Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

CineAcademy is Voting!BEST VISUAL EFFECTS(Οπτικά Εφέ).

The nominees are...
J.Letteri,S.Rosenbaum,R.Baneham,A.Jones for
AVATAR.


D.Kaufman,P.Muyzers,R.Habros and M.Aitken for DISTRICT9


R.Guyett,R.Earl,P.Kavanagh and B.Dalton for STAR TREK.

ψηφίζουμε ακριβώς όπως τα μέλη της Ακαδημίας,δηλαδή δεν θα γράφουμε απλά την προτίμηση μας αλλά θα βαθμολογούμε τις ταινίες με σειρά προτιμήσεως απο 5 εώς 1.Δηλαδή π.χ στην πεντάδα σκηνοθεσίας θέλουμε να βραβεύσουμε τον Tarantino γράφουμε:Quentin Tarantino:5.Μετάξεκινά η σειρα προτιμήσεως πχ:Cathryn Bigelow:4,Lee Daniels:3,James Cameron:2 και Jason Reitman:1.Στα εφέ ψηφίζουμε απο 3 εώς 1.Ψηφίζουμε σε αυτή την κατηγορία εώς 5/3.

23 σχόλια:

academy είπε...

Avatar:3
Star Trek:2
District9:1

Kika είπε...

AVATAR:3
STAR TREK:2
DISTRICT9:1.

lt.aldo raine είπε...

DISTRICT9-3
STAR TREK-2
AVATAR-1

King Ink είπε...

DISTRICT9-3
STAR TREK-2
AVATAR-1

firefist_aris είπε...

ΟΚ ρε παιδιά,το άβαταρ δεν είναι και τίποτα σπουδαίο σαν ταινία αλλά τα εφφέ του είναι αξεπέραστα,τι 1 είναι αυτά που βλέπω;
3.Avatar
2.District 9
1.Star Trek

hazopoulis είπε...

Για άλλη μια φορά δεν έχω δει μία από τις ταινίες (το Star Trek) οπότε δεν ψηφίζω. Έχει δίκιο ο firefist_aris για τους άσσους και έχω περιέργεια να ακούσω και μια εμπεριστατωμένη άποψη που να το θάβει και για τα εφφέ του.

academy είπε...

Αγαπητέ χαζοπούλι.Μπορείς να ψηφίσεις σύμφωνα με ότι έχεις δεί.Δεν θα σε κρίνει κανένας.Πολλά μέλη της ακδημίας ψηφίζουν έτσι.Η ψήφος σου είναι σημαντική για το αποτέλεσμα.Please vote!

hazopoulis είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι σωστό όταν δεν έχω δει κάποια από τις υποψήφιες ταινίες, αλλά όπως και να'χει:
Avatar: 3
District 9: 2
Star Trek: 1

King Ink είπε...

Δεν αντιλέγω ότι τα εφέ του ήταν πολύ καλά, ίσως και τα καλύτερα. Πολύ καλά όμως μου φάνηκαν και τα εφέ των άλλων δύο ταινιών.
Δεν με ενδιέφερε ποτέ να δω μια ταινία αποκλειστικά για να θαυμάσω τα εφέ της. Θέλω πάντα να συνδυάζεται με μια ωραία ιστορία, ωραία σκηνοθεσία κτλ και να κρίνω στο τέλος αν μέσα σε όλη την ταινία άξιζαν και τα εφέ της ή όχι.
Η ψήφος μου βγαίνει από την γενική αίσθηση που μου άφησαν οι τρεις ταινίες σχετικά με την αξία της κάθε ταινίας και κατά πόσο τα εφέ υπήρχαν για να στηρίξουν την ιστορία, ή το ακριβώς αντίθετο, όπως έγινε στο Avatar δηλαδή, όπου η ιστορία μου φάνηκε υπήρχε για να παρουσιάσει τα εφέ που ετοίμασαν οι πολλοί ταλαντούχοι δημιουργοί τους.
Εφόσον έχω καλύτερη γνώμη για τις άλλες δύο, μοιραίο είναι το Avatar να πάει τρίτο.
Ελπίζω να σε κάλυψα firefist_aris

firefist_aris είπε...

Nαι,συμφωνώ.Και για μένα το άβαταρ είναι η τρίτη "χειρότερη"από αυτές.Αλλά εδώ ψηφίζουμε μόνο τα εφφέ και όχι γενικάτις ταινίες σαν ταινίες.Για παράδειγμα το πρώτο Τransformers.Mέτρια ταινία,αλά με απίστευτα εφφέ.Όπως και στο άβαταρ δεν μπορείς παρά να τους βγάλεις το καπέλο.Στο κάτω κάτω τι φτάει η ομάδα των εφφέ αν η υπόθεση της ταινίας δεν είναι και η καλύτερη;

hazopoulis είπε...

King Ink η ψήφος σου όπως κατάλαβα εγώ ταιριάζει στην κατηγορία "καλύτερης ταινίας" αφού εκεί μόνο κρίνεται μία ταινία συνολικά. Με την ίδια λογική μπορεί κάποιος να πει ότι μία ερμηνεία δεν ήταν καλή επειδή δεν ήταν καλή η ταινία κλπ. Η λογική της συγκεκριμένης ψηφοφορίας είναι να αξιολογηθούν οι ταινίες στα επιμέρους χαρακτηριστικά τους και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα εφφέ.

King Ink είπε...

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να απομονώσω τα εφέ. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα έπρεπε να υπήρχαν άλλοι διεκδικητές εφόσον τα εφέ του Avatar είναι όντως ανώτερα από όλες τις άλλες ταινίες φέτος.
πρέπει να ταιριάζει με την υπόλοιπη ταινία ένα από τα επιμέρους χαρακτηριστικά της και να μπαίνει αρμονικά σε αυτήν σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα στοιχεία της.
Έτσι και με μια ερμηνεία hazopoulis, αν είναι τόσο ανώτερου επιπέδου που μοιάζει παράταιρη με το κλίμα της ταινίας, δεν θα την θεωρήσω και τόσο καλή.
Η κάθε ταινία κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι ένα αρμονικό σύνολο, με τα στοιχεία να ξεχωρίζουν βέβαια, αλλά όχι τόσο ώστε να χαλάν την αρμονία.

hazopoulis είπε...

Μάλιστα κατάλαβα. Σεβαστή η άποψή σου και συμφωνώ σίγουρα με το τελευταίο που έγραψες. Από κει και πέρα την αξιολόγηση την βλέπουμε διαφορετικά. :)

Jackie Brown είπε...

Star trek 3
Avatar 2
District9 1

W. είπε...

Αυτήν τη φορά η ψήφος μου ταυτίζεται με αυτήν της Τζάκι Μπράουν!

Leviathan είπε...

Avatar:3
Star Trek:2
District9:1

kalisperaaaaa! :)

CineTV-world είπε...

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με Firefist και Hazopuli...

CineTV-world είπε...

Σε κάθε κατηγορία κρίνουμε τις ταινίες στον συγκεκριμένο τομέα και όχι γενικά!!! Αλλιώς όλα τα βραβεία θα έπρεπε να τα παίρνει η καλύτερη ταινία!!! Δεν είναι λογική αυτή.

academy είπε...

Thank u my friends!!Μπράβο για την ψηφοφορία φίλοι μου.Ολοι αποδεικνύεται οτι είστε...ενεργοί σινεφίλ με super άποψη!!Και μήν ξεχνάμε:o καθένας ψηφίζει αυτό που ακριβώς θέλει!Ερχεται κατηγορίa..blockbuster!!!

Simply Burgman είπε...

Avatar:3
Star Trek:2
District9:1

ΠΑΝΟΣ είπε...

Με τη σειρά:
Avatar
Star Trek
District 9

Annie_Hall είπε...

Avatar
District9
Star Trek

Ανώνυμος είπε...

District 9: 3
Avatar: 2
Star Trek: 1 (δεν το έχω δει)