Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

At Cinemas:The King's Speech του Tom Hooper.***.

H ιστορία του Βασιλιά της Αγγλίας George VI,η αυθόρμητη κλίση που είχε για τον θρόνο και η ιστορία του λογοθεραπευτή του που τον βοήθησε να φανεί στον λαό της Αγγλίας αντάξιος του αξιώματος.
Εχεις δίκιο το θέμα δεν είναι και πολύ ενδιαφέρον.Ούτε καν κινηματογραφικό.Ο Hooper όμως καταφέρνει να σκηνοθετήσει την αγωνία ενός ανθρώπου που η μοίρα τον τοποθέτησε στα παλάτια της Αγγλίας.Περνάει άψογα ως σκηνοθέτης την μετάβαση απο την εποχήτων κλειστών παλατιών στην εποχή όπου δυστυχώς για τους γαλαζοαίματους ανθεί το ραδιόφωνο.Αρα πρέπει να μιλούν και να πείθουν τον λαό(ο όχλος είναι εκεί έξω).
Να το δείς:Για την ερμηνεία του Firth και του Rush,για την υψηλού επιπέδου αν και ακαδημαική σκηνοθεσία,γιατί έχει και λίγο έστω ιστορικό ενδιαφέρον και γιατί θα σαρώσει στις υποψηφιότητες των Oscar.
Μήν το δείς:Εάν περιμένεις την Helena Bonham Carter σε μεγάλο ρόλο,εάν η αγγλική προφορά σου προκαλεί πονοκέφαλο και γενικότερα βαρέθηκες τις ταινίες με την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας(Elizabeth,The Queen,The Madness of King George).
***Καλό.

8 σχόλια:

Leviathan είπε...

mallon 8a to do otan me to kalo to feroun edo sti kavala :) kalo weekend! :)

academy είπε...

Είναι μέσα στο Τοπ 10 ταινιών φέτος Levi και θα μπορούσε να είναι και στο Τοπ 5(αλλά δεν είναι).Καλό weekend.

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Στα θετικά συμφωνώ απόλυτα (και περισσότερο αγάπησα την ερμηνεία του Rush). Στα αρνητικά θα προσέθετα και το πολύ στενό σεναριακό πλαίσιο και την υπερβολική, μεν, χρήση της όμορφης, δε, μουσικής.

jeune premier είπε...

το περιμένω...πιο πολύ για τον Firth.Για να δούμε...

academy είπε...

Moody να προσθέσω όμως πως είναι απο τις πιό αδιάφορες δουλειές του Desplat στην μουσική(σε σχέση μέ άλλες που έχει γράψει).

academy είπε...

Jeune μην περιμένεις άλλο και πήγαινε να το δείς...

Philip Winter είπε...

Mε στεναχωρησες λιγο! :(
Η Helena, οντως, δεν ειχε και καμια ρολαρα αλλα σ' αυτο που εκανε ηταν καλη. Μου αρεσε που πειραματιστηκε με εναν αλλο ρολο, την ειχαμε συνηθισει ως παρανοικη κακια! (βλ. Sweeney Todd).
H αγγλικη προφορα δε με ενοχλει ;)
Τα Elizabeth,The Queen,The Madness of King George ειναι επεισοδια κακοστημενης τηλεοπτικης σειρας μπροστα στο King's Speech!!
**** 1/2

academy είπε...

Μήν στεναχωριέσαι μου άρεσε η ταινία απλά περνέι ο καιρός και δεν μου μένουν πολλά πράγματα παρα μόνο η ερμηνεία του Colin Firth...
A!Η Elizabeth είναι αγαπημένη μου ταινία παρακαλώ!!!!