Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

OSCARS 2010:THE WINNERS

O ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ KATHRYN BIGELOW.6 OSCAR ΓΙΑ ΤΟ HURT LOCKER H KATHRYN BIGELOW ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΑ OSCAR ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ.ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ Ο CAMERON ΜΕ 3 ΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ,2 OSCAR ΓΙΑ ΤΟ PRECIOUS,ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΦΙΛΜ ΚΑΙ ΤΟ UP IN THE AIR ΕΦΥΓΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ.ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ...


BEST PICTURE:THE HURT LOCKER
BEST DIRECTOR:KATHRYN BIGELOW
BEST ORIGINAL SCREENPLAY:THE HURT LOCKER
BEST ADAPTED SCREENPLAY:PRECIOUS
BEST ACTOR:JEFF BRIDGES
BEST SUPPORTING ACTOR:CHRISTOPH WALTZ
BEST ACTRESS:SANDRA BULLOCK
BEST SUPPORTING ACTRESS:MONIQUE
BEST ANIMATION:UP
BEST ORIGINAL SCORE:UP
BEST ORIGINAL SONG:THE WEARY KIND
BEST FOREIGN LANGUAGE FILM:EL SECRETO DE SUS OHOS
BEST ART DIRECTION:AVATAR
BEST CINEMATOGRAPHY:AVATAR
BEST COSTUMES:THE YOUNG VICTORIA
BEST DOCUMENTARY:THE COVE
BEST FILM EDITING:THE HURT LOCKER
BEST MAKE UP:STAR TREK
BEST SOUND EDITING:THE HURT LOCKER
BEST SOUND MIXING:THE HURT LOCKER
BEST VISUAL EFFECTS:AVATAR
BEST DOCUMENTARY SHORT:MUSIC BY PRUDENCE
BEST SHORT FILM ANIMATED:LOGORAMA
BEST SHORT FILM LIVE ACTION:THE NEW TENANTS.

32 σχόλια:

mahler76 είπε...

τον πούλο η παπαρια το Avatar!!! Υπάρχει Θεός τελικά (ή απλά καλό γούστο) χαχαχαχαχα καλημέραααα

CineTV-world είπε...

Θριάμβευσε η υπερτιμημένη παπαριά Hurt Locker!!! Όπως είχα πει σε προηγούμενη ανάρτηση:

"είναι σίγουρο πως θα πάρει βραβεία το υπερτιμημένο Hurt Locker... Άλλωστε η ακαδημία φημίζεται για τις αδικίες της"

mahler76 είπε...

ααα δεν το έχω δεί αυτό. Εγώ δεν είπα πως είναι καλό αυτό που βγήκε, απλά δεν έπρεπε να πάρει κανένα βραβείο (από τα σοβαρά) το Avatar.

academy είπε...

ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟ AVATAR GIA NA BRABEYSEI MIA ΑΝΤΙΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΝ ΤΟ HURT LOCKER ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ ΣΤΥΛ UP IN THE AIR!!!

Jackie Brown είπε...

Kathryn τα κατάφερες!!τους έβαλες τα γυαλιά.Ωραίο το Hurt Locker αλλά τι έγινε με το ξενόγλωσσο oscar?

academy είπε...

To έδωσαν στην Αργεντινή.Η ταινία είχε τεράστια επιτυχία και αυτό μάλλον μέτρησε.Τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία στην ξενόγλωσση ταινία κάνει τις εκπλήξεις.Ξεχνιέται περυσι το κινέζικο...?

Jonathan είπε...

Είδα την ταινία σε preview και μπορώ να π'ω οτι είναι φοβερή ταινία και λίγα πήρε.Δεν θα άντεχα να τα πάρει ο Cameron με το Avatar.Με συνεπήρε η δύναμη της ταινίας και το νεύρο της σκηνοθεσίας.

academy είπε...

Οντως!Χαίρομαι που σου άρεσε είναι ιδιαίτερη ταινία και η Bigelow είναι σκηνοθέτις που αγαπαέι το καλό σινεμά(όπως και ο tarantino απο την πεντάδα).

CineTV-world είπε...

ΤΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΡΕ ACADEMY;!;!; ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;!;!;

Μια αμερικανιά και μισή είναι το Hurt Locker μωρέ... 1000 φορές το Up in the Air!!! Αν δεν ήταν για τον πόλεμο στο Ιράκ και δεν έδειχνε τις δυσκολίες που περνούν οι καημένοι οι Αμερικάνοι στρατιώτες, να μην πω καλύτερα τι θα έπαιρνε... Το Avatar πιο αντι-αμερικάνικο και πιο αντι-ιμπεριαλιστικό ήταν!!! Δεν έχει καμία σημασία που είναι η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών... Αλλά κρίμα τα καημένα τα στρατιωτάκια που πολεμούν στο Ιράκ μωρέ...

Και να μην μιλήσω για την αδικία στην Κορδέλα για τη βράβευση της Bullock και της Bigelow!!! Λες και είχε καλύτερη σκηνοθεσία από Inglourious Basterds!!! Ούτε από το Avatar δεν είχε καλύτερη σκηνοθεσία... Το ίδιο και για το σενάριο!!! Καημένε Tarantino!!! Διασκευασμένο σενάριο το Precious!!! Παίζει να ήταν και το χειρότερο απ΄τα 5 υποψήφια σενάρια!!! To District 9 το είδαν άραγε;!;!;

ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΑΛΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!! ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ.

fvasileiou είπε...

Από το Hurt Locker έχω δει μόνο το πρώτο τρίλεπτο -μη ρωτάτε τι και πώς. Είχε δύναμη και νεύρο και σίγουρα σε κάνει να θες να δεις και την υπόλοιπη ταινία, αλλά... Best Picture of the year;;;
Προφανώς δεν έχει να κάνει μόνο με την ταινία καθεαυτή, αλλά με το θέμα της και τον προβληματισμό της.

Έχει ενδιαφέρον η απουσία του Tarantino. Θα μου πεις: Μα τι βραβείο μπορούσαν να διεκδικήσουν οι "Μπάστερδη" πέρα από αυτό που πήραν; Και θα σου πω: Ακριβώς...

Kika είπε...

Μπράβο στην Kathryn!!Μπορεί να μην ήταν ταινία των 500εκ $ αλλά σάρωσε τα βραβεία.Αξιοι και οι ρόλοι ευτυχώς που δεν υπήρχαν εκπλήξεις.Up in the air...μείνε στον ουρανό!

firefist_aris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
firefist_aris είπε...

Ναι Jack έχεις δίκιο.Έτσι και αλλιώς είναι πασίγνωστο ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες παρακαλάνε να τους στείλουν στο ιράκ,και εκεί περνάν τέλεια.Και γιατί είναι μια αμερικανιά ρε συ το hurt locker;Παίρνει θέση για τον πόλεμο;Και αν είναι αυτό αμερικανιά ταινίες όπως saving private ryan και black hawk down τι είναι;Δε ξέρω αν τα άξιζε αυτά που πήρε,αλλά για σκηνοθεσία και μοντάζ δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.

King Ink είπε...

Βλέπω πρωί πρωί τα περισσότερα σχόλια. Ξενύχτι ε;
Μα καλά το Precious σενάριο και η BULLOCK ερμηνεία; Είχε και άλλα αστεία η βραδιά; Όλα τα άλλα οk. Δεν θα σχολιάσω καν το ξενόγλωσσο.
Τούλάχιστον βράβευσαν το Weary kind

lt.aldo raine είπε...

μην μπερδεύουμε τις πολεμικές με τις αντιπολεμικές.
το locker μπορεί να είχε φοβερή σκηνοθεσία...μοντάζ...φωτογραφία...αλλα παραμένει μια μέτρια αμερικανια.
οι πραγματικά αντιπολεμικές ταινίες δεν έχουν ήρωες.

Simply Burgman είπε...

Αίσχος και ντροπή!!Δεν τα περίμενα τόσο χάλια τα βραβεία,την απονομή των οποίων προφανώς και δεν παρακολούθησα!!!

Σενάριο στο Hurt Locker:Ούτε εδώ,ρε Τάρα;;!

Σενάριο στο Precious:Αυτό είναι άνω ποταμών!Όσκαρ για ένα σενάριο αντιγραφή της πραγματικότητας!!

Ξενόγλωσση:Δεν το έχω δει το αργεντίνικο,αλλά λίγο δύσκολο να είναι καλύτερο από την Κορδέλα!Σιγά μη βράβευαν Μπεργκμανική ταινία τα αμερικανάκια...

Μην πω για Μπούλοκ και τα σχετικά...Μακράν η χειρότερη σοδειά της δεκαετίας και τα χειρότερα βραβεία που έχουν δοθεί όσο έχω κινηματογραφική συνείδηση!

CineTV-world είπε...

ΠΡΟΣ FIREFIST:

Όπως πολύ σωστά είπε και ο Aldo:

"οι πραγματικά αντιπολεμικές ταινίες δεν έχουν ήρωες"...

Το υπεραριστούργημα Αποκάλυψη Τώρα έχει πάρει μόλις 2 δεύτερα όσκαρ (φωτογραφίας, ήχου) και η υπερτιμημένη πατάτα της Bigelow πήρε 6, μεταξύ των οποίων τα 2-3 (μαζί με το σενάριο) πιο βασικά... πλάκα κάνουμε τώρα;!;!;

Εγώ είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες που παρακαλάνε να τους στείλουν στο Ιράκ κι ας μην περνάν τέλεια!!! Βρίσκουν αυτοί τον τρόπο για να περάσουν "τέλεια" (είναι πρώτοι στους σαδιστικούς βασανισμούς κρατουμένων-κάτι που φυσικά δεν έδειξε η αμερικανιά της Bigelow...) και στην τελική το καημένο το στρατοκ@υλ@κ1 επέστρεψε... δεν άντεχε...!!!

Το ότι δεν παίρνει ξεκάθαρα θέση κατά του πολέμου και ασχολείται αποκλειστικά με τις δυσκολίες των καημένων των Αμερικάνων στρατιωτών το κάνει αμερικανιά. Αν είχε σκηνή που να βασανίζουν κρατουμένους, θα του έβγαζα το καπέλο, αλλά τότε όλοι ξέρουμε τι θα έπαιρνε... Τώρα που ήταν καλά τα στρατιωτάκια, σάρωσε... Το Avatar είχε κακά στρατιωτάκια που κατέστρεψαν έναν ολόκληρο πολιτισμό (καμία σχέση με τους καλούς Αμερικάνους δηλαδή!!!), στο Hurt Locker ήταν οι καημένοι οι Αμερικάνοι ήρωες που προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν κάτω απ΄τις αντίξοες συνθήκες του πολέμου στο Ιράκ... Η επιλογή για μια τόσο συντηρητική ακαδημία ήταν προφανέστατη.

Είπα πως δεν είναι αμερικανιές τα Saving Private Ryan και Black Hawk Down;!;!; Τουλάχιστον όμως το πρώτο είναι πολύ καλύτερη ταινία απ΄το Hurt Locker.

Ε όχι και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα (ειδικά) για σκηνοθεσία!!! Tarantino.

Leviathan είπε...

Mia xara ta oscar fetos!!!! pire kai 2 oscar to up opote teleia :) :) kali evdomada! :)

academy είπε...

Καλή εβδομάδα!Μπράβο Leviathan είσαι στο πνεύμα!!

Unknown είπε...

Kalytero vraveio: Best Short film animated: LOGORAMA!!!!
Kata t' alla den exo dei pio vareti teleti. bla,bla,bla...
Filia sto Cine Academy
Kai tou xronoyu (kalitera)
xx

Ανώνυμος είπε...

Με βασικό αντίπαλο το Avatar λογικό είναι κάθε ταινιάκι να μπορεί να παίρνει 5-6 όσκαρ. Ο Ταραντίνο άξιζε κάτι παραπάνω αλλά και οι Μπάσταρδοι δεν με ενθουσίασαν ποτέ. Μάπα χρονιά, θα θυμόμαστε ότι το Locker έχει πάρει 6 όσκαρ και θα γελάμε. Όσο για ξενόγλωσσο κάθε χρόνο εκεί την κάνουν την παπαριά τους, όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω ξεχνάτε το Departure που ήταν το χειρότερο της πεντάδας; δεν το έχω δει βέβαια το Αργεντίνικο αλλά δεν θα εκπλαγώ και μάπα να είναι.

Simply Burgman είπε...

Ρε παιδιά,άμα γελάτε με το Λόκερ,πέρυσι με την παρωδία του Μπόλιγουντ τι κάνατε,χεστήκατε από τα γέλια;;!Γιατί,οκ,να λέμε τα στραβά τα φετινά,αλλά μην ξεχνάμε και τα περσινά πανηγύρια!!

CineTV-world είπε...

1000 φορές η """παρωδία του Μπόλιγουντ""" (:/ :/ :/) παρά η αμερικανιά της Bigelow.

academy είπε...

Πολύ γκρινιάζετε με την Ακαδημία!Οτι και να βράβευε θα υπήρχε γκρίνια!

Simply Burgman είπε...

Ναι,δεν ήταν καθόλου αμερικανιά το παραμύθι με το παιδάκι που βρίσκει όλες τις ερωτήσεις,γίνεται πλούσιο και κερδίζει και το κορίτσι!Όντως,πολύ αντι-αμερικάνικο!!

Ακάντεμι,έχεις δίκιο,πολύ απλά γιατί η φετινή χρονιά ήταν μούφα,για να το πω απλά!!

CineTV-world είπε...

Πότε είπα πως ήταν αντι-αμερικάνικο το Slumdog;!;!; :/ :/ :/ Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω, καλύτερα να μην το σχολιάζεις...

Simply Burgman είπε...

Όταν κατηγορείς το Α συγκεκριμένα, έναντι του Β, είναι σαν να λες ότι το Β δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Στοιχειώδης λογική.

CineTV-world είπε...

ΑΡΑ με βάση τη "στοιχειώδη λογική" σου... και το Hurt Locker είναι "παρωδία του Μπόλιγουντ"... "Στοιχειώδης λογική"!!! :/ :/ :/

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ:

Δεν κατηγόρησα το Α (=HURT LOCKER) ως αμερικανιά, έναντι του Β (=SLUMDOG MILLIONAIRE)!!! Απλά είπα πως προτιμώ 1000 φορές το Β... Πόσο ποιο απλό;!;!; Και στην τελική 1000 φορές το bollywood-american dream-παραμυθάκι παρά τα καημένα τα αμερικανοστρατιωτάκια...!!! Δεν φτάνει που καταστρέφουν χώρες και σκοτώνουν άμαχο πληθυσμό... Γυρίζουν και ταινία για τις δυσκολίες των στρατιωτών τους και τη βραβεύουν κι από πάνω!!! Δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης για το ποια ταινία είναι χειρότερη και ανήθικη ως προς την ιδεολογία της. "Στοιχειώδης λογική".

CineTV-world είπε...

Για να μην κολλήσει κανένας σε (βιαστικό) ορθογραφικό λάθος:

"Πόσο πιο απλό;!;!;" είναι το σωστό φυσικά...

academy είπε...

i love Hurt Locker!

CineTV-world είπε...

Το I Love Karditsa καλύτερο πρέπει να είναι πάντως... :P

lt.aldo raine είπε...

i love merlin monroe!