Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Scenes From The Past...This is Classic!!!


1973.O Truffaut λίγο πρίν την ''Αντέλ Ουγκώ''.''Αμερικάνικη Νύχτα''-La nuit Americaine-Day for Night(η τεχνική στο σινεμά που εξωτερικά γυρίσματα ενώ γίνονται ημέρα στην ταινία παρουσιάζονται ως νυχτερινά).Η ταινία που σε έκανε να αναρωτηθείς εάν οι ταινίες που βλέπεις είναι πιο σημαντικές και απο την ζωή των δημιουργών τους.Το 1974 η ταινία κέρδισε oscar best foreign language,ενώ το 1975 προτάθηκε για άλλα τρία(σκηνοθεσίας,σεναρίου και β'γυναικείου ρόλου για την Valentina Cortese).To tagline τα λέει όλα:''A movie for people who love movies''.
Οι σκηνές με την Valentina Cortese να προσπαθεί να ολοκληρώσει το γύρισμα είναι απλά ενα all time classic γι'αυτό το βλέπουμε ξανά και ξανά και ξανά......

6 σχόλια:

Philip Winter είπε...

Aπο τις σημαντικοτερα σχολια πανω στον ιδιο τον κινηματογραφο και ταυτοχρονια μια ταινια πλημυρισμενη απο ευαισθησια και χιουμορ. Νευρωδες, ελαφρυ και ευθυμο (τουλαχιστον στο μεγαλυτερο μερος του), με επι μερους απολαυστικες σκηνες και ατακες, η δηλωση αγαπης του Τριφο για τη μεγαλη οθονη πολυ πριν απο τον Ταραντινο οπου τον εχουν θεοποιησει και πολλες σινεφιλ αναφορες (κυριως στο φελινικο 8½).

**** ½ Πολυ καλη (+)

Μεσα στις 5 πιο αγαπημενες μου ταινιες του Τριφο.

academy είπε...

Τα είπες όλα..δεν μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο...

argiris-cinefil είπε...

Δεν την έχω χει αλλά έχω ακούσει διαβάσει τόσα πολλά γι' αυτήν. Είμαι σίγουρος ότι θα την λατρέψω γιατί εκτός του ότι είναι από τους αγαπημένους σκηνοθέτες, μου αρέσουν πάρα πολύ τέτοιου είδους ταινίες που ασχολούνται με τα παρασκήνια του κινηματογράφου.

academy είπε...

Argiris είναι μιά απο τις Top 100 ταινίες of the century τολμώ να πώ.

argiris-cinefil είπε...

Μου αρέσουν πολύ οι τολμηρές δηλώσεις!

academy είπε...

Και εμένα..!