Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

At Cinemas:UP IN THE AIR(Ραντεβού στον αέρα) *1/2

Ο Ryan Bingham,σαν άλλος πληρωμένος ''δήμιος'',διανύει χιλιόμετρα στον αέρα σε καθημερινή βάση .Η δουλειά του?Να κοινοποιεί σε υπαλλήλους εταιριών την μετάβαση τους,δηλαδή την απόλυση τους.

Βασισμένο στο βιβλίο του Walter Kirn,ο Jason Reitman(Juno)δεν τολμα να κάνει ενα ρεαλιστικότατο δράμα αλλά μια πικρή κομεντί.Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο κεντρικός ήρωας(George Clooney επιτέλους βάλε κάτι διαφορετικό απο κοστούμι)θα ήταν εντελώς αντιπαθητικός.Είναι ο άνθρωπος που δείνει το τελειωτικό χτύπημα στους ανθρώπους.Και που σαν στόχο έχει να αποκτήσει την Χρυσή Κάρτα Μιλίων στον Αέρα που δεν έχει κανένας άλλος.Πεζός?Εντελώς!Θα γνωρίσει την Vera Farmiga,μια γυναικα ίδια με αυτόν,αλλά θα απογοητευτεί.Και την Anna Kendrick που θα θελήσει να φέρει νέο τρόπο στην απόλυση των εργαζομένων!Η πεμπτουσία του καπιταλιστικού συστήματος αλλά είμαστε σε μία polliticaly corect ταινία.
Η ταινία δεν μου άρεσε,διότι πιστεύω οτι δεν βρήκε τον στόχο της.Ούτε δράμα,ούτε κωμωδία,ούτε κοινωνικό σχόλιο παρά μόνο ο George Clooney σε άλλον έναν....κοστουμαρισμένο ρόλο.
Ελειψη ευαισθησίας και συναισθήματος,η Anna Kendrick κλέβει σε δυό τρείς την παράσταση αλλά τίποτε άλλο.Υποψήφιο για 6 oscar,ίσως φύγει με το διασκευασμένο σενάριο απέναντι στο Precious,In the Loop,An education και District 9.Jason Reitman.....δες το σαν μια νέα αρχή......απολύεσαι!

8 σχόλια:

Mel είπε...

Που λες, πολύ περίεργο μου ακούγεται αυτό που λες... Έχει τον Reitman Junior από πίσω (που έχει δείξει ως τώρα ότι... το αξίζει το όνομα), έχει τον Cool George, πολύ περίεργο μου ακούγεται... Σε κάθε περίπτωση, εγώ το Σάββατο θα πάω να το δω, να βγάλω και προσωπική άποψη. Αλλά... πολύ περίεργο μου φαίνεται.

Simply Burgman είπε...

Λέγε ό,τι θες,η ταινία ήταν εξαιρετική!(βλ. μπλογκ μου)

academy είπε...

Την Θεωρώ ταινία που δεν θα την θυμάμαι σε ένα χρόνο.Δηλαδή δεν θα μου μείνει.

Kika είπε...

Διαφωνώ αγαπημένο μου CineAcademy η ταινία είναι πολύ ωραία και βγάζει συναίσθημα από την μέση της ταινίας, όταν ο George καταλαβαίνει πόσο αλλοτριωμένος είναι και γίνεται πιο ανθρώπινος.
Ρολός θα έλεγα πολύ GeorgeCloonikos!!

King Ink είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν βρήκε τον στόχο της η ταινία. Αυτό που με χάλασε ιδιαίτερα είναι το τέλος της ταινίας που μου έδωσε της εντύπωση ότι ήθελε να γίνει λίγο διδακτική σχετικά με την αξία της ανθρώπινης επαφής και της οικογένειας. Και τα πλάνα με τους απολυμένους να λένε πόσο τυχεροί είναι που τουλάχιστον έχουν οικογένειες κτλ μου φάνηκαν απλά ηλίθια. Έχασε αυτό το ιδιαίτερο και άκρως κυνικό χιούμορ των δύο προηγούμενων ταινιών του ο Reitman. Δεν περιμένω να ακολουθήσει πάλι την ίδια φόρμουλα, αλλά αφού προς τα κει φάνηκε να πηγαίνει στην αρχή γιατί δεν το συνέχισε μέχρι τέλους;
Πάντως τι δουλειά και αυτή; Αλήθεια υπάρχει κόσμος που κάνει κάτι τέτοιο;

academy είπε...

Προφανώς!Αλλη μια..απάνθρωπη πτυχή της σημερινής κατάστασης.Και αντί να θίξει αυτό η ταινία.....

CineTV-world είπε...

Για το είδος της, πολύ καλή... αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. Ειδικά απ΄τη μέση μέχρι και λίγο πριν το τέλος, με κούρασε με το πόσο κλισέ ήταν (ενώ ξεκίνησε πολύ καλά)!!! Γενικά δεν με κέρδισε.

academy είπε...

Εάν μου έλεγες οτι σε κέρδισε το Up in the air....θα τα έκαιγα τα dvd μου...;)