Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Trailers from the past...These are classics!!Copolla vs Herzog.


****1992.O Δράκουλας του Frances Ford Copolla.Εστετισμός,πρωτοπορία,μάθημα σκηνοθεσίας,καλλιτεχνικός θρίαμβος,ο Gary Oldman Δράκουλας,η Eiko Ishioka στα κοστούμια και ο Killar στην μουσική.Είπατε κάτι?

****1979.Ο Νοσφεράτου του Werner Herzog.Film as art,ατμόσφαιρα,ο Popul Vuh σε ένα soundtrack μπαρόκ που συνοδεύει τα καταραμένα πλάνα του Herzog,και φυσικά ο Klaus Kinski η ενσάρκωση του απόλυτου κακού/μοναχικού/αρωστημένου Δράκουλα να ερωτεύεται την Isabelle Adjani.Απόλυτα αγαπημένο.

7 σχόλια:

CineTV-world είπε...

Εμένα πάντως το remake του Herzog δεν μου άρεσε ιδιαίτερα (7/10). Με χάλασε που ήταν έγχρωμο και που άκουσα τη φωνή του Nosferatu και ήταν κάπως αστεία... Το πρωτότυπο είναι 1000 φορές πιο ατμοσφαιρικό, άρα και πολύ ανώτερο (9,5/10)...

fvasileiou είπε...

Ξανάδα τον Δράκουλα του Κόπολα πριν από ένα μήνα. Τι ταινία! Και είναι γυρισμένη με τα πιο απλά, τα πιο πρωτόγονα κινηματογραφικά μέσα, από άποψη.

Αναρωτιέμαι ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν το στούντιο του επέτρεπε να γυρίσει την ταινία όπως θα ήθελε με (ακόμα πιο) εντυπωσιακά κοστούμια και χωρίς σκηνικά.

academy είπε...

Bauer:Το πρωτότυπο όντως δεν συγκρίνεται.Απλά ο Herzog τόλμησε και έδωσε το προσωπικό του στίγμα στην ταινία η οποία αναμφισβήτητα έχει ενα ανεπανάληπτο νοσηρό κλίμα.

fvasileiou:Φαντάζομαι οτι θα μιλάγαμε για ένα αριστούργημα της 7ης τέχνης(ομολογώ οτι δεν ήξερα το background που αναφέρεις).Τhanks for sharing!!

CineTV-world είπε...

Και γω σου λέω πως το πρωτότυπο είναι απείρως νοσηρότερο... :P ;)

zamuc είπε...

academy και bauer τι γνώμη έχετε για το Shadow of the Vampire?

academy είπε...

Αααα!Εξαιρετικό!Πολύ πρωτότυπο σχεδόν cult!

CineTV-world είπε...

Και μένα μου άρεσε αρκετά, σαν ιδέα ήταν πρωτότυπο, αλλά κατέληξε να είναι άλλο ένα remake της πρωτότυπης ταινίας... Πάνω-κάτω, τα ίδια σκηνικά είδαμε... Πάντως το προτιμώ απ΄την ταινία του Herzog...