Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Cult ή Trash?Time to Vote...

1974.H Εθνική Hollywood ενώνεται για να πρωταγωνιστήσει σε μία ταινία καταστροφής.Ενας ουρανοξύστης-θαύμα αρχιτεκτονικής(Αρχιτέκτονας ο Paul Newman)τυλίγεται στις φλόγες με τον αρχιπυροσβέστη (Steve McQueen)να δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να σώσει την Faye Dunaway,τον William Holden την Jennifer Jones τον Richard Chamberlain και άλλους κοινούς θνητούς.''Ο Πύργος της Κολάσεως''η αλλίώς πώς ο Steve McQueen αν και εμφανίζεται στο 430 λεπτό της ταινίας απαίτησε να έχει ακριβώς τον ίδιο αριθμό γραμμών στο σενάριο με τον Paul Newman και το όνομα στην αφίσα νε είναι γραμμένο με την μέθοδο του diagonal billing σε σχέση με το όνομα του Paul Newman προκειμένου να φέρεται και ο ίδιος ως πρώτο όνομα ανάλογα με το απο ποια πλευρά βλέπεις την αφίσα...!!!Η Faye Dunaway πιάστηκε στα χέρια με τον William Holden λόγω της δύστροπης συμπεριφοράς της που εκτός άλλων προέβλεπε να μην την πλησιάζουν(και την ίδια και τον McQueen)μέλη του συνεργείου της ταινίας.Τα εφέ πρωτοποριακά για την εποχή φαντάζουν πλέον σαν εκρήξεις του Doctor Who,και αν και υπάρχουν γνήσιες σκηνές πανικού και αγωνίας οι ερμηνείες είναι τόσο υπερβολικές που προκαλούν μειδίασμα....
3 Οcars (φωτογραφίας,μοντάζ και ''ανυπόφορου''τραγουδιού ).Μετα απο όλα αυτά.....Cult ή Trash?

10 σχόλια:

Leviathan είπε...

ego leo psilocult :) :) kali evdomada :) :)

Mike είπε...

Καλησπερα φιλε!
Εγω νομιζω οτι ειναι ψιλοαδικημενο γενικα. Ενταξει εχει υπερβολες, οπως επισημαινεις, αλλα ανα στιγμες ειναι πολυ καλο. Trash παντως, με τιποτα!

Ανώνυμος είπε...

Από τις καλύτερες ταινίες καταστροφής. Χορταστικό όσο δεν πάει. Αρκετά ανώτερο από τον "Earthquake" της ίδιας χρονιάς. Όσο για τις υπερβολές, προσωπικά δεν με ενόχλησαν γιατί πιστεύω ότι εξυπηρετούσαν το στόρυ της ταινίας. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ταινία καταστροφής κι όχι για κανένα ρεαλιστικό δράμα. Σε καμιά περίπτωση trash!

mahler76 είπε...

oute to ena oute to allo. i tainia einai apla aristourgima!!!!

academy είπε...

Αρα λοιπόν το κατατάσουμε σε ένα απόλυτο classic!!

mahler76 είπε...

eeee nai!!!

Mike είπε...

Ναι φιλε, classic σιγουρα!
Μου εκανε εντυπωση πως σκεφτηκες για trash :O

Philip Winter είπε...

Δεν το έχω δει, αλλά εμπιστεύομαι την κρίση του Academy και λέω Trash! ! ! ;-)

academy είπε...

Hulot o καλύτερος''σπουδαστής''της Ακαδημίας!!

mahler76 είπε...

epivraveftike to glipsimo!!! dropi kai oneidos!!! hahhahahaha