Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Scenes From The Past...This is Classic!!!


1940.O Hitchcock στην πρώτη του ταινία στην Αμερική.''Rebecca''-ένα όνομα ''φάντασμα''σε όλη την ταινία.Ενα αριστούργημα που κανείς δεν ξεπέρασε.Ανοιξε το πρώτο Φεστιβάλ Βερολίνου όμως η ταινία προβλήθηκε ένα χρόνο αργότερα για να μήν συγκρουστεί στα oscar με τον τότε...οδοστρωτήρα του 1939 ''Οσα παίρνει ο Ανεμος''.Ο παραγωγός- μύθος David Selznick εμποδίστηκε απο τον ίδιο τον Hitchcock να παρέμβει στο παραμικρό.O Lawrence OlivierJoan Fontaine και η συγλονιστική Judith Anderson στον ρόλο της Mr.Danvers(έναν ρόλο που έπλασε ο Hitchcock και απογείωσε σε σχέση με το πώς παρουσιάζεται στο βιβλίο της Daphne du Maurier).11 υποψηφιότητες για oscar,κερδισε το Best picture και το Black and White Cinematography.Πέτα στον κάδο όλα τα dvd που έχεις δίπλα στην ''Rebecca''....όπως θα έλεγε και η Mr.Danvers.

8 σχόλια:

Eskli είπε...

Αριστούργημα. Το είχαμε δει στα αγγλικά αφού είχαμε κάνει ανάλυση στο βιβλίο της Maurier. Δεν συγκρίνεται το να νιώθεις την υποβλητική ατμόσφαιρα που πλάθει ο Χίτσκοκ με το να διαβάζεις απλά το βιβλίο (το οποίο είναι πράγματι αρκετά καλό).

Philip Winter είπε...

Απο τα πολυ μεγαλα αριστουργηματα του μετρ. Τι ατμοσφαιρα, τι ηθοποιοι, τι σασπενς! Το φιναλε συγκλονιστικο. Oλη η ταινια ειναι για τη Ρεβεκκα, χωρις τη Ρεβεκκα!

Τις παρακατω 6 ταινιες τις θεωρω τα αριστουργηματα του Χιτσκοκ:
1. Vertigo
2. Psycho
3. North by Northwest
4. Notorious
5. Rebecca
6. Rear Window

ΥΓ1: Αν σου στειλω e-mail θα μπορεις να μου στειλεις την Persona του Bergman?

ΥΓ2: Ενα In memoriam που ισως σε ενδιαφερει:
Peter Yates (1929–2011)

academy είπε...

Αριστούργημα μαζί με το Vertigo τα θεψρώ γενικότερα κινηματογραφικές κορυφές.

academy είπε...

Monsieur Hulot ένα mail sto cineacademy και θα σε μυήσουμε στον παρανοικό κόσμο της Persona...(Mrs Danvers).

Leviathan είπε...

katapliktiko!! aristourgima!!!! :) i agapimeni mou apo ton Hitchcock! poli kalispera sas!

academy είπε...

Καλησπέρα Levi!Ξέρω πως μετά απο τo Toy Story ρίχνεις και μία Rebecca για να μήν ξεχνιέσαι...Καλή σου εβδομάδα.

argiris-cinefil είπε...

Η τρίτη αγαπημένη μου ταινία του Hitchcock μετά από το "Psycho" και το "Vertigo". Με το που πάτησε το πόδι του στο Χόλιγουντ παρέδωσε και το πρώτο του αριστούργημα. Συγκλονιστική η Judith Anderson στον ρόλο της Mrs. Danvers. Το φινάλε του απλά ανεπανάληπτο.

5/5: Αριστούργημα

academy είπε...

Argiris 5/5 όπως λές.Καιτι φινάλε έτσι?Ο παραγωγός ήθελε λέει ο καπνός απο την φωτιά να σχηματίζει το R Ο Χίτσκοκ όμως διαφώνησε...δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα αλλά κάτι ήξερε ο Alfred.