Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Top 12 ''Don't mess with me!'' Female Roles.

 No 1:Η Νύφη Uma Thurman στο ''Kill Bill''.Δικαιωματικά της αξίζει η πρώτη θέση διότι στην ταινία του Ταραντίνο η Uma κατάφερε να χτίσει έναν χαρακτήρα όχι απλά ''Dont mess with me'' αλλά θα ξεκληρίσει και όλη σου την οικογένεια...
 Νο 2:H Ellen Ripley Sigourney Weaver στο ''Aliens'' αλλά και στο ''Alien Ressurection ''.Ιδίως στο τελευταίο που το Alien πλέον την αγαπάει δεν φοβάται να σου περιγράψει και τον τρόπο που θα πεθάνεις( ή απο το Alien ή απο την ίδια).
 No 3:H Μαρκησία de Merteiul Glenn Close στο ''Dangerous Liaisons''.Σε αγαπάει αλλά θα σε καταστρέψει,σε μισεί θα σε καταστρέψει,θα σε ερωτευτεί αλλά πάλι θα σε καταστρέψει.Είναι στο αίμα της απλά να βρίσκεται πάντα σε πόλεμο. 
 No 4:Ο πλέον αμφιλεγόμενος γυναικείος ρόλος στην δεκαετία του 80.Η Alex Forest/ Glenn Close στο ''Fatal Attraction''.O Michael Douglas τόλμησε να τα βάλει μαζί της αλλά χάρις στους παραγωγούς την γλύτωσε με απώλειες όπως κατοικίδιο σε κατσαρόλα,οξύ σε αμάξι,απειλητικά τηλεφωνήματα και ένα χασαπομάχαιρο να τον καταδιώκει στην μπανιέρα του σπιτιού του. 
 Νο 5:H Lilly Dillon/Anjelica Huston στο ''The Grifters'' του Stephen Frears.Εδώ κινδυνεύεις σωματικά αλλά και οικονομικά εφόσον μπορεί να σε εξαπατήσει χωρίς να το καταλάβεις.Η Annette Bening και ο John Cusack που τα έβαλαν μαζί της....απλά δεν τα κατάφεραν.
Νο 6: To θρυλικό δίδυμο ''Thelma and Louise''/Geena Davis και Susan Sarandon.Συμπαθέστατες και με όλα τα δίκια του κόσμου μαζί τους αλλά απο ένα σημείο και μετά δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Όσοι τα έβαλαν μαζί τους απλά έφαγαν την σκόνη τους.
 Νο 7:Η Diana Christensen/Faye Dunaway στο ''Network'' του Sidney Lumet.Η συνάδελφος που δεν θες να έχεις στην δουλειά σου και που ξέρεις οτι είτε τα βάλεις μαζί της είτε όχι εκείνη θα σε ποδοπατήσει για να ανέβει επαγγελματικά.Μόνο αυτό ξέρει να κάνει ακόμα και με τίμημα την προσωπική της ευτυχία.
Νο 8; H Miranda Priestly/Meryl Streep στο ''Devil Wears Prada''.Αντιπαθητική σε σημείο αηδίας θα σε φέρει στο αμήν για να τα βάλεις μαζί της και φυσικά να τραπείς σε άτακτη φυγή...Δεν υπάρχει χώρος για second best.
 No 9:H Aurora Greenway/Shirley McLain στο ''Terms of Edearment''.H υπερπροστατευτική μητέρα που μπορεί να μην έρθει και στον γάμο σου εάν τολμήσεις να τα βάλεις μαζί της και που δεν κολλάει να πάθει υστερία όταν της ανακοινώνεις οτι θα γίνει γιαγιά. 
Νο 10:Η Peyton Flanders/Rebecca De Mornay στο ''The Hand That Rocks The Cradle''.Και το χαστουκάκι σου θα φας,και μια ολόκληρη γυάλινη οροφή θα σου ρίξει πάνω σου, και θα σου ψιθυρίζει στο αυτί σου την ώρα που δεν μπορείς να πάρεις ανάσα οτι κακώς τα έβαλες μαζί της.
No 11:Η Carrie/Sissy Spacek στο ''Carrie'' του Brian DePalma. Ένα σχολείο ολόκληρο ξεκληρίστηκε και εσύ ρωτάς εάν θα πρέπει να τα βάλεις μαζί της?


Νο 12: Η Kathleen Turner/Barbara Rose στο '' War of the roses''.Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε άνδρα συζύγου είναι η Barbara Rose που όχι μόνο δεν φοβάται να τα βάλει μαζί σου αλλά θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που δεν της άφηνες το σπίτι στο διαζύγιο.Φυσικά και θα φάς και μπουνιά....

5 σχόλια:

argiris-cinefil είπε...

Πολύ ωραίες και και ποικίλες επιλογές. Ψηφίζω Ellen Ripley λόγω της τεράστιας αδυναμίας μου στο Άλιεν. Ίσως είναι ο πρώτος πραγματικός γυναικείος action hero στον κινηματογράφο.
Τις Carrie/Sissy Spacek και Kathleen Turner/Barbara Rose θα τις έβαζα πιο ψηλά. ''War of the roses'' μα τι υπέροχη μαύρη κωμωδία.

academy είπε...

Argiris ναι ίσως η Turner να έπρεπε να μπεί παραπάνω....χαίρομαι που σου άρεσε...

Ανώνυμος είπε...

θα προσθετα kathy bates απο Misery και Roseanne απο She-Devil.
alex

Leviathan είπε...

Ellen Ripley δαγκωτό!!!!!!!!! :)

Kika είπε...

Και εγώ ψηφίζω Ellen Ripley φοβερή!!!