει σε κάθε πλάνο για το τι θα ακολουθήσει με το score του και εσύ απλά περιμένεις την επόμενη ταινία του Christopher Nolan.Ασε που μάλλον θα το ξαναδείς...
Η πραγματικότητα δεν είναι αρκετή τελικά....

Βαθμολογία ****

8 σχόλια:

Kika είπε...

Super ταινία!!! Τι να πρωτο σχολιάσω για την σκηνοθεσία- σενάριο, για την αρμονική συνύπαρξη των ηθοποιών, για τις σκηνές στο Παρίσι και στο ξενοδοχείο ή για την μουσική του ZIMMER!!!Πραγματική αποκάλυψη καλύτερη και από ότι περίμενα, φυσικά και θα την ξαναδώ!

Annie_Hall είπε...

Αν θα το ξαναδείς λέει! ΤΑΙΝΙΑΡΑ... Αυτό μόνο!!!

academy είπε...

Πολύ καλή όντως!Η σαιζόν ξεκίνησε δυναμικότατα με super ταινία!!Annie και Kika συμφωνούν πανηγυρικά!

fvasileiou είπε...

Ναι, είναι σπουδαία ταινία η οποία θα κυριαρχήσει στα σινεφίλ όνειρα και τις συζήτήσεις ετούτη τη χρονιά. Κι αναπόφευκτα θα γεννήσει κλώνους. Νομίζω ότι η επιδραστικότητά της μπορεί να αναδειχτει μεγαλύτερη κι από εκείνη του Avatar.

Ανώνυμος είπε...

Πότε την είδατε όλοι,ρε παιδιά;!Εγώ αύριο,όπως όλος ο λαουτζίκος!!!

Φοντ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα..

Αύριο μεθάυριο θα την δούμε στους κινηματογράφους. Πού την είδατε όλοι σας;


Και πάνω που μας ξεσηκώνεις με το σεναριο δεν μας λες τίποτα περισσότερο...Σκηνοθεσία, κάδρα, πλάνα ,φωτισμοί, ερμηνείες...


Αντε να την δούμε και τα ξαναλέμε..

Κάλη συνέχεια !!

Simply Burgman είπε...

Σουπερνόβα

Simply Burgman είπε...

Καλησπέρα!!!