Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Paranormal Activity ( **1/2)

To βασικό story απλό.Νεαρό ζευγάρι παρενοχλείται απο ταραχοποιό-σατανικό πνεύμα μέσα στο ίδιο του το σπίτι.Το ζευγάρι προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα(πόρτες που ανοιγοκλείνουν όταν κοιμούνται,πατημασιές και περίεργοι θόρυβοι)μαγνητοσκοπεί non stop πρωί βράδυ το σπίτι και την κρεβατομάρα τους μέχρι τήν αναπάντεχη τελευταία νύχτα!!!
Η ταινία του νέου και φερέλπι Oren Peli(σκηνοθέτησε την ταινία μέσα στο σπίτι του) κατάφερε να δημιουργήσει ένα έντονο hype στο internet και μαζί με το πιασάρικο και ευρηματικό trailer έφτασε στο Νο1 του Αμερικανικο box office αφήνοντας πίσω μακράν την έκτη συνέχεια(φτάνει πιά)του Saw.
Μας άρεσεKatie Featherston ,η κάμερα στο χέρι και η φωτογραφία με κόκκο,οι βραδυνές μαγνητοσκοπήσεις που είναι άκρως τρομαχτικές,το πώς ο σκηνοθέτης κλιμακώνει την ένταση στην ταινία απο την χλιαρή έναρξη στο δυνατό φινάλε,που ετοιμάζεται το Νο2 και που τρομάξαμε.
Δεν μας άρεσε:που οι διάλογοι ήθελαν λίγη δουλίτσα ακόμα,που αργεί να πάρει μπροστά η ταινία.

Βαθμολογία:**1/2.Στις αίθουσες από 5/11/2009.

5 σχόλια:

BunnyDee είπε...

...Λέει όμως, ρε σεις; Να περιμένω να βγει σε DVD, φαντάζομαι... Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι τρελά overhyped, κι ότι γι' αυτό κυρίως ακούγεται τόσο...

academy είπε...

Είναι αυτό που σου λέω!2μιση αστεράκια,λειτουργεί και στην μικρή οθόνη ωραιότατα φαντάζομαι.Σίγουρα έχουμε δεί καλύτερα στο είδος απλά το κρίνουμε για την προσπάθεια.Εάν σου αρέσουν τα θρίλλερ που το κακό είναι παρών αλλά ανεξήγητο(εξορκιστής,the haunting)όχι οτι τα συγκρίνω,αλλά πιστεύω να σου αρέσει!!

ds είπε...

Νομίζω για το είδος της ήταν κορυφαία. Ακόμα δυσκολεύομαι να κοιμηθώ τις νύχτες, αν το ήξερα ότι θα είχε τέτοιες επιπτώσεις πάνω μου δεν θα την είχα δει.

Αλλά σαν ταινία είναι τελείως μέτρια.

academy είπε...

Dynx φοβήθηκες ε?Εγώ στην τελευταία νύχτα είχα ανεβάσει πίεση 22!!!!Είναι τρομαχτικό πως να το κάνουμε άσχετα εάν σαν ταινία είναι πειραματικό.Οταν όμως μια ταινία κοστίζει 16000$ και αποφέρει μόνο στην Αμερική 100.000.000$ τότε μιλάμε για απόλυτη επιτυχία!Ποιός το περίμενε?

W. είπε...

Ενεός πια, σιγά το φιλμ! ΟΚ, κάποιες νυχτερινές λήψεις είχαν πολλή ένταση, η πρωταγωνίστρια ήταν πιπίνι... Αλλά οι "τρομακτικές σκηνές" με εξαίρεση αυτήν του εξορκισμού (που ήταν πραγματική ανατριχίλα!) ήταν αστείες!