Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

2012(**).

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω εάν η εμμονή του Εmmerich να κάνει blockbuster καταστροφής(Independence day,Godzilla,Day after tomorrow)είναι έμφυτη ή κινηματογραφικό προιόν του Χόλυγουντ!
Για ακόμα μια φορά με το πρόσχημα της ιερής προφητείας των Μάγια και την ευθυγράμμιση των πλανητών,ο πυρήνας της γής αρχίζει να λιώνει και μαζί όλος ο κόσμος όπως τον ξέρουμε(μαζί και οτιδήποτε αληθοφανές μπορούσε να υπάρξει στην ταινία).
Απίστευτες σκηνές καταστροφής και ειδικά εφέ που σε θαμπώνουν απο τη μία,λυκειακό χιούμορ,σενάριο και διάλογοι πέντε γραμμών,χαρακτήρες χάρτινοι και αναληθοφάνειες απο την άλλη με ένα οικογενειακό πνεύμα και ένα ουμανιστικό αεράκι να διακατέχει ταυτόχρονα την ατμόσφαιρα της ταινίας.
Ταινία απόλυτα εναρμονισμένη με το αμερικανικό κοινό των multiplex,καταναλώνεται με ποσότητες pop corn και αναψυκτικού.Τελικά πόσες φορές θα δούμε το τέλος του κόσμου....ala Hollywood?

13 σχόλια:

lt.aldo raine είπε...

παίζει να είναι πιο γελοίο και από το αρμαγεδών...το μονο που την σώζει είναι Cusack που όσο χαλια και να παίζει...έχει κάτι το συμπαθητικό.

academy είπε...

Είναι πολύ καλύτερο απο το ανεκδιήγητο Αρμαγεδών,πίστεψε με.Απλά είναι οι σκηνές καταστροφής και τα εφέ όλο το concept και οι σκηνές δράσης(που πλέον ούτε αυτά δεν μας ξαφνιάζουν).

CineTV-world είπε...

Γιατί είναι "γελοίο" και "ανεκδιήγητο" το Αρμαγεδδών;;; Δεν λέω πως είναι καμιά ταινιάρα, αλλά δεν το παίζει δήθεν, δεν προσποιείται πως είναι κάτι άλλο... Σίγουρα δεν είναι ούτε σοβαροφανής, ούτε και ψευτοκουλτουρίστικη... Κάποιες ταινίες είναι μόνο για οφθαλμοδιασκέδαση κι ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιες γιατί αλλιώς θα παίρναμε όλοι αντικαταθλιπτικά. Πρέπει να καταλάβετε πως όλες οι ταινίες χρειάζονται.

academy είπε...

Χρειάζονται όλες οι καλές ταινίες και όχι οι κακές ταινίες έτσι δεν είναι?Αποψή μου βέβαια και φαντάζομαι πολλών άλλων.Απλάαυτά τα blockbusters έχουν ένα απαίσιο εξυπνακίστικο χιούμορ(απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό) και όταν προσπαθούν ν βγάλουν συναίσθημα βγαζουν γέλιο!!!!!Βέβαια τις βλέπω έτσι?

CineTV-world είπε...

Λάθος... χρειάζονται όλες οι ταινίες!!! Αν όλες οι ταινίες ήταν "καλές", δε θα είχαν καμία αξία... απλά δε θα ξεχώριζαν και δε θα τις εκτιμούσαμε όπως τώρα... Και στην τελική, γιατί πρέπει ντε και καλά όλες οι ταινίες να βγάζουν συναίσθημα;!;!; Προσωπικά θέλω να ξεσκάω και να διασκεδάζω με ανάλαφρες ταινίες που έχουν τρελά εφέ... Δε γίνεται όλη την ώρα να βλέπω "σοβαρές" ταινίες...

lt.aldo raine είπε...

ρε δεν είπε κανεις ότι πρέπει να βγάζουν συναίσθημα...το πρόβλημα τους είναι το προσπαθούν και καταντάνε γελοίες...

CineTV-world είπε...

Η προσπάθεια μετράει... :P

Kika είπε...

Φιλότιμη προσπάθεια, την έβλεπες ευχάριστα την ταινία γνωρίζοντας ότι δεν ζήτας το συναίσθημα αλλά τα έφε. Έχουμε δει και καλύτερα!

academy είπε...

Μας βγήκες εφετζού τελικά!Για πές μου Κίκα ποιό έχεις δεί καλύτερο χωρίς να αναφέρεις όμως Spielberg!!!

Kika είπε...

CineAcademy φυσικά και θα σου αναφέρω Spielberg γιατί πρέπει να τον εξαιρέσω από την κατηγορία?
Τhe Day After Tomorrow!!!

academy είπε...

Hallo Kika!Η ταινία αυτή είναι του ίδιου σkηνοθέτη(Rolland Emmerich)!Και δεν ήταν επουδενί καλύτερη!!!Μήπως εννοείς το War of the worlds?

Unknown είπε...

Το πιο trash blockbuster ever!

academy είπε...

Τα λεφτά μας πίσω.Απο τον Εmmerich,παρακαλώ..!