Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

At Cinemas:Where the Wild Things Are.(Στη χώρα Των Μαγικών Πλασμάτων).***1/2.


Ο Μάξ είναι εννιά χρονών.Είναι ζωηρός αλλάκαι πολύ ευαίσθητο παιδί.Του αρέσει να παίζει αλλά και να γίνεται το δικό του...και όταν το δικό του δέν έγινε ο Μάξ δραπέτευσε στην χώρα των Μαγικών Πλασμάτων!!Εκεί θα είναι ο βασιλιάς που θέλει να είναι,θα γευτεί την έννοια της φιλίας,της δράσης,της ευθύνης και του αναγκαίου αποχωρισμού.
Ο αγαπημένος μας Spike Jonze(Adaptation,Being John Malkovich)μεταφέρει το ιδιόμορφο και παγκόσμια αγαπημένο βιβλίο-σκίτσα του Maurice Sendak στον κινηματογράφο με μια ιδιαίτερη αγάπη και αυτό είναι ολοφάνερο απο το πρώτο πεντάλεπτο της ταινίας και του χιονοπολέμου που θέλει να παίξει ο μικρός Μάξ.
Χωρίς να πνιγεί απο ειδικά εφέ και φαντασμαγορικά σκηνικά,ο Jonze μπαίνει βαθιά μέσα στην ιστορία και την ψυχοσύνθεση του παιδιού αλλά και στην αλληγορική πλευρά του βιβλίου χωρίς να προδίδει λεπτό την κινηματογραφική μας ευχαρίστηση .Σκοτεινό όσο πρέπει,έντονα συναισθήματα με την βοήθεια του εξαιρετικού soundtrack,χαρά,λύπη όλα διαδέχονται το ένα το άλλο η Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων είναι μια πρωτότυπη ιστορία τόσο αγαπημένη που θα τη θυμάσαι για αρκετό καιρό.Σαν τα παραμύθια που σου διάβαζαν όταν ήσου μικρό παιδί.Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης Μουσικής Curter Burwell-Karen Orzolek.

6 σχόλια:

Leviathan είπε...

8elo poli na to do!! pisteuo na to feroun sti Kavala..kalo sou vradi!

CineTV-world είπε...

Και γω θέλω να το δω και θα το δω. :)

academy είπε...

Ηταν πολύ όμορφη ταινία και όποιος γνωρίζει και απο παιδική ψυχοσύνθεση θα ανακαλύψει ενα μικρό θαύμα!

kioy είπε...

Ωραία παρουσίαση,
για μια ταινία που δεν αξίζει να μην αγγιχτεί.

Και το μη-ψηφιακό τεχνολογία-καινοτομία είναι!

academy είπε...

Ψηφιακά εφέ σε αυτή την ταινία θα ήταν καταστροφή!Τώρα φαίνεται πολύ αληθινό!

Ανώνυμος είπε...

I like your style, the particular inescapable fact that your webpage is a little bit different tends to make it so useful, I get tired of discovering same-old-same-old almost all of the time. I have I just stumbled on this page by you Thank you.