Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Annette Bening vs Natalie Portman:Who deserves the Oscar this year?

Τα προγνωστικά και οι εώς τώρα υποψηφιότητες των ενώσεων έχουν δώσει το στίγμα:H μάχη για το Oscar στο Best Actress είναι πολύ δύσκολη.Απο τη μία η Bening στο Kids are All Right και απέναντι της η Portman στο Black Swan.Αν εξαιρέσουμε τον παράγοντα outsider που ακούει στο όνομα Jennifer Lawrence του Winter's Bone ποιά θα προτιμήσει η Ακαδημία?
Η Annette Bening μια ηθοποιός Α' κατηγορίας,τρείς φορές ήδη υποψήφια(The Grifters,American Beauty,Being Julia),έχασε την ευκαιρία το 2000 με το American Beauty απο την Hillary Swank στο Boy's Dont Cry και επίσης το 2005 και πάλι απο την Hillary Swank στο Million Dollar Baby.Δεν ξέρω για τις φετινές υποψηφιότητες εάν η Swank θα είναι πάλι υποψήφια,αλλά και να είναι δεν θα είναι το εμπόδιο της Bening.Η ερμηνεία της ως ομοφυλόφιλη μητέρα-πάτερ φαμίλιας είναι απο τις ωραιότερες γυναικείες ερμηνείες σε μια ταινία που θα δείξει εάν άρεσε στην Ακαδημία.Την σέβονται στο Hollywood(και ως κυρία Beatty)και εκπέμπει ωριμότητα και επαγγελματισμό.Δεν κάνει όμως συχνά ταινίες και αυτό ίσως επηρεάσει την Ακαδημία.

Απο την άλλη ο κύκνος Natalie Portman.30 ετών δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία στην ταινία του Aronofsky ώς χορεύτρια μπαλέτου που θα βυθιστεί στην παράνοια ,όμως ο ρόλος της είναι απο μόνος του αβανταδόρικος σε σχέση με της Bening που απαιτεί κυρίως εσωτερική ερμηνεία.Δεν έχει ακόμα πολλές συμπάθειες στο Hollywood(πόσο μάλλον στην Ακαδημία)έχει όμως ένα υπέρ:Τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία αρέσκεται να δίνει τo Best Actress σε νέες ηθοποιούς(θυμήσου την Marrion Cotillard και την ψυχρολουσία της Julie Christie,την Charlize Theron,Sandra Bullock ,Reese Witherspoon όλες νέες)και να αφήνει πίσω τις μεγαλύτερες σε ηλικία(μόνη εξαίρεση η Hellen Mirren στο Queen πρίν 3 χρόνια).


Η μάχη ενώ έβγαζε στην αρχή ακλόνητο φαβορί την Bening,η ζυγαριά έχε αρχίσει να γέρνει πρός την Portman που δεν έχει αφήσει βραβείο που να μην το έχει πάρει.Στις Χρυσές Σφαίρες λόγω του διαχωρισμού δράμα-κωμωδία δεν είναι αντιμέτωπες.Στο Kodak Theatre όμως 27 Φεβρουαρίου μία θα ακούσει το όνομα της.....ποιά?

Δείτε στα παρακάτω video δύο απο τις καλύτερες σκηνές τους







14 σχόλια:

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Καλημέρα academy!

A'γυναικείο θα είναι και οι δύο; Η Bening β' δεν πρέπει να είναι; Έτσι, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τώρα αν είναι και οι δύο στην ίδια κατηγορία, πολύ δύσκολο, αν και η Portman είναι συγκλονιστική στον "Κύκνο" και για μένα έχει προβάδισμα.

argiris-cinefil είπε...

Η Bening θα ακούει Hillary Swank και θα βγάζει σπυράκια. Μάλλον και φέτος θα είμαι υποψήφια η Swank. Αλλά φέτος, όπως είπες κι εσύ, δεν θα φοβάται αυτήν, αλλά την Portman.

Αν και ήταν πολύ καλή η Bening, ψηφίζω Portman. Βέβαια βοηθάει και το γεγονός ότι είναι αβανταδόρικος ο ρόλος της.

academy είπε...

Moody η Bening είναι α'γυναικείο φυσικά.Οπότε μάλλον σε βλέπω πρός Portman...Σε λίγο καιρό που θα γίνει η ψηφοφορία του CineAcademy ξέρω τι θα ψηφίσεις...μάλλον!;)

academy είπε...

Argiris εάν η Swank ήταν και πάλι φαβορί πιστευω πως η Bening δεν θα πήγαινε κάν στην απονομή...Ας της το δώσουν να ησυχάσουμε όλοι...

Carlito είπε...

πολύ αβανταδόρικος ο ρόλος της..Ερμηνείες θεωρούνται αυτές σαν της bening..η παραπάνω σκηνή τα λέει όλα..

Philip Winter είπε...

To Black Swan δεν το εχω δει ακομα, αλλα ψηφιζω Benning που ηταν απλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!

academy είπε...

Carlito welcome!Και εγώ δεν ήθελα ακόμα να το αποκαλύψω αλλά είμαι υπέρ της Bening!!

academy είπε...

Monsieur Hulot δές και τον Aronofsky ΄σε λίγο καιρόξεκινάει η ψηφοφορία....

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα academy!!

Endiafervn blog!

Ξερεις σε μια απονομή oscar και εγω θα ηθελα να παρευρεθώ!

Pou tetoia tixi!!

academy είπε...

Δημήτρη Ευχαριστώ και welcome...
Θα παρευρεθείς στα φετινά oscar Του CineAcademy.

lt.aldo raine είπε...

to natalaki to agapame alla sto closer itan polu kaliteri! episis i Swank einai karga iperektimimeni.

King Ink είπε...

Δεν θα αποφασίσω ακόμα. Έχουμε και την Lawrens στο παιχνίδι. Μην την ξεχνάμε. Μακάρι έτσι να είναι όλες οι κατηγορίες και να μην μπορούμε να αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη.
Αν και κλίνω προς Portman να πω την αλήθεια

academy είπε...

Aldo το Closer Το βρήκα σχεδόν κακό.Για την Swank συμφωνώ απόλυτα.

academy είπε...

King ετοιμάσου για την ψηφοφορία..πάρε θέση σε 14 μέρες ξεκινάμε.
Ας μήν προδικάζουμε αλλά κάτσε να δούμε άν θα την έχει η Ακαδημία υποψηφια την Lawrence.Αρχισε να ξεφουσκώνει το Hype τοτ Winter's Bone(αν και είναι εξαιρετικό).