Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

(500) Days of Summer. ***1/2.


Είχα καιρό να δώ τόσο επιτυχημένο tagline ταινίας:Boy meets girl,boy falls in love..girl doesn't!

Είχα και πολύ καιρό να δώ όμως τόσο επιτυχημένη ρομαντική κομεντί!Απο τα video clips των Greenday ,ο Marc Webb ξεδιπλώνει μια υπέροχη ιστορία συνάντησης δύο ανθρώπων,του Τόμ και της Σάμερ.500 ημέρες περνούν μπροστά μας με έναν αξιοθαύμαστο κινηματογραφικό τέχνασμα(πίσω-μπροστά και πάλι πίσω).

Ο ρομαντικός Τόμ θα ερωτευτεί(εξαιρετικός ο Joseph Gordon-Levitt)την...δύσκολη αλλά και στεγνή συναισθηματικά Σάμερ(γλυκιά και ψυχρή ταυτόχρονα η Zooey Deschanel)μέσα απο μια πορεία γεγονότων και...μουσικών συμπτώσεων(απόλυτα επιτυχημένο το soundtrack με Smiths,Simon & Garfunkel,The Clash...)με εμάς θεατές να στροβιλιζόμαστε χρονικά και να σταματάμε σε κάθε σημαντικό σημείο της πορείας τους.



Χωρίς κανένα κλισέ,με σπιρτόζικους διαλόγους,απόλυτη χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών ,το 500 days of summer είναι η νέα ερωτική κομεντί της χρονιάς!!!Και είναι η απάντηση στο κουρασμένο αυτό είδος,της ρομαντικής κομεντί,που τόσο προσπαθεί το Hollywood να επαναφέρει,με τους άχρωμους πρωταγωνιστές σαπουνόπερας(Grey's anatomy)να προσπαθούν μάταια!Katherine Heigl με ακούς?Αν ναί δες την ταινία....


9 σχόλια:

BunnyDee είπε...

Εγώ, όσο κι αν μ' αρέσουν (αντικειμενικά, και αισθητικά κλπ) οι πρωταγωνιστές, το μόνο που είχα ως συμπέρασμα απ' την ταινία είναι... (SPOILER WARNING) 'τι απίστευτα κλαψομ***ης τύπος!'.

Το ότι 'after Summer comes Autumn, πάντως, είχε πλάκα.

academy είπε...

Αφού ήταν ερωτευμένο το παιδί!!!Ενώ η άλλη...

academy είπε...

Να μήν αναφέρω τη σκηνή με το Expectations....Θεικό!!

Kika είπε...

Μου άρεσε πάρα πολύ η ταινία πραγματικά η σκηνή μεταξύ Reality και Εxpectations ήταν super.Και οι πρωταγωνιστές όντως δέσανε πάρα πολύ μεταξύ τους.

academy είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσε!!!Να τις προτιμάς αυτές τις ταινίες!Και feelgood και σινεφίλ!

fvasileiou είπε...

Ωραίο tag, ωραίος τίτλος, ωραίο soundtrack -μια χαρά ταινιόνι μου ακούγεται.

Παρεπιπτόντως μια και είμαστε στο είδος, το οποίον μου αρέσει, αλλά σπανίως ευχαριστιέμαι πραγματικά ρομαντική κομεντί: Τις προάλλες είδα το Proposal με Σάντρα Μπούλοκ -καθόλου άσχημο, δηλαδή πολύ καλό. Και δεν το περίμενα...

academy είπε...

Ναι ε?Δεαν το έχω τσεκάρει λόγω Σαντρα Μπουλοκ...Να το δείς fvasileiou το 500 days...θα σου αρέσει....

W. είπε...

Ο Δανίκας το είπε; "Το ΟΤΑΝ Ο ΧΑΡΙ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΣΑΛΙ για τα '00s". Πόσο δίκιο είχε! Κι επιτέλους μια κομεντί που δεν πνίγεται σε χαζοχαρούμενα ροζουλί σύννεφα και προσεγγίζει τις σχέσεις αλλά και τον έρωτα σοβαρά.

Προσωπικά εκεί που ΠΕ-ΘΑ-ΝΑ ήταν στον κινηματογράφο, που βλέπει τον εαυτό του ο Λέβιτ να πρωταγωνιστεί στην ΠΕΡΣΟΝΑ και την ΕΒΔΟΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ!!!!!!!!

academy είπε...

Καλά φοβερό?Ακρως σινεφιλικό τέχνασμα.Αυτά κάνουν την διαφορά...