Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

At Cinemas:INVICTUS(Ανίκητος) **1/2


To 1994 ο Nelson Mandela(Morgan Freeman),νέος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής προσπαθεί μέσα απο ένα πρωτάθλημα ράγκμπυ που διοργανώνεται στην χώρα,να ενώσει το έθνος και να γιατρέψει τις πληγές του παρελθόντος.Θα έρθει σε επαφή και θα συνεργαστεί με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας Φρανσουά Πιενάρ (Mat Damon).
Βασισμένο στο βιβλίο του Τζόν Κάρλιν o Clint Eastwood κάνει μια ταινία βαθιά ανθρώπινη αλλά ταυτόχρονα και λίγο αδιάφορη!Περνάει τα μηνύματα που θέλει(αγάπη για τον συνάνθρωπο,αντιρατσιστικές κορώνες,ουμανισμός)αλλά με εντελώς ψυχρό και ακαδημαικό τρόπο.Δεν μας είχε συνηθίσει ο Eastwood σε τέτοιου είδους επιφανειακές ταινίες(Γέφυρες του Μάντισον,Σκοτεινό Ποτάμι,Million Dollar Baby,Ανταλλαγή)οπότε ομολογώ οτι περίμενα πολλά περισότερα απο την ταινία.
Στα θετικά η εξαιρετική ερμηνεία του Freeman ως Μαντέλα και οι σκηνές του αγώνα μέσα στο γήπεδο σκηνοθετημένες με νεύρο.Η ταινία όμως δεν σου μένει και σίγουρα δεν μπορώ να την συγκρίνω με τις τελευταίες δημιουργίες του Eastwood.Ο Obama όμως θα ενθουσιαστεί!Ούτε παραγγελία να την είχε κάνει.....!

5 σχόλια:

jeune premier είπε...

Proswpika tin thewrw apo tis adynames tainies tou Eastwood....kales ermineies alla mexri ekei.

fvasileiou είπε...

Να πω την αλήθεια ανυπομονώ να την δω και δεν πτοούμαι από τα αρνητικά ή΄, τέλος πάντων, τα μη-θετικά σχόλια.
Πιθανόν να είναι επιφανειακή ή αδύναμη, αλλά νομίζω ότι από καλλιτέχνες του μεγέθους του Ίστγουντ μαθαίνει κανείς εξίσου πολλά κι από τις αποτυχίες του.

Kika είπε...

Προτιμώ τον Eastwood στις Γεφύρες του Μάντισον και στο Σκοτεινό ποτάμι παρά στην νέα του ταινία που δεν ξέρω πόσο συναίσθημα μπορεί να βγάλει λόγω πάντα του θέματος της ταινίας.

academy είπε...

Jeune Premier welcome!Πιστεύω οτι είσαι το stylish member του Cine Academy.Περιμένουμε τα σχόλια σου!

fvasileiou θα σου αρέσει η ταινία.είναι καλή...απλά...

Kika εσύ θα την δείς καιμετά θα ξαναδείς τις Γέφυρες του Μάντισον για να συνέλθεις!!

CineTV-world είπε...

Πως μπορεί μια βαθιά ανθρώπινη ταινία να είναι και λίγο αδιάφορη και ψυχρή-ακαδημαϊκή-επιφανειακή ρε Academy;;; Σίγουρα δεν είναι στις 5 καλύτερες ταινίες του Μέγα Clint Eastwood, αλλά και πάλι είναι μια πάρα πολύ καλή ταινία.

ΥΓ: Τι εννοείς "Ο Obama όμως θα ενθουσιαστεί!Ούτε παραγγελία να την είχε κάνει.....!";;; Μιλάμε για αληθινή ιστορία και για μία απ΄τις σημαντικότερες προσωπικότητες παγκοσμίως (για τον Μαντέλα λέω)...