Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

At Cinemas:CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS(Βρέχει Κεφτέδες) ***


Στην μικρή...σαρδελούπολη που κατοικεί,ο Φλίντ Λόκγουντ,φιλόδοξος εφευρέτης θα δημιουργήσει μια μηχανή που θα επιτρέπει στον ουρανό να...βρέχει χάμπουργκερς ,κεφτέδες και διάφορα άλλα εδέσματα.Σύντομα όμως θα ξεκινήσουν τα προβλήματα....
Βασιμένο στο best seller των Τζων και Τζούντι Μπάρετ,το Βρέχει Κεφτέδες(επιτέλους μια ωραία ελεύθερη απόδοση τίτλου)είναι μια ωραιότατη ταινία,που την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους.Καλοδουλεμένοι χαρακτήρες,σφιχτοδεμένο σενάριο,ευρηματικότατες σκηνές καταστροφής κάνουν αυτό το κινούμενο σχέδιο ένα instant classic!
Διαθέτει ένα πανέξυπνο χιούμορ και υπάρχουν στιγμές που η ταινία κλείνει το μάτι ΄περνώντας μηνύματα για την υπέρμετρη φιλοδοξία,την λαιμαργία και τον υπερκαταναλωτισμό κάτι που δεχόμαστε ευχάριστα.Τελικά οι Κεφτέδες....ήταν νοστιμότατοι.
Πολλές υποψηφιότητες σε όλα τα βραβεία,έπεσε όμως πάνω στον ογκόλιθο Up που δεν του άφησε κανένα περιθώριο για βράβευση.Σίγουρα πάντως υποψήφιο και για oscar.

10 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Για να είμαι ειλικρινής, έχω χίλιους δισταγμούς πριν πάω να δω κάποιο κινούμενο σχέδιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια -από τότε που τα animation σταμάτησαν να είναι υπο-είδος του μιούζικαλ- τα φχαριστιέμαι όσο δεν περιγράφεται. Τούτο δω φαίνεται να έχει την πιο σουρεαλιστική, την πιο τρελή υπόθεση ever...

Mel είπε...

Τα νοήματα, man. Τα νοήματα. Το ότι κράζει την υπερκατανάλωση κλπ, κι απ' ό,τι ακούω το κάνει με πολλά κινηματογραφικά αστειάκια κιόλας... Εγώ γουστάρω.

Kika είπε...

Σίγουρα θα το δώ και πιστεύω ότι είναι super.
Κρίμα που έπεσε στο UP γιατί φαίνεται πολύ οσκαρικο!!!

Mel είπε...

Εδώ που τα λέμε, το Up πρέπει να είναι... Οσκαρικότερο. Εγώ έκλαιγα γοερά, πάντως, στην αίθουσα, όταν το έβλεπα - και δε μου συμβαίνει συχνά.

academy είπε...

fvasileiou.
Μιλάμε για πολύ sureal!!O μακαρονοστρόβιλος είναι φοβερός!

Μel
Ακριβώς.Το νόημα πλέον ψάχνουμε στο animation και οι κεφτέδες με το Up έχουν τα ωραιότερα για φέτος!

Kika
Αν δεν το δείς Κικα μήν φωνάζεις στην απονομή!!!:)

Leviathan είπε...

oraies stigmes, exipno genika alla ligo ipervoliko...genika simfonoume!

academy είπε...

Ωραία λοιπόν!Πολύ διδακτικό θα έλεγα!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άψογο. Πιο σύνθετο από ό,τι θέλει να δείχνει, αρκετά αστείο και με όμορφη ρομαντική ιστορία για όσους... ελπίζουν.

Mel είπε...

Που λέτε, ναι, τελικά το είδα την Παρασκευή, και ενώ μου άρεσε και το φχαριστήθηκα κλπ (αφού έκανα τα απαραίτητα - και πάρα πολλά κιόλας - suspension of disbelief που επέβαλε η ιστορία επειδή προσπαθούσε να πει κάτι και αναγκαζόταν να κάνει μεταφορές, αναλογίες κλπ αντί να είναι επιστημονικά κλπ σωστό, ε, σε καμία περίπτωση δε θα το έβαζα στην ίδια κλίμακα με το Up, το οποίο απλά το βρήκα υπέροχο, και όντως το καλύτερο animation που είδα φέτος.

[SPOILER]Βέβαια, το είδα με το φίλο μου, και μετά φιλιόμασταν με φουσκωμένα μάγουλα, ως αναφορά στην ταινία. Ήταν πολύ διασκεδαστική, δε λέω.

academy είπε...

:).Συγκλονιστικό Mel το σχόλιο!!!Βέβαια και εμένα μου άρεσε πολύ περισότερο το Up αλλά και οι Κεφτέδες ήταν μια ωραιότατη απάντηση της Universal.Συναγωνίζεται δηλαδή άνετα την Pixar με αυτή την ταινία.Μην σου θυμίσω άλλα animation της Universal θα απογοητευτείς...(σε σχέση πάντα με την Pixar).