Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Great Oscar Moments:1993 Clint Eastwood Best Director!


Δείτε το video της βράβευσης του Clint Eastwood με oscar σκηνοθεσίας το 1993 για το ''Unforgiven''.39 χρόνια καριέρας όπως λέει και ο ίδιος έπρεπε να περιμένει για να του δώσει η Ακαδημία το αγαλματίδιο δια χειρός Barbara Streisand.Με την εθνική Hollywood απέναντι του(Ivory,Brest,Altman ακόμα και τον Neil Jordan)o Clint τα κατάφερε μια χαρά εκείνη την χρονιά και συνέχισε ακόμα καλύτερα...18 χρόνια μετά ομολογούμε οτι το άξιζε.

6 σχόλια:

jeune premier είπε...

Καλή χρονιά!
Ο Κλίντ είναι από τους αγαπημένους μου!!και η ταινία συγκεκριμένα ήταν από τις καλύτερες του...

argiris-cinefil είπε...

Άρχισε η προοσκαρική περίοδος εεε! Ωραία γιατί από μικρός είχα μια μανία με τα όσκαρ. Βέβαια τώρα μου έχει φύγει αυτή η μανία.

Και μιας και μιλάμε για τον μέγα Clint Eastwood παρακάτω παραθέτω ένα σχόλιο που είχα κάνει σε ένα μπλογκ για την περίπτωσή του:

"Όσο για τον μεγάλο δημιουργό Κλιντ Ίστγουντ με ενοχλεί που μέχρι πρόσφατα τον αναγνώριζαν μόνο ως ηθοποιό (όπου κάποιοι ούτε κι αυτό) και δεν εκτιμούσαν την ιδιαίτερη σκηνοθετική δουλειά του. Όλοι έλεγαν για τους "Ασυγχώρητους" και αδιαφορούσαν για τις υπόλοιπες ταινίες. Και ξαφνικά από το 2003 κι έπειτα όπου κάνει το μεγάλο μπαμ με το αριστουργηματικό "Σκοτεινό ποτάμι", αυτοί που δεν ασχολούνταν μαζί του τώρα το κάνουν, όλοι τον αναγνωρίζουν ως μεγάλο δημιουργό (ακόμα κι αυτοί που τον περιφρονούσαν) και γενικά εκεί όπου αδιαφορούσαν για το υπόλοιπο σκηνοθετικό του έργο τώρα ενδιαφέρονται. Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της. Εγώ πάντα ήμουν υποστηρικτής του σκηνοθετικού του έργου από τις πρώτες κιόλας ταινίες του, ακόμα και στις μέτριές του. Και για μένα το καλύτερό του γουέστερν ως σκηνοθέτης δεν είναι το "Οι ασυγχώρητοι" αλλά το υποτιμημένο, σκληρό και πεσιμιστικό "Περιπλανώμενος πιστολέρο – High Plains Drifter (1973)"."

academy είπε...

Jeune Premier Καλή χρονιά και σε σένα.Το θεωρώ απόλυτα φυσικό που σου αρέσει το στύλ του Clint(και ωσ σκηνοθέτης φυσικά).

academy είπε...

Argiri ετοίμασε τους φακέλους!!
Ωραίο το κειμενάκι για τον Clint.

fvasileiou είπε...

Όχι μόνο είχε την εθνική χόλυγουντ απέναντί του, αλλά ήταν κι από τις λίγες φορές που δεν υπήρχαν αμφιβολίες, αμφισβητήσεις, δεύτερες σκέψεις για το ποιος θα έπρεπε να νικήσει.

fvasileiou είπε...

Όχι μόνο είχε την εθνική χόλυγουντ απέναντί του, αλλά ήταν κι από τις λίγες φορές που δεν υπήρχαν αμφιβολίες, αμφισβητήσεις, δεύτερες σκέψεις για το ποιος θα έπρεπε να νικήσει.