Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

At Cinemas:Biutiful.***1/2 του Alejandro Gonzalez Inarritu.

''Beautiful''θα αναφωνήσεις όταν δείς την πολύ καλή ταινία του Inarritu,την πρώτη του μετά το άνισο ''Babel''και την πρώτη του ισπανόφωνη μετά το συγκλονιστικό ''Amores Perros''.Χωρίς τον Guillermo Arriaga στο σενάριο αυτή την φορά το ''Biutιful''(spanglish)είναι προσπάθεια του Ουξμπάλ ενός σχετικά αντιπαθητικού απατεώνα,να βάλει τάξη στην ζωή του εφόσον του απομένουν λίγοι μήνες ακόμα ζωής.Αναμφισβήτητα μία ''μαύρη''ταινία με ολοκληρωμένο σενάριο,σκηνές που χαράσονται στην μνήμη και φυσικά έναν συγκλονιστικο΄Javier Bardem(βραβείο ερμηνείας στις Κάννες)να σε βυθίζει στον κόσμο των νεκρών και να προσπαθεί να κρατήσει όλη την ταινία στο σύμπαν του ρεαλισσμού σε αντίθεση με τον σκηνοθέτη που δείχνει καθαρά τις σουρεαλιστικές του προτιμήσεις.Και φυσικά ο Gustavo Santaolalla στην μουσική που σε κάνει να βλέπεις την Βαρκελώνη μάλλον όπως πρέπει και όχι σαν.....Vicky Christina Barcelona.
Να το δείς:Για την συγκλονιστική ερμηνεία του Bardem,εάν σου αρέσουν τα δράματα μεγατόνων-οδύνης και εάν είδες το Babel όχι σαν μια ταινία με τον Brad Pitt.
Μήν το δείς:Εάν σε έπιασε κατάθλιψη με τα ''21 Γραμμάρια'' και δεν άντεξες,εάν έμαθες τον Bardem απο το Νο Country For Old Men,εάν σου αρέσουν οι ταινίες της Kate Hudson και του Mathew McConaghey.....

15 σχόλια:

Philip Winter είπε...

Aπ' οτι βλεπω ενθουσιαστηκες!
Σιγουρα θα τη δω, γιατι μου αρεσει πολυ ο Iñárritu. Το "Babel" (** ½), οντως, δεν ηταν κατι σημαντικο. Το "Amores Perros" (****) πολυ καλο και το "21 Grams" (**** ½) η πιο αγαπημενη μου (λατρευω υπερβολικα τις καταθλιπτικες ταινιες)!
Για το Bardem εχω ακουσει τα καλυτερα. Πολυ καλος ηθοποιος, φυσικα. Το μονο αρνητικο που βλεπω στο "Biutiful" ειναι η διαρκεια του (147 min). Θα δειξει.
Matthew McConaughey ? Μακριααα....

Chris Karpis είπε...

Πότε πρόλαβες ?
Έχω ακούσει καλά σχόλια, ο Innaritu είναι σκηνοθετάρα, ο Bardem ηθοποιάρα, οπότε ... νομίζω πως θα της κάνω την τιμή να τη δώ.
Συμφωνώ στο "άνισο" για το Βαβέλ (δεν με είχε ενθουσιάσει ιδιαίτερα), και ακόμη περισσότερο για το Vicky Christina Barcelona, το οποίο βρήκα βαρετό και αδιάφορο.

Leviathan είπε...

8a ti timiso kai egooo....ameee! skino8etis kai protagonistis agapimenoi! :) kalisperaaa!

academy είπε...

Ετσι είναι Ηulot...θα πάρεις οδύνη και κατάθλιψη σε μεγάλες δόσεις!!
Αγαπημένο το Amores Perros έτσι?Σινεφίλ διαμαντάκι...τότε και τώρα.

academy είπε...

Curious Ape στο Babel με είχε συνεπάρει μόνο η ιστορία με την Adrianna Barazza που είχε χάσει τα παιδιά στην έρημο...Είχα πάθει σόκ...
Επίσης γνωρίζω πως η Βαρκελώνη αποτυπώνεται στην ταινία όπως ακριβώς είναι(.ομως το V.C.Barcelona μου άρεσε αρκετά).

academy είπε...

Γειά σου Levi!Ωρα για λίγο δράμα(ξέρω οτι υπάρχουν στιγμές που το αναζητάς).Να το δείς οπωσδήποτε...

fvasileiou είπε...

Δηλαδή εμένα που μου άρεσε και η Βαβέλ θα το βαθμολογήσω με *****;

jeune premier είπε...

προσωπικά και σε μένα άρεσε το Βαβέλ...
λόγω σκηνοθέτη και ηθοποιού(τον οποίο άρχισα να εκτιμώ εσχάτως) θα το δώ.

ΥΓ.να υποθέσω οτι είσαι φαν του Woody;

argiris-cinefil είπε...

Θα την δω σίγουρα διότι και οι τρεις προηγούμενες ταινίες του Iñárritu που άρεσαν πολύ (4/5 και οι τρεις!). Αν και κάποια στιγμή πρέπει να ξεκολήσει και λίγο από αυτό το είδος γιατί όπως και να το κάνουμε τα θέματα των ταινιών του είναι αρκετά βαριά. Θα ήθελα να τον δω να δοκιμάζεται και σε άλλο είδος. Βλέπω ότι σου άρεσε αρκετά η ταινία.

academy είπε...

Fotis θα το προσκυνήσεις είναι σιγουρο.

academy είπε...

Jeune και φυσικά θα σου αρέσει και φυσικά είμαι extra super φαν του Woody!Ποιός δεν είναι...?

academy είπε...

Argiris τι νομίζεις οτι θα μπορούσε να σκηνοθετήσει?Θα έλεγα ένα δράμα εποχής για να τον τσεκάρουμε.Μήν μου πείς sci-fi thriller(αυτό μόνο ο Tarkofski το κατάφερε...)

King Ink είπε...

Άλλος ένας για Babel. Μου άρεσε πολύ η ταινία. Δεν ήταν σαν τις άλλες αλλά είχε κάποιες πολυ ωραίες στιγμές και μου άφησε μια πολύ καλή συνολική αίσθηση.
Επομένως περιμένω τώρα με ανυπομονησία να δω αυτό και το King's speech λοιπόν.
Δεν θα'λεγα όχι σ'ένα δράμα εποχής. Θα το κάνει και αυτό καταθλιπτικό φαντάζομαι οπότε τέλεια. Και γω λατρεύω τις καταθλιπτικές.
Ο Woody δυστυχώς τελευταία αρχίζει να με χάνει από extra super φαν του.

argiris-cinefil είπε...

Ναι ένα δράμα εποχής θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να τον τσεκάρουμε. Όχι δεν θα σου έλεγα τέτοιο πράγμα. ;)

Carlito είπε...

Μες τη βδομάδα οπωσδήποτε.Μπαρδέμ και ΙΝΑΡΙΤΟΥ μαζί..