Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Cult ή Trash?Time to Vote...!

1994.Μια ταινία που εντελώς καταλάθος είχε κυκλοφορήσει ήδη στην χώρα μας σε VHS,αρχίζει να δημιουργεί θόρυβο για την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας.''Η Τελευταία Αποπλάνηση''(The Last Seduction) του John Dall είναι η ταινία που θα μείνει στην ιστορία ως μία απο τις πλέον υποτιμημένες ταινίες ever.
Νεονουάρ ατμόσφαιρα,90'ς αισθητική,ένα εξαιρετικό jazz soundtrack που μπορείς να ακούσεις εδώ,και φυσικά η Linda Fiorentino ως μία απο τις μεγαλύτερες bitch που έχεις δεί ποτέ στην οθόνη.Η ερμηνεία της είναι μέν συγκλονιστική απο την άλλη φλερτάρει επικίνδυνα και με το camp.Ο χαρακτήρας που έπλασε όμως είναι τόσο unique που όπως είχε πεί και ο Μπάμπης Ακτσόγλου στην κριτική του ''...αυτό που διαφοροποιεί την Linda Fiorentino απο την Sharon Stone είναι πως ενώ η μία στο Βασικό Ενστικτο προσχεδιάζει τις κινήσεις της ,η άλλη στην Τελευταία Αποπλάνηση αυτοσχεδιάζει και προχωράει βρίσκοντας την τελευταία στιγμή τρόπο για να ξεφύγει.....''.
Στην πάροδο του χρόνου όμως η ταινία φαντάζει υπερβολική και η Fiorentino αποδείχτηκε μονοδιάστατη ηθοποιός που δεν κατάφερε να κάνει την καριέρα που πίστευε οτι ξεκινούσε τότε.Πρόκειται αναμφίβολα για ένα φιλμικό αξιοπερίεργο που κέρδισε ακόμα και best actress απο τους κριτικούς της Νέας Υόρκης έφτασε στα BAFTA αλλά ποτέ δεν κατάφερε να μείνει σαν το Classic ΄που θα ήθελε ο σκηνοθέτης του.
Με όλα αυτά...cult ή trash?

4 σχόλια:

academy είπε...

Θα το πώ cult/trash/camp!
Πολύ camp για cult
πολύ cult Η ερμηνεία της Fiorentino για trash
πολύ trash αισθητική για cult.

argiris-cinefil είπε...

Άλλη μια ξεχασμένη ταινία που χρίζει, για μένα, μιας καλύτερης τύχης. Η Linda Fiorentino πλάθει μία από τις πιο αξέχαστες femme fatale των νέο-νουάρ. O John Dahl με τις τρεις πρώτες ταινίες της καριέρας του έδωσε μια άλλη πνοή στο νέο-νουάρ (ειδικά τα “Kill Me Agai”n και “Red Rock West” τα θεωρώ ανώτερα από αυτή εδώ). Δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη συνέχεια (αν και το “Joy Ride” το βρήκα απολαυστικότατο ως φόρος τιμής στην περίφημη “Μονομαχία” του Σπίλμπεργκ).

Σε καμιά περίπτωση trash! Άρα ψηφίζω Cult!

3/5: Καλή

academy είπε...

To ''Δυτικά του Κόκκινου Βράχου'' ήταν μια ολοκληρωμένη ωραιότατη ταινία που κρατάει στον χρόνο.
Χαίρομαι που σου άρεσε Argiris κυρίως όμως που την γνωρίζεις διότι αρκετοί δεν την γνωρίζουν κάν...

argiris-cinefil είπε...

Πάντως την έχει βάλει πολλές φορές η τηλεόραση.